Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Rams" pārspēj arī "Packers", par NFL rezultatīvāko spēlētāju atkal kļūst amerikānis

Juris Miņins
Juris Miņins

"Rams" pārspēj arī "Packers", par NFL rezultatīvāko spēlētāju atkal kļūst amerikānis
Adams Vinatjeri izpilda vēsturisko sitienu
Foto: AP/Scanpix

Losandželosas "Rams" bez zaudējumiem turpina Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonu, jo astotajā nedēļā ar 29:27 tika galā ar Grīnbejas "Packers".

Losandželosas "Rams" pirms astotās spēļu nedēļas bija vienīgā komanda, kas šajā sezonā vēl nebija zaudējusi, taču viņus gaidīja diezgan nopietns – Grīnbejas "Packers" ar Āronu Rodžersu priekšgalā.

Jāsaka, ka bažas par uzvaru sērijas pārtrūkšanu, iespējams, arī bija pamatotas, jo Rodžerss, kā jau viens no labākajiem saspēles vadītājiem NFL, jau no pirmajām izspēlēm demonstrēja savus nodomus uz uzvaru, realizējot vairākas sarežģītas piespēles, kas beigu beigās noveda pie Džamāla Čārlza rezultatīvā uzbrukuma noslēguma pēc viena jarda skrējiena.

"Rams" vienībai tajā pašā laikā gan nekas iespaidīgs uzbrukumā nesanāca un arī kopumā ņemot viņu spēle mača pirmajā ceturtdaļā bija diezgan vāja, nespējot gūt nevienu punktu, kas ir sliktākais rezultāts šajā sezonā. Arī otrā puslaika pirmajā daļā Losandželosieši izskatījās diezgan vāji un vairākās izspēlēs kļūdījās elementārās situācijās.

Var teikt, ka lūzums šajā spēlē pienāca brīdī, kad, mazāk kā trīs minūtes pirms mača beigām, "Rams" aizsardzības līnija, precīzāk Marks Barons, apturēja Āronu Džonsu, kurš vēl nebija izskrējis ārā no ieskaites zonas, tādējādi gūstot pirmos divus punktus mājnieku labā. Šis panākums tika nostiprināts ar Džoša Reinoldsa piezemējumu 21 sekundi pirms došanās lielajā pārtraukumā un rezultāts šajā brīdī bija 10:8 par labu Grīnbejas komandai.

Otro puslaiku ar bumbu sāka mājnieki, taču pie ātra piezemējuma viņiem neizdevās tikt, tā vietā "Packers" palielināja savu pārsvaru par vēl trīs punktiem. Tiesa, trešās ceturtdaļas vidus bija tas laiks, kurā Tods Gērlijs, neviena nepiesegts, saņēma bumbu un ienesa to ieskaites zonā, pirmo reizi šajā cīņā izvirzot vadībā "Rams" komandu, bet pēc dažām minūtēm ceļu uz ieskaites zonu atkal atrada Reinoldss.

Šajā brīdī jau "Packers" bija nonākuši iedzinējos ar desmit punktu deficītu, tāpēc tas bija laiks, kad savs vārds bija jāsaka Āronam Rodžersam un viņš to arī izdarīja, veicot lielisku piespēli Devantem Adamsam. Tas gan nedeva punktus, bet pie trešās izspēles un deviņiem jardiem bija labs psiholoģisks atbalsts grūtībās nonākušajai komandai. Punkti atnāca mazliet vēlāk, kad jau pieminētais Džonss atrada caurumu "Rams" aizsardzībā un veikli to izmantoja, nogādājot bumbu ieskaites zonā.

Jāsaka, ka pēdējā spēles ceutrdaļa bija gana interesanta, jo no sākuma brīvsitienu realizēja "Rams" kikeris Gregs Zauerleins, bet ceturtdaļas vidū Rodžerss ar piespēli atrada neviena nepieskatītu Markezu Valdezu-Skentlingu, kurš guva piezemējumu, rezultātu izlīdzinot, bet Meisona Krosbija papildpunkta sitiens izvirzīja Grīnbejiešus vadībā.

"Rams" gan savu pēdējo vārdu nebija teikuši, jo vēlreiz brīvsitienu realizēja Zauerleins, bet mača liktenis tika izšķirts brīdī, kad Tajs Montgomerijs, atgriežot bumbu pēc spēriena, to pazaudēja un mazāk kā divas minūtes pirms mača beigām tā nonāca mājnieku īpašumā.

Tiesa, ar to nebeidzās visi šīs spēles apspriestākie notikumi, jo mazāk kā minūti pirms mača beigām Tods Gērlijs bija atradis brīvu ceļu līdz ieskaites zonai, taču nonācis piecu jardu zonā, samazināja skriešanas ātrumu un ļāva sevi apstādināt, tādējādi saglabājot bumbu un liekot spēles laikam ritēt uz priekšu. Jāpiebilst, ka pēc šīs epizodes Gērlijs saņēma gana daudz kritikas gan no totalizatoru spēlmaņiem, gan "fantasy" futbola entuziastiem, jo tādējādi daudziem izjuka ieplānotie rezultāti.

No citām spēlēm ir jāpiemin Londonas Vemblija stadionā notikušais mačs starp Džeksonvilas "Jaguars" un Filadelfijas "Eagles". Pirms spēles četri džeksonvilieši nonāca policijas interešu lokā, jo bija kārtīgi noballējušies kādā no Londonas klubiem, taču atteikušies maksāt vairāk kā 50 tūkstošus dolāru lielo rēķinu. Protams, ka šādi notikumi nevarēja neietekmēt jau tā vāju sezonu aizvadošos "Jaguars" un viņi zaudēja ar 18:24.

Savukārt Indianapolisas "Colts" kikeris Adams Vinatjeri beidzot ir sasniedzis to, ko viņam paredzēja jau sen, proti, kļuvis par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju NFL vēsturē. Ar savu pirmo sitienu viņš panāca dāņu kikeri Mortenu Andersenu, kurš šogad tika uzņemts Slavas zālē, bet otrajā ceturtdaļā viņu arī pārspēja. Līdz spēles beigām Vinatjeri realizēja vēl vienu sitienu pa vārtiem, kas nozīmē, ka amerikāņa kontā ir 2550 punkti.

Jāpiebilst, ka no pašlaik aktīvajiem spēlētājiem 1844 punkti ir polim Sebastjanam Janikovskim, kas ir desmitais visu laiku labākais rezultāts, bet vietu zemāk ir ierindojis Fils Dausons, kuram ir pat trim punktiem mazāk.

Jāpiebilst, ka "Colts" šajā spēlē pārspēja Oklendas "Raiders" ar 42:28.

Savukārt Adams Tīlens no Minesotas "Vikings" jau astoto spēli pēc kārtas noslēdz ar vismaz 100 gūtajiem jardiem no piespēlēm, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Tiesa, šajā nedēļā viņa lieliskā spēle nepalīdzēja minesotiešiem cīņā pret Ņūorleānas "Saints", jo tika piedzīvots zaudējums ar 20:30.

NFL, 8. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
DolphinsTexans23:42
49ersCardinals15:18
BrownsSteelers18:33
EaglesJaguars24:18
JetsBears10:24
BuccaneersBengals34:37
SeahawksLions28:14
BroncosChiefs23:30
RedskinsGiants20:13
RavensPanthers21:36
ColtsRaiders42:28
PackersRams27:29
SaintsVikings30:20
PatriorsBills25:6

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-11-01 12:37, pirms 6 gadiem
GB labi turējās aizsardzībā, pat negaidīti labi! Prieks par to un ja vien Montgomerijs nebūtu kļūdījies, tad Rodžers būtu aizvedis GB līdz uzvarai!