Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" panāk kompromisu ar Lembu, bet uz diviem mēnešiem zaudē Blendu

Emils Ozerinskis

"Cowboys" panāk kompromisu ar Lembu, bet uz diviem mēnešiem zaudē Blendu
Sidī Lembs (#88). Foto: Dallas Cowboys

Otrdien Nacionālajā futbola līgā (NFL) bija nogriešanas diena, kad visām komandām bija jāpaziņo savs 53 spēlētāju pamatsastāvs gaidāmajai sezonai. Tas gan nenozīmē, ka sastāvi ir akmenī iecirsti, jo vēl līdz sezonas pirmajām spēlēm var notikt ne viens vien maiņas darījums un komandas steigs piesaistīt sev interesējošos spēlētājus, kuri neizturēja citu vienību sastāvu atlases procesu.

Vairākas nozīmīgas ziņas pēdējās dienās nākušas no ASV komandu sporta spēļu vērtīgākās vienības Dalasas "Cowboys". Visu vasaru pār komandu bija savilkušies draudīgi negaisa mākoņi, jo jauna līguma gaidās bija komandas bīstamākais malējais uzbrucējs Sīdī Lembs, kurš pagājušajā sezonā sakrāja 1749 notverto piespēļu jardus, kas bija visas līgas otrais augstākais rādītājs aiz delfīna Tairīka Hila. Lembs arī veica 12 notverto piespēļu piecemējumus, kam pievienoja vēl divus tačdaunus no skrējēja pozīcijas.

Lai gan sarunas par līguma pagarinājumu ieilga līdz pat treniņnometnes izskaņai, beigās Lembs ticis pie sev pieņemamiem nosacījumiem, pagarinot lūgumu uz četriem gadiem par kopumā 136 miljoniem. Apaļi simts miljoni uzbrucējam ir garantētā atlīdzība. Ar šo darījumu teksasiešiem vismaz vairs nav jāuztraucas par Daka Preskota galvenā piespēļu adresāta statusu. To nebūt nevar teikt par Sanfrancisko "49ers" komandu, kura vēl aizvien nav spējusi tikt galā ar Berndana Ajuka līguma pagarināšanu. Aizvadītās sezonas septītais naskākais bumbu ķērājs publiski pieprasījis maiņu, kuras partneri Kalifornijas komanda vēl nav atradusi.

Pēc Lemba jaunā līguma sakārtošanas kovboji piesaistīja potenciāli labu palīgu pussargu līnijā. Vēl pirms divām sezonām viena no līgas spožākajām zvaigznēm starp skrējējiem bija Dalvins Kuks. Minesotas "Vikings" rindās viņš četras sezonas pēc kārtas pārsniedza tūkstots pārvarēto jardu robežu, taču pagājušajā sezonā Ņujorkas "Jets" viņa talantu neprata likt lietā. 29 gadus vecais Kuks pievienojies Teksasas komandai kā treniņkomandas spēlētājs, taču ir gaidāms, ka pēc pāris pacelšanām no rezervistu sastāva Kuks varētu kļūt arī par pilvērtīgu 53 spēlētāju sastāva dalībnieku Dalasas vienībā.

Viss gan vientuļās zvaigzenes štata nav tik rožaini, jo aptuveni divus mēnešus Dalasas komandai nevarēs palīdzēt tās labākais malējais aizsargs Derons Blends, kurš iedzīvojies pēdas savainojumā. Blends pagājušajā sezonā pārtvēra deviņas pretinieku saspēles vadītāju piespēles, pārliecinoši būdams visa NFL turnīra labākais spēlētājs šajā statistikas kategorijā.

"Cowboys" principiālā divīzijas pretiniece FiIadelfijas "Eagles" ar savu divu vadošo bumbas ķērāju Eidžeja Brauna un Devonta Smita līgumiem tika galā jau ļoti laicīgi, ļaujot tiem šobrīd izskatīties par zādzībām gaišā dienas laikā. Pēc pēdējiem malējo uzbrucēju līgumiem ērgļu malējo uzbrucēju atalgojums ir Pensilvānijas komandai ļoti demokrātisks. Lai gan divi vadošie uzbrucēji "Eagles" komandai ir sašņorēti ilgtermiņā, komandas ģenerālmenedžeris Hovijs Rouzmens rokas klēpī netur. Līdz ar treniņnometnes noslēdzošajām dienām viņš veica maiņas darījumu ar citu Nacionālās futbola konferences Austrumu divīzijas komandu Vašingtonas "Commandes". Apmaiņā pret trešās kārtas un divām septītās kārtas izvēlēm "Eagles" vienība ieguvusi Džahanu Dotsonu un piektās kārtas drafta izvēli. Dotsons tikai pirms diviem gadiem tika draftēts jauno spēlētāju ceremonijas pirmajā kārtā ar 16. numuru. Bijušais Pensilvānijas Štata Universitātes spēlētājs Vašingtonas ilgtermiņa plānos neiederējās, bet Filadelfijā viņam visdrīzāk radīsies ļoti daudz iespēju, jo aizsargu uzmanība būs pievērsta Braunam un Smitam.

Pagājušajā gadā divas piespēles Dalasas "Cowboys" rindās pārķērušais malējais aizsargs Stefons Gilmors savu karjeru turpinās Minesotas "Vikings" sastāvā. Pirms pieciem gadiem par līgas labāko aizsardzības spēlētāju atzītais Gilmors no Minesotas saņēmis viena gada līgumu 10 miljonu apmērā. Lai gan 33 gadus vecais futbolists nav vairs savā karjeras pīķī un nekrāj elitāru statistiku, tomēr arī pērn viņa sniegums bija ļoti atzīstams, stabili apliecinot sevi kā sākumsastāva malējam aizsargam Nacionālajā futbola līgā.

Nepatīkamas ziņas pirms sezona sākuma piemeklējušas Grīnbejas "Packers" komandu, kas gaidāmajā sezonā būs spiesta iztikt bez pussarga Eidžeja Dilona. Sieragalvu otrajam pussargam sezona noslēgusies vēl nesākdamās kakla savainojuma dēļ. Dilons pagājušajā sezonā sakrāja 613 jardus un divus piezemējumus kā skrējējs un vēl pievienoja 223 bumbas tveršanas jardus pēc Džastina Lava piespēlēm.

Aktuālā Lombardī trofejas turētāja Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar savu uzbrukuma līnijas centra pozīcijas spēlētāju Krīdu Hampriju, padarot viņu par vislabāk atalgoto centru visā Nacionālajā futbola līgā. 25 gadus vecais futbolists nākamajos četros gados varēs nopelnīt 72 miljonus dolāru. Savukārt atgriešanos "Chiefs" rindās piedzīvojis 2022. gada sezonas čempions Džudžu Smits-Šusters. Pērnajā sezonā 27 gadus vecais Smits-Šusters piedalījās tikai 11 Jaunanglijas "Patriots" spēlēs, sakrājot nieka 260 jardus.

Nacionālās futbola līgas sezona sāksies naktī uz 6. septembri, kad aktuālā čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" sāks savu dzīšanos pēc trešā titula pēc kārtas ar maču pret aizvadītās sezonas līgas MVP Lamāru Džeksonu un Baltimoras "Ravens". Sekojoši naktī uz sestdienu norisināsies NFL vēsturē pirmā spēle Brazīlijā. Sanpaulu tiksies divas zaļās komandas - Filadelfijas "Eagles" un Grīnbejas "Packers".

     [+] [-]

, 2024-08-29 22:50, pirms 3 nedēļām
Danke!
mazāk būs jāklausās RTL Nitro runas