Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Igaunis Hunts atzīts par labāko NFL pirmssezonā

Juris Miņins
Juris Miņins

Igaunis Hunts atzīts par labāko NFL pirmssezonā
Marguss Hunts (pa labi) darbībā
Foto: AP/Scanpix

Igauņu futbolists Marguss Hunts, kurš pārstāv Nacionālās futbola līgas (NFL) vienību Sinsinati "Bengals", līgas apskatnieku vērtējumā ir aizvadījis lielisku pārbaudes spēļu cēlienu, par ko arī ir izpelnījies neoficiālo pirmssezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvu.

Bijušais junioru pasaules čempions diska mešanā un lodes grūšanā Marguss Hunts iepriekšējā sezonā Sinsinati komandas sastāvā spēlēja maz, jo turpināja apgūt tās prasmes, kas viņam būs noderīgas spēlējot NFL līmenī. Šajā pirmssezonā viņš parādīja, ka treniņi nav bijuši veltīgi un tie apzīmējumi, ko eksperti viņam veltīja pirms 2013. gada drafta (īsumā sakot, viņš tika dēvēts par "dabas brīnumu"), nebija tukši vārdi.

Šī gada pārbaudes spēlēs "Austrumu Bloks", kā Huntu iesauca pēc viņa fenomenālās spēles koledžu līmenī, kad SMU komandas sastāvā viņš bloķēja astoņus brīvsitienus 30 mačos, parādīja, ka fiziskās kvalitātes viņam ir uzlabojušās vēl vairāk, bet spēles izpratne ir palielinājusies vēl par diviem līmeņiem, ko uz savas ādas dabūja izbaudīt arī pretinieki. Marguss ar vienu roku prata atgrūst 150 kilogramus smagus uzbrukuma līnijas bloķētājus, lai tiktu pie sava galvenā mērķa – pretinieku saspēles vadītāja (šajā gadījumā tas bija Tailers Brajs no Kanzassitijas).
Savukārt pārbaudes maču ciklu noslēdzošajā cīņā, pret Indianapolisas "Colts", Hunts savā labā ierakstīja četrus spēka paņēmienus un trīs sekus.

Par pirmssezonas MVP NFL.com ekspertu vērtējumā kļuva Korijs Vašingtons, kurš pievienojās Ņujorkas "Giants" kā nedraftētais brīvais aģents. Savu titulu Vašingtons ieguva pateicoties tam, ka četrās no piecām "Giants" pārbaudes spēlēm tieši viņš guva izšķirošos piezemējumus.
Savukārt par "pirmssezonas atgriešanās" autoru kļuva cits malējais uzbrucējs, Sanantonio Holmss, kurš, pēc ne visai smukās aiziešanas no Ņujorkas "Jets" atrada sev jaunu darbavietu Čikāgā un jau no pašiem pirmajiem mačiem parādīja sevi no vislabākās puses.

Kā arī...

- Sanfrancisko "49ers" spēlētājs Rejs Makdonalds ir arestēts par vardarbību mājās, kad viņš, pēc vienas no versijām, esot fiziski iespaidojis savu draudzeni. Pēc drošības naudas iemaksas, spēlētājs tika palaists brīvībā. Šis incidents notika tikai dažas dienas pēc tam kā NFL ieviesa stingrākus noteikumus sodiem par šādām izdarībām.
- Tomēr Sanfrancisko komandai bija arī kāds iemesls priekam, jo savu streiku izbeidza uzbrukuma līnijas aizsargs Alekss Būns, kurš tādā veidā protestēja pret komandas nevēlēšanos pārskatīt viņa līgumu. Tagad, ja Būns kļūs par All-Pro līmeņa spēlētāju nākamajās divās sezonās, viņam ir iespēja nopelnīt līdz pat astoņiem miljoniem ASV dolāru (pirms tam maksimums bija – 3.7 miljoni).
- Jaunanglijas "Patriots" uz Hjūstonas "Texans" ir aizmainījusi savu rezerves saspēles vadītāju Raienu Maletu, kuram pirms pāris sezonām tika paredzēta Toma Breidija vieta, kad Toms pametīs NFL.
- Maikls Sems, plašāk zināms kā pirmais NFL spēlētājs, kurš publiski paziņoja par savu homoseksuālo orientāciju, pēc atlaišanas no "Rams" nav ieinteresējis nevienu NFL komandu kā pamatsastāva spēlētājs, tāpēc pašlaik viņu var nolīgt jebkura komanda priekš saviem treniņkomandas sastāviem.
- Klīvlendas "Browns" ir atlaidusi 2006. gada "Super Bowl" dalībnieku, saspēles vadītāju Reksu Grosmanu, tādējādi atstājot QB pozīciju Braiena Hojera un Džonija Manzela pārziņā.
- Pēc visām sastāvu noīsināšanām futbola statistiķi ir aprēķinājuši, ka šīs sezonas jaunākā komanda būs Sentluisas "Rams", kuras vidējais vecums ir 25.09 gadi, bet vecākā – Oklendas "Raiders", kuru vidējais vecums sastāda tieši 27 gadus.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-08-31 23:24, pirms 10 gadiem
tad jau igaunijas izlase būs topā

     [+] [-]

, 2014-08-31 23:32, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: tad jau igaunijas izlase būs topā
Nu ar diviem NFL spēlētājiem (Maiklu Rūsu un Margusu Huntu) Igaunija ieliek stabili daudzām Eiropas amfutbola lielvalstīm.

Bet ja runā par piezemētākām tēmām, nevis NFL profiem (katrs uz turieni nokļuva pa savu, individuālu ceļu), tad Igaunijā ir federācija, vairākas komandas... par to cik konkurētspējīga būs izlase runāt gan pāragri, bet overall paskatoties uz Igauniju amfutbola kontekstā - viņi tā pēkšņi un nez no kurienes ir labu gabalu priekšā daudziem.

     [+] [-]

, 2014-08-31 23:47, pirms 10 gadiem
toties tie 2 spēlētāji izdarīs daudz sporta veida popularizēšanā un ja lietas neapklusīs, progress noteikti turpināsies

     [+] [-]

, 2014-08-31 23:52, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: toties tie 2 spēlētāji izdarīs daudz sporta veida popularizēšanā un ja lietas neapklusīs, progress noteikti turpināsies
Nu gan jau, ka Igaunijā tagad vairāk seko NFL, taču ja runā par sporta veida popularizēšanu kā jauno censoņu iesaisti un kvantitātes pārvēršanos kvalitātē... .

Labi, Rūss vispār bērna vecumā pārcēlās uz ASV un tur arī apguva visas gudrības.
Hunts, vispirms, bija pasaules līmeņa vieglatlēts, kurš tikai nejaušības dēļ vispār pievērsās futbolam (Tieši tad kad viņš atbrauca uz SMU, tur slēdza vieglatlētikas programmu un futbols bija kā alternatīva).

Spēlējot Igaunijā tikt kaut vai līdz NCAA I divīzijas līmenim ir grūti, ja vien, kā Hunts, neesi frīks, čempions un rekordists. Tāpat starpā ir jābūt vidusskolas līmenim. Bet kaut kādus pamatus tīņiem iemācīt jau uz vietas ar nav slikti.