Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Mutombo Hjūstonā vēl vienu sezonu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Viens no NBA vecākajiem spēlētājiem, centrs Dikembe Mutombo nolēmis aizvadīt vēl vienu pilnu sezonu NBA kluba Hjūstonas ''Rockets'' rindās - tā viņam būtu jau 17. sezona NBA.

Iepriekš Amerikas presē un medijos izskanēja informācija, ka Mutombo atkarībā no komandas snieguma varētu klubam pievienoties sezonas vidū. Taču pats spēlētājs nesen izteicies, ka aizvadīs pilnu sezonu ''Rockets'' komandā.

''Es visticamāk parakstīšu līgumu ar ''Rockets''. Man vēl tikai jāveic viens telefona zvans un jānokārto vēl divas lietas. Es spēlēšu vēl vienu gadu, nevis tikai pussezonu, kā iepriekš tika lēsts. Ja es parakstīšu līgumu, tad jau 1. oktobrī būšu kopā ar komandu,'' sacīja Mutombo.

Jūlijā ''Rockets'' vadība izteica piedāvājumu basketbolistam parakstīt jaunu līgumu, kura summa sastāda 1,2 miljonus USD, kas ir veterāna minimums. Pēdējā informācija liecina, ka komanda pacels spēlētājam algu līdz 1,9 miljoniem USD, jo to atļauj komandas finanses.

''Viņi var man piedāvāt diezgan mazu līgumu. Es zinu, kādā situācijā atrodas ''Rockets''. Es zinu, ka kļūdijos, necenzdamies parakstīt līgumu nedaudz agrāk. Es nogaidīju, tas mani padara nedaudz dusmīgu. Bet es saprotu ''Rockets'' komandu un zinu, ka viņiem ir jātaupa līdzekļi nākotnes vārdā. Es esmu vienkārši vecs vecis, kurš vēlas vēl vienu sezonu uzspēlēt basketbolu,'' atzīst spēlētājs.

''Ar fizisko kondīciju man ir viss kārtībā. Bet man ir jāsaņemas tīri garīgi, lai es varētu nospēlēt vēl vienu sezonu. Sezonas beigās es biju ļoti, ļoti vīlies. Man ļoti nepatika, kā mēs pabeidzām sezonu. Ar savu sniegumu kopumā esmu apmierināts. Noslēdzoties regulārajai sezonai, es ļoti optimistiski raudzījos ''playoff'' virzienā. Pirmajā raundā izkrita Dalasa - visas durvis mums bija vaļā, taču mēs nepratām izmantot radušos situāciju. Mums visiem jāapzinās, ka šādās situācijās mēs nenonākam bieži - tas jāsaprot manai komandai. Es to saprotu. Es jau esmu vecs un kā zaudētājs es nevēlos aiziet!'' tā Mutombo.

Aizvadītajā sezonā centrs ''Rockets'' sastāvā 33 spēlēs izgāja pamatsastāvā, aizvietojot savainoto Jao Minu un caurmērā gūstot 3,1 punktu, izcīnot 6,5 bumbas zem groziem, kā arī bloķējot vienu pretinieku metienu.

Izmantotie resursi:
www.chron.com
Foto: AFP

     [+] [-]

, 2007-09-06 22:03, pirms 17 gadiem
AGRAK, bija baigais vecis,,tagad vecakas lenaks,,bet ari loti labs speletajs!Loti labi spele aizsardziba!

     [+] [-]

, 2007-09-06 22:03, pirms 17 gadiem
aaa.. kkurs ir vecaks par mutambo?

     [+] [-]

, 2007-09-06 22:42, pirms 17 gadiem
es domaju ka vinam beidzot bumbu dauzit ir kada dzels vira balva japasniedz vai krekls jauzvelk par pieminu vina garai nba dzivei

     [+] [-]

, 2007-09-06 23:50, pirms 17 gadiem
nopelniis naudu un uzcels veel vienu slimnicu.

     [+] [-]

, 2007-09-07 09:19, pirms 17 gadiem
Gan jau dzeks veel kaadam staaram pakratiis raadiitaajpirkstu un pateiks - "taa viss draudzinj nevarees"!!! Visulaiku labaakais dzeks, lai veicaas!

     [+] [-]

, 2007-09-07 09:46, pirms 17 gadiem
labs speletajs! ar milziigu pieredzi!

  +1 [+] [-]

, 2007-09-07 11:56, pirms 17 gadiem
Atceros viņa slavenos žestus:"Not in my house!"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-07 21:14, pirms 17 gadiem
Ņja... pēc daudiem gadiem tāpat varēs teikt Džermeins O`nīls un pārējie "veči"... Vecums nāk klāt kā lācis uz medu... Pēc manām prognozēm, neko spīdošu viņš nepaveiks, Hjūstona nav gatava izcīnīt gredzenus.