Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" pārtrauc "Saints" desmit uzvaru sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cowboys" pārtrauc "Saints" desmit uzvaru sēriju
Daks Preskots un Ezekīls Eliots
Foto: USA Today/Scanpix

Dalasas "Cowboys" jau pirmajā Nacionālās futbola līgas (NFL) 13. spēļu kārtas cīņā sagādāja pārsteigumu, ar 13:10 pārspējot Ņūorleānas "Saints".

Ņūorleānas "Saints" sezonu sāka ar negaidītu zaudējumu pret Tampabejas "Buccaneers", taču pēc tam Šona Peitona vadītā komanda izcīnīja desmit uzvaras pēc kārtas, ne kļūstot par ne tikai vienu no vadošajām līgas vienībām, bet arī pārspēja šīssezonas spēcīgāko NFL komandu Losandželosas "Rams".

Savukārt Dalasas "Cowboys" līdz regulārās sezonas vidum, astotajam mačam, spēlēja ar ļoti mainīgiem panākumiem, spējot uzvarēt vien trīs no astoņiem mačiem. Tiesa, sezonas otrajā pusē viņi ir izcīnījuši nu jau četrus panākumus pēc kārtas.

Jāsaka, ka šajā spēlē vislielākās uzslavas ir nopelnījusi Dalasas komandas aizsardzība, kas vienu no jaudīgākajiem līgas uzbrukumiem pirmajā puslaikā atstāja bez punktiem, bet mača noslēgumā "Saints" bija guvuši trīs reizes mazāk punktu un arī jardu nekā līdz šim vidēji mačā.

Spēles pirmajā pusē, lai arī ne bez kļūdām, taču Dalasas "Cowboy" panāca 13 punktu pārsvaru – divi precīzi brīvsitieni Breta Mahera kontā, bet piezemējumu pēc Daka Preskota piespēles guva Ezekīls Eliots.

Trešajā ceturtdaļā, ne bez mājnieku palīdzības vairāku pieļauto sodu veidā, "Saints" desmit punktus atguva. Vispirms Vils Lutzs realizēja brīvsitienu, bet pēc tam kā "Cowboys" bija saņēmuši sodu par spēka paņēmienu pret pretinieku panteri, kad viņš izpildīja spērienu, Drū Brīzs ar 30 jardu piespēli ieskaites zonā atrada Kītu Kirkvūdu.

Lai arī pēdējo ceturtdaļu komandas sāka ar trīs punktu starpību, kas amerikāņu futbolā nav nekas liels, "Saints" nespēja šo deficītu sadeldēt, bet "Cowboy", neskatoties uz to, ka viņiem bija pat vairākas labas iespējas gūt piezemējumus, arī rezultātu nespēja izmainīt.

Drūz Brīzs šajā mačā guva tikai 127 jardus, kā arī divreiz tika apturēts pirms piespēles izdarīšanas, bet viens viņa raidījums tika pārtverts. Jāsaka, ka aizsardzība kopumā, kā jau šajā sezonā ierasts, izdarīja lielu spiedienu uz saspēles vadītāju, kas arī deva rezultātu. Tāpat "Saints" draudīgais pussargu duets, Marks Ingrams un Elvins Kamara, kopā spēja gūt tikai 63 jardus.

Daks Preskots realizēja 24 no 28 piespēlēm un guva 248 jardus, taču septiņas reizes tika apturēts pirms piespēles izdarīšanas, kā arī divreiz zaudēja bumbu. Jāpiebilst, ka Preskots lieliski izmantoja savu uzbrukuma arsenālu, jo trīs uzbrucēji (Ezekils Eliots, Amari Kūpers un Maikls Galups) piespēļu uzbrukumos guva vismaz 60 jardus.

Savaukārt Leitons Vander Ešs bija aktīvākais aizsargs, veicot desmit tvērienus. Tiesa, tieši "Saints" aizsargi bija produktīvākie, jo Demario Deivss guva 11 tvērienus, Maršons Latimors – desmit, bet Deivids Onjameta tika pie trim sekiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/