Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Janičenoku trenēs pieredzējušais Šakota

Janičenoku trenēs pieredzējušais Šakota
Dragans Šakota

Sezonas sākumā pieticīgu sniegumu demonstrējošā Boloņas "Upim", kuru pārstāv Kristaps Janičenoks, atradusi aizvietotāju atlaistajam galvenajam trenerim Andrea Maconam. Tas būs pieredzējušais serbu speciālists Dragans Šakota.

Jau ziņojām par Boloņas "Upim Fortitudo" galvenā trenera Andrē Macona atlaišanu, jo klubam sezonas pirmā puse ir izvērtusies negaidīti neveiksmīga - Itālijas čempionātā gūtas septiņas uzvaras un piedzīvoti desmit zaudējumi, kas komandu ierindo tikai 14. vietā. Arī ULEB kausa izcīņā "Upim Fortitudo" ir negatīva bilance - trīs uzvaras un četri zaudējumi, kas dod ceturto vietu.

Vecgada vakarā "Upim" prezidents Džilberto Sakrati oficiālā preses konferencē paziņoja, ka galvenā trenera pienākumi tiks uzticēti 55 gadus vecajam serbu speciālistam Draganam Šakotam, kurš jau pirms sezonas bijis kluba vadības kandidātu sarakstā. Savas karjeras laikā Sakota strādājis ar tādiem klubiem kā Belgradas "Partizan", KK "Zadar", "Cibona", Saloniku "PAOK" (ieguva Sapotas kausu 1991. gadā), Saloniku "Iraklis", "AEK" (izcīnīja Grieķijas čempiontitulu 2002. gadā), "Olympiacos" (tika atlaists pēc pāris mēnešiem 2003. gada rudenī). Pēdējās divas sezonas Sakota strādāja ar Belgradas "Crvena Zvezda", palīdzot iegūt Serbijas un Melnkalnes kausu 2005./06. gada sezonā. Ilgus gadus strādājis par izlases galvenā trenera asistentu (1989. un 1999. gada EČ, 2004. gada Olimpiskajās spēlēs), kā arī bija Serbijas izlases galvenais treneris 2006. gada pasaules čempionātā Japānā.

Atbildot uz jautājumu, vai komandā gaidāmas arī jaunas spēlētāju sejas, Sakrati pastāstīja: "Redzeslokā ir atsevišķi spēlētāji, taču šeit jau liela nozīme būs jaunā galvenā trenera nostājai. Svarīgākais ir starpsezonā izvirzīto mērķu sasniegšana, tādēļ iespējams ir viss." Prezidents pat atklājis, ka interese par Kazaņas "Unics" saspēles vadītāju Jozefu Forti ir liela, taču viss atkarīgs no Šakotas vēlmēm, kā arī krievu kluba prasībām.

Izmantotie resursi:
www.legabasket.it

  +2 [+] [-]

, 2008-01-02 12:19, pirms 17 gadiem
Cerams Kristaps Janičenoks pie šī trenera spēlēs vismaz 25 līdz 30 min spēlē un, protams, ceru, ka šajā laikā viņš parādīs, ka spēj gūt arī savus 20 līdz 30 punktus. Lai viecās Kristap!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-02 12:36, pirms 17 gadiem
Kristaps tomēr ir pelnījis būt novērtēts vairāk. Īstenībā iepriekšējā trenera darbības un rīcība tiešām reizēm izbrīnīja. Vēlēsim veiksmi Draganam un Kristapam. Abi to ir pelnījuši!

  +3 [+] [-]

, 2008-01-02 12:45, pirms 17 gadiem
vispār neliela piebilde raksta autoram...vārdam montenegro ir arī latviskā versija,proti-Melnkalne. Bet tā vispār trenneris ir tā neko spriežot pēc klubiem ko vadījis.

     [+] [-]

, 2008-01-02 12:56, pirms 17 gadiem
nu cerams ka kristapam tas naaks par labu

     [+] [-]

, 2008-01-02 13:47, pirms 17 gadiem
kaut kur bija rakstīts ka kristaps būs brīvs