Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

USC futbolists apsūdz treneri rasismā un pamet sportu

Juris Miņins
Juris Miņins

USC futbolists apsūdz treneri rasismā un pamet sportu
Džons Šovs un Entonijs Brauns USC ir sagādājuši daudz problēmu
Foto: AFP/AP/Scanpix

ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola turnīra pārstāves USC "Trojans" pussargs Entonijs Brauns ir paziņojis, ka komandas treneris Stīvs Sarkisjans ir rasists un tāpēc viņš vairs nevēlas spēlēt par augstskolas komandu un pamet arī sportu vispār.

Pirms savas pēdējās sezonas NCAA, USC vienību pārstāvošais pussargs Entonijs Brauns paziņoja, ka pamet komandu un beidz savas sportista gaitas. Ar šādu paziņojumu Brauns nāca klajā aptuveni pirms nedēļas. Taču šajās dienās pussargs savos sociālo portālu profilos ir publicējis ziņas, kurās viņš ir nosaucis savu nu jau bijušo treneri Stīvu Sarkisjanu par rasistu.
"Sarks pret mani izturējās kā pret vergu, es nevaru spēlēt rasista vadītā komandā" savos paziņojumos feisbukā un tviterī rakstīja pats Brauns.

Pats Sarkisjans, kurš uzreiz arī atbildēja uz žurnālistu jautājumiem, sacīja, ka šādas apsūdzības ir kaut kas neticams un neiedomājams. "Paprasiet jebkuram šajā komandā, tiešām, varat prasīt jebkuram un viņi jums atbildēs. Es esmu šokēts," sacīja USC treneris.

Interesanti, ka Entonijs Brauns, pirms nolēma pamest komandu, USC pussargu rotācijā bija ierindots kā sestais, jo lielāko daļu pirmssezonas treniņnometnes bija spiests izlaist dēļ elkoņa savainojuma, turklāt, spēlēt par pussargu Brauns sāka vien šogad, iepriekš spēlējot par stūra aizsargu. Savukārt pagājušsezon viņš aizvadīja vien divus mačus, jo guva potītes savainojumu.

Cits USC spēlētājs, Džons Šovs, kurš atzinās, ka stāstu par sava slīkstošā brālēna glābšanu viņš izdomāja, lai slēptu patiesos kājas savainojuma iemeslus, pēc komandas vadības uzskatiem, iespējams, varētu atgriezties komandā.

Stīvs Sarkisjans uzskata, ka, tā kā spēlētājs nav paveicis neko kriminālu, lai arī ir melojis, ir izdarījis secinājumus un kā futbolists var palīdzēt "Trojans" komandai. Pašlaik Šovs ir diskvalificēts uz nenoteiktu laiku.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports