Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Esam nogribējušies uzsākt sezonu"

Sporta kluba "Valmiera" galvenais treneris Ainārs Bagatskis intervijā sava kluba mājaslapai dalījās iespaidos par gaidāmo basketbola sezonu un paveikto pirmssezonas sagatavošanās posmā.

Par padarīto darbu, kas tika veikts pirmssezonas sagatavošanās ciklā SK "Valmiera" galvenais treneris Ainārs Bagatskis bija apmierināts: "Darbu noteikti izdevies paveikt visu to, kas bija iecerēts. Vai varēja labāk - tas atkarīgs no katra paša spēlētāja. Es uzskatu, ka spēlētāji ir profesionāļi, neatkarīgi no tā, kādās komandās spēlē, ka visi uzdevumi jāizpilda ar maksimālu atdevi. Ja puiši to visu paveikuši maksimāli, tad, pirmkārt, viņi kļūs labāki. Nav svarīgi, vai mēs būsim labāki, vai es būšu labāks - galvenais, ja katrs spēlētājs pēc šī sagatavošanās posma būs nedaudz labāks nekā viņš bija līdz tam, tad jau tas ir pluss, un mēs noteikti labāk spēlēsim. Domāju, ka paveikts liels darba apjoms, daudzas pārbaudes spēles bijušas. Esam, ja tā var teikt, nogribējušies uzsākt sezonu."

Bagatskis norāda, ka komandas budžets nekonkurē ar Latvijas un Baltijas top klubiem: "Es joprojām esmu optimists, vienmēr tāds esmu bijis. Uzskatu, ka bieži vien ne tie līdzekļi ir svarīgākie, bet tā atdeve, vēlēšanās. Pēc līdzekļiem mēs ne tuvu neesam augšgalam Baltijas līgā un pat ne Latvijas līgā. Uzskatu, ka Valmiera ir nokomplektēta atbilstoši līdzekļiem, nav nekas pārmaksāts, tai pat laikā neko neesam ieguvuši tāpat vien, pa lēto."

Runājot par kalendāru, Bagatskis uzskata, ka Latvijas čempionātam vajadzēja sākties ātrāk: "Man vairāk patīk darīt nekā runāt. Sākumā ieminējāmies, ka varbūt kaut ko var pārskatīt... Tas jau ir loģiski un skaidrs, ka Baltijas līgā mums vairāk vai mazāk jāpakļaujas superklubu - kā Lietuvas, tā Latvijas – interesēm. Tai pat laikā man īsti nav skaidrs, kāpēc Latvijas līga sākas gandrīz vienlaikus ar Baltijas līgu... Manuprāt, ļoti normāli būtu bijis, ja Latvijas līga sāktos divas nedēļas ātrāk. Tā, kā to dara lietuvieši, kā to dara igauņi. Tas nozīmē, ka viņi, sacenšoties savās līgās, jau gatavojas Baltijas līgai. Mums ceturtdien būs pirmais oficiālais mačs - pret "Lietuvos Rytas", kas līdz tam jau būs aizvadījis trīs oficiālas spēles. Ticiet man, viens ir spēlēt pārbaudes spēles, vienalga ar labu vai vājāku komandu, kur zemapziņā tomēr tā pārbaudes spēle, bet pavisam cits - oficiāla spēle! Leiši jau ir paguvuši iejusties ritmā, mēs vēl tikai sāksim... Sanāk tā, ka mēs atkal visu gribam, manuprāt, dēļ tā ķeksīša. Man nav skaidrs, kāpēc nevarējām sākt Latvijas čempionātu divas nedēļas ātrāk! Tad visām mūsu komandām katru mēnesi būtu pāris spēles mazāk, tas nozīmē, ka labāk varētu sagatavoties Baltijas līgas spēlēm pret igauņiem un pret lietuviešiem. Protams, katrai Latvijas komandai ir savi lokālie uzdevumi, taču tai pat laikā mēs esam vienoti spēlēs pret igauņiem un lietuviešiem. Mums vajadzēja padomāt, kā labāk pašiem sagatavoties Baltijas līgas sezonai. Tagad iznāk, ka mūsu abi kaimiņi jau būs iesiluši, bet mēs tikai sāksim kustēt..."

Savukārt uz jautājumu, kādi ir "Valmieras" mērķi gaidāmajā sezonā, Bagijs atbildēja nekonkrēti: "Nekad neesmu teicis nekādus konkrētus uzdevumus nevienai komandai. Es vienmēr ļoti gribu uzvarēt, un šis gadījums nav izņēmums! Man pilnīgi vienalga, vai mēs būsim otrie vai desmitie... Uzskatu, ka ir tikai viena laba vieta - pirmā. Pārējie visi ir otrie. Ja tā retoriski atbildētu, tad komandai jāspēlē atbilstoši komplektācijai, atbilstoši budžetam. Ja tā būs, tad būs arī atbilstoša vieta un attiecīgi būs arī izpildīti uzdevumi. Un vēl - man neviens nav teicis izcīnīt pirmo vietu Baltijā vai Latvijā."

Bagatskis arī aicināja Valmieras līdzjutējus apmeklēt viņa vadītās komandas spēles, jo atbalsts ir noderīgs: "No savas puses gribu aicināt apmeklēt mūsu spēles. Mums ir ļoti nepieciešams visu līdzjutēju atbalsts. Kaut gan, no otras puses, esmu pārliecināts, ka atbalsts būs, jo Valmierā vienmēr ir mīlējuši basketbolu, basketbols Valmierā ir sports numur viens. Lai cilvēki nāk! Arī papildus tribīnes iegādātas, tas vien jau priecē. Mūsu uzdevums - spēlēt agresīvu, skatāmu un, pats galvenais, gudru basketbolu! Ja tāds būs, būs arī skatītāji, viņu būs arvien vairāk. Un būs arī rezultāts. Es domāju, ka Valmieras publika ir, teiksim tā, profesionāla un saprotoša: ja komandai būs zaudējumi, tad nebūs pārmetumi lieli. Ja arī zaudējam, tad svarīgi ir - kā. Ja spēlētājs atdevis visu, un pretinieks parādījis, ka viņš ir labāks, tad OK. Svarīgi, lai mums, spēlētājiem un treneriem, nebūtu jākaunas par to, ko mēs darām laukumā. Vai būs uzvaras, vai būs zaudējumi? Garantijas nav nekad!"

Izmantotie resursi:
www.skvalmiera.lv

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-03 22:06, pirms 17 gadiem
virsraksts gan labi uzrakstīts

  +1 [+] [-]

, 2007-10-03 22:13, pirms 17 gadiem
ieccekoju Valmieras lapu un apskatiijos speleetaaju parametrus...saliidzinossi iisa komanda, jo tikai triis speeleetaajiem ir paari 2 metriem...labi tas jau varbuut arii nav galvenais, bet koliidz Stimac dabuus 5 piezimes taa speele Valmierai ir beigusies.

     [+] [-]

, 2007-10-03 22:14, pirms 17 gadiem
kaapeec nogribeejushies ? maajaaslapaa tachu ir raksttiits ka nogaidiijusies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-03 22:44, pirms 17 gadiem
labs nosaukums

     [+] [-]

, 2007-10-03 22:48, pirms 17 gadiem
Nogribējušies no Lauvām pa mici dabūt..

  -1 [+] [-]

, 2007-10-03 22:54, pirms 17 gadiem
Valmieras lapa...aciii tieshaam iekrita divas lietas, sponsoru logo ir izgriezti stipri neprofesionaali ar baltiem pleķiem u.t.t. otrs kas krita aciis tieshaam Stimacha un bullja iedzimtaa liidziiba

  -1 [+] [-]

, 2007-10-03 22:57, pirms 17 gadiem
nu jaa Klavinhs Valmieras lapaa nomaina Bagatska izteicienus pret AINĀRS BAGATSKIS: - Esam nogaidijušies uzsākt sezonu! ... a esports bez cenzuuras...luuk kaa

  -1 [+] [-]

, 2007-10-03 22:58, pirms 17 gadiem
Ja jau taa tad njemiet taksh to Bulli priekshaa un plaizhat pa apliiti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-04 08:45, pirms 17 gadiem
Jū, bullis ar Stimaču ārpus konkurences

  +2 [+] [-]

, 2007-10-04 08:47, pirms 17 gadiem
Eu spēlētāju ārējās izskata īpašības neaprēciet!!! Varbūtr labāk ielieciet savas bildes un paskatīsimies kādi "skaistuļi" esat jūs paši.

Par nogribējušies ar pasmējos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja