Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latviešu trenerim panākumi Austrālijā un Oklendā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latviešu trenerim panākumi Austrālijā un Oklendā
Andrejs Lēmanis
Foto: Stuff.co.nz

Latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa (39) vadītā Jaunzēlandes komanda Oklendas „Breakers” izcīnījusi uzvaras Austrālijas Nacionālās basketbola līgas pirmajās trīs spēlēs.

1993. gadā Lēmanis Melburnas kluba „Magic” sastāvā kļuva par Austrālijas čempionu, bet vēlāk darbu „PriceWaterhouse Coopers” sekmīgi nomainīja pret basketbola trenera pienākumiem. Trīs gadus atpakaļ Lēmanis saņēma piedāvājumu kļūt par Jaunzēlandes lielpilsētas Oklendas kluba „Breakers” treneri. Lēmaņa potenciālais konkurents bija Jaunzēlandes valstsvienības jeb „Garo Meļņu” galvenais treneris Teo Boldvins, taču darbs tika latvietim.

Pirmajās divās sezonās „Breakers” netika izslēgšanas spēlēs, bet pērn, piesaistot Jaunzēlandes valstsvienības vīrus Kērku Peniju, Filu Džonsu un Paoru Vinitanu, komanda pirmo reizi iekļuva labāko skaitā.

Vēl labāk komandai klājas jaunās sezonas sākumā, oklendiešiem pieveicot Volongongas „Hawks”, pašreizējos čempionus Melburnas „Tigers”, bet Lēmaņa simtajā spēlē ceturtdien sakāva Adelaides „36ers” ar 118:80. Spēle ar Adelaidi "North Shore events centre” pulcēja 3200 skatītājus, rekordu trīs gadu laikā.

Lēmanis vēl nav bijis Latvijā, taču vēlas to apmeklēt. „Mani vecāki brauc uz turieni, bet pats kopā ar basketbola komandu neesmu bijis tuvāk par Lietuvu.” Basketbola pamatus Lēmanim sešu gadu vecumā ierādīja tēvs, bet 1990. gadā viņš ieguva ekonomista izglītību Melburnas Universitātē.

Runājot par komandu, Lēmanis uzsver kopības nozīmi. „Uzvaram un zaudējām kā komanda. Katram jādod ieguldījums. Došu priekšroku spēlētājam, kas gūst trīs punktus un ir uzvarētāju komandā, nekā vienu, kas iemet 40, bet komanda zaudē.”

eSports.lv piebilde. Interesanti, ka Andris Biedriņš spēlē Sanfrancisko priekšpilsētā Oklendā, savukārt Lēmanis lielākos panākumus gūst Jaunzēlandes Oklendā.

Izmantotie resursi:
stuff.co.nz

 +15 [+] [-]

, 2008-10-03 22:38, pirms 16 gadiem
Novik, kur tu tādus murgus atrodi, tev ir talants vai kā?
Slēpts komentārs: Gruzijas bombardetajs

 +14 [+] [-]

, 2008-10-03 22:39, pirms 16 gadiem
šito Trajkoviča vietā un piešķirt pilsonību šodien un trīszvaigžņu ordeni jau jaunnedēļ !!!!!

PIEVIENOJIES !!!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-03 22:39, pirms 16 gadiem
PēterisP rakstīja: šito Trajkoviča vietā un piešķirt pilsonību šodien un trīszvaigžņu ordeni jau jaunnedēļ !!!!!


PIEVIENOJIES !!!
Cepums tev!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2008-10-03 22:57, pirms 16 gadiem
hvz rakstīja: Novikam viss ir interesants
Noviks pats ir interesants!

Vot, eSports taisa intervijas ar visādiem sportistiem, funkcionāriem utt., taču lai labāk nointervē Māri Noviku, auditorija garantēta (nešaubos, visu laiku lasītākais raksts būs).

Bet vispār, toč vajadzētu intervijas ar pašiem autoriem - tautai jāzin savi varoņi. Ja par Matuļiem, Pučēm un Uldriķiem viss būtu skaidrs, tad eSportisti kaut kā veiksmīgi maskējas.

  +5 [+] [-]

, 2008-10-03 23:37, pirms 16 gadiem
re,jaunais izlases treneris

  -2 [+] [-]

, 2008-10-04 09:35, pirms 16 gadiem
Nu kuru krata ka viņš ir latviešu izcelsmes.Davai tagad rakstisim par katru balto brāli

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 12:46, pirms 16 gadiem
Man piemēram šis likās interesanti Cik ārzemju latvieši sportā ir sasnieguši tik daudz kā šis džeks? Gulbe, Knuble un tālāk? Neviens. Tā kā šoreiz nesaprotu par ko tauta cepās

  -2 [+] [-]

, 2008-10-04 15:06, pirms 16 gadiem
Novik izguli dzeerumu