Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafta pirmais numurs piekrīt 22 miljoniem, Asomuā – vienojas par 60

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafta pirmais numurs piekrīt 22 miljoniem, Asomuā – vienojas par 60
Kems Ņūtons
Foto: AP/Scanpix

Šīs starpsezonas Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā izvēlētais Auburnas "Tigers" saspēles vadītājs Kems Ņūtons ir noslēdzi līgumu ar savu pirmo profesionālo komandu Karolīnas "Panthers".

Heismana balvas ieguvējs, NCAA Nacionālais čempions, drafta pirmais numurs Kems Ņūtons ir noslēdzis līgumu ar Karolīnas "Panthers". Vienošanās ir paredzēta uz četrām sezonām, kuru laikā spēlētājs saņems aptuveni 22 miljonus. Jāpiebilst, ka visa līguma summa ir arī garantēta.

Interesanti, ka pagājušā gada drafta pirmais numurs Sems Bredfords, kurš arī spēlē saspēles vadītāja pozīcijā, ar savu komandu Sentluisas "Rams" noslēdza sešu gadu līgumu par 78 miljoniem ASV dolāru. Skaidrojums šādai algu čeku starpībai ir vienkārša – lokauts ieviesa pamatīgas izmaiņas debitantu līgumu nosacījumos, pretējā gadījumā Ņūtons parakstītu vēl lielāku līgumu.

Nākamais Kema solis tagad būs ierasties Karolīnas komandas treniņnometnē, lai cīnītos par pirmā saspēles vadītāja vietu ar pagājušās sezonas "Panthers" jauno cerību QB pozīcijā Džimiju Klausenu un Toniju Paiku, kurš savā NFL karjerā ir aizvadījis vienu maču. Jāpiebilst, ka komandas vadība šajā sakarā pilnībā uzticas saviem saspēles vadītājiem un neplāno iegādāties kādu veterānu.

Tāpat aizvadītajā naktī pie līguma tika ne vien labākais jaunais talants, bet arī, pēc daudzu ekspertu atzinuma, labākais brīvais aģents – Namdi Asomuā. Malējais aizsargs pievienojās Filadelfijas "Eagles" (5 sezonas; 60 miljoni, garantētā summa – 25 miljoni). Jāpiebilst, ka Asomuā pievienojās "ērgļiem" dienu pēc tam kā Kevina Kolba maiņas rezultātā filadelfieši savās rindās ieguva citu "Pro Bowl" līmeņa malējo aizsargu Dominiku-Rodžersu Kromartī, tādējādi komandas ģenerālmenedžeris Hovijs Rousmans ir izveidojis, iespējams, labāko "korneru" duetu visā NFL.

No pārējiem darījumiem, kas bija ne mazāk interesanti, var izcelt aizsardzības līnijas "enda" Reja Edvardsa (ex – Minesotas "Vikings") pievienošanos Atlantas "Falcons", Denveras "Broncos" vienojās ar bijušo "Ravens" pussargu Vilisu Magahī, Maiami "Dolphins" savu saspēlnieku rotāciju papildināja ar Metu Mūru, savukārt "panters" Maiks Konens noslēdza sešu gadu līgumu par 19.5 miljoniem ar Tampabejas "Buccaneers".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-30 10:07, pirms 13 gadiem
mjaa, kā jau amerikā smejas, tad eagles pamatīgi gatavojas packeriem, hehe.
vispār ļoti interesanta nedēļa padevusies pateicoties saīsinātam FA periodam.

     [+] [-]

, 2011-07-30 10:09, pirms 13 gadiem
ffwrd rakstīja: mjaa, kā jau amerikā smejas, tad eagles pamatīgi gatavojas packeriem, hehe.
vispār ļoti interesanta nedēļa padevusies pateicoties saīsinātam FA periodam.
Jā, nav nekādu garo tirgošanās scēnu, viss notiek visai kompakti.

Bez maz vai jāsaka - katru gadu tā vajadzētu.

     [+] [-]

, 2011-07-30 11:04, pirms 13 gadiem
Let the party begin! Go Eagles