Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vinstons un "Seminoles" pieveic "Cowboys"

Juris Miņins
Juris Miņins

Vinstons un "Seminoles" pieveic "Cowboys"
Džimbo Fišers un Džameiss Vinstons
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī savu pirmo maču šīs sezonas ASV Koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā aizvadīja iepriekšējās sezonas čempioni un pirmssezonas TOP-25 ranga līdervienība, Floridas štata universitātes "Seminoles", kuri ar 37:31 uzveica Oklahomas štata universitātes "Cowboys".

Floridas štata universitātes komanda ir viena no šīs sezonas galvenajām pretendentēm uz čempiona titulu, tāpēc spēli pret Oklahomas štata universitātes manāmi atjaunināto komandu daudzi gaidīja ar zināmu pārliecības sajūtu, sak, "uzvarēsim ar rezervīti". Beigās uzvara gan tika iegūta, taču ar mazāko punktu starpību ar kādu savu pirmo maču ir uzvarējusi ranga pirmā komanda pēdējo pāris desmitgažu laikā. Zīmīgi, ka iepriekšējā mazākā rezultāta starpība bija 16 punkti un to 1991. gadā arī uzstādīja "Seminoles" futbolisti.

Oklahomas komanda ilgu laiku turējās ļoti cieši klāt aizvadītās sezonas čempioniem, trešās ceturtdaļas vidū atrodoties pat tikai trīs punktu attālumā, taču spēles beigās floridieši prata izmantot mazpieredzējušā "Cowboys" uzbrukuma kļūdas un gūt tik nepieciešamos punktus.

Aizvadītās sezonas Heismana balvas ieguvējs Džameiss Vinstons maču noslēdza ar 25 precīzām piespēlēm no 40 mēģinājumiem , 370 gūtiem jardiem un vienas rezultatīvas piespēles, taču uzbrūkot pašam viņa kontā ir deviņi pozitīvie jardi piecos mēģinājumos un viens piezemējums, kurš tika veikts pēc 28 jardu skrējiena.
Zaudētāju rindās Džeivijs Velšs realizēja 15 no 28 piespēlēm, guva 203 jardus un vienu rezultatīvu piespēli.

Tāpat ir jāizceļ Pīdžejs Viljamss, kurš bija tas, kurš piespieda Velšu zaudēt bumbu izšķirošajās spēles minūtēs, ko vēlāk "Seminoles" izmantoja, lai gūtu izšķirošo izrāvienu. Savukārt "Cowboys" rindās vislielākās problēmas Vinstonam sagādāja Emanuels Odžbahs, kurš divas reizes nosekoja titulēto saspēlnieku, kā arī izjauca divas viņa raidītās piespēles.

No citiem mačiem jāizceļ LSU un Viskonsinas koledžu spēkošanās, kurā ar 28:24 pārāki izrādījās luiziānieši. Par īpašu šo uzvaru padara tas fakts, ka trešās ceturtdaļas sākumā LSU atradās zaudētājos ar 7:24, taču atlikušajā spēles laikā prata gūt 21 bezatbildes punktu. Par mača varoni var saukt LSU malējo uzbrucēju Tervinu Duralu, kurš ne tikai guva 80 jardus tālu piezemējumu, bet arī kopumā komandas labā nodrošināja 151 jardu.

Pie uzvarām tika arī pārējās TOP-25 rangā izsētās vadošās komandas. Alabama ar 33:23 uzveica Rietumvirdžīnijas koledžu, Oregona ar 62:13 neatstāja nekādas cerības Dienviddakotai, Oklahoma pieveica Luiziānas tehnisko universitāti ar 48:16, bet Ohaio štata universitāte, ne bez grūtībām, pieveica ASV Militārās jūras akadēmijas studentus – 34:17.
Tāpat jāatzīmē arī aizvadītās sezonas FCS čempionvienības Ziemaļdakotas štata universitātes uzvara pār Aiovas štata universitāti ar 34:14. Jāpiebilst, ka ziemeļdakotiešiem šī ir jau piektā uzvara pēc kārtas pret kādu no FBS divīzijas komandām.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports