Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Turība" un Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola noslēdz sadarbības līgumu

Jānis Celmiņš

"Turība" un Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola noslēdz sadarbības līgumu
Raimonds Feldmanis. Foto: LBS

27. jūnijā tika parakstīta sadarbības programma basketbola jomā starp Biznesa augstskolu "Turība" un Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolu.

Sadarbības programmas mērķis ir radīt iespēju jauniešiem attīstīt sporta aktivitātes, lai veidotu vispusīgi attīstītu personību, nostiprinot veselību, paaugstinot fizisko sagatavotību un lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Tāpat tiks veicināta audzēkņu interese pievērsties basketbola nodarbībām kā veselīga dzīvesveida pamatvērtībai un popularizēts basketbols Kandavas un pagastu apvienībā, kā arī Tukuma novadā.

Programmas ietvaros sadarbības partneri nodrošinās sporta bāzi un treniņu procesu bērniem, jauniešiem un studentiem sportiskās izaugsmes veicināšanai, kā arī finansiālu atbalstu Latvijas jauniešu, junioru un pieaugušo izlašu dalībniekiem.

Sadarbības rezultātā spējīgākajiem skolniekiem un studentiem tiks nodrošināta iespēja trenēties, izcīnīt vietu un spēlēt Latvijas Reģionālās basketbola komandas Latvijas Nacionālās basketbola līgas (LBL2) basketbola komandā "Kandava/Turība". Tāpat spējīgākajiem Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas absolventiem – basketbolistiem, tiek piedāvāta iespēja studēt ar mācību maksas atlaidi Biznesa augstskolā "Turība".

Sadarbības līgumu parakstīja Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede, Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas direktors Uģis Brūklene, Biznesa augstskolas "Turība" valdes loceklis Jānis Zeibots, "Turības" basketbola kluba galvenais treneris, basketbola programmas vadītājs Raimonds Feldmanis un "Turības" basketbola kluba direktors Jānis Vecrinks. Svinīgajā brīdī sadarbības partneru lokam pievienojās arī Kandavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktors Varis Krūmiņš.

Atgādinām, ka Biznesa augstskolas "Turība" augstskolas sporta zāli un FIBA prasībām atbilstošo āra jeb 3x3 basketbola laukumu kā labu treniņu vietu ir izvēlējušies ne tikai Latvijas 3x3 olimpiskie čempioni, bet arī visu jauniešu un junioru Latvijas valsts izlašu 3x3 basketbolisti un basketbolistes, kas ir rezultējies ar dažāda kaluma medaļu un augstu vietu izcīnīšanu gan pasaules, gan Eiropas līmenī. Tāpat "Turības" sporta infrastruktūru izmanto basketbola klubs “Rīgas zeļļi”.

Biznesa augstskolā "Turība" vari iegūt biznesa izglītību, iekļaujot gan sporta pasākumu vadības un komunikācijas specializāciju, gan ar sporta tēmu saistītus studiju kursus. "Turībā" var studēt programmā “Pasākumu producēšana un vadība” ar specializāciju “Sporta pasākumu vadība un komunikācija”.

Informāciju sagatavoja:
Vineta Vītoliņa,
Biznesa augstskolas "Turība" attīstības direktore