Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Dolphins" krāj rekordus un noper "Broncos" ar 70 punktu pātagu

Emils Ozerinskis

"Dolphins" krāj rekordus un noper "Broncos" ar 70 punktu pātagu
Tua Tangavailoa (pa labi) ar Maiami "Dolphins" kolēģiem bija iemesls uzdejot. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) rezultatīvāko spēli kopš 1966. gada aizvadījusi Maiami "Dolphins" komanda, kas ar 70:20 izrēķinājās ar Denveras "Broncos" futbolistiem, gūstot savu trešo uzvaru pēc kārtas jaunās amerikāņu futbola sezonas ievadā.

Grīnbejas "Packers" bija uzvarējusi iepriekšējo desmit sezonu pirmās mājas spēles Lambo stadionā. Pēc Ārona Rodžersa aizmainīšanas pirmo reizi "Packers" skatītāju priekšā kā pirmais kvoterbeks sezonu atklāja Džastins Lavs (pas: 1TD, 1INT, 259 jardi; rush: 1TD, 39 jardi). Visnotaļ izskatījās, ka "Packers" uzvaru sērijai būs pienācis laiks pārtrūkt, jo Deriks Kars (pas: 1TD, 103 jardi) ar Ņūorleānas "Saints" kolēģiem bija pārņēmuši 17:0 vadību, ko palīdzēja iegūt Rašīda Šahīda skrējiens pāri laukumam pēc mājinieku atsitiena. Nekas neliecināja par "Packers" izredzēm uzvarēt līdz trešajai ceturtdaļai, kad "Saints" saspēles vadītājs Kars iedzīvojās pleca traumā. Pēdējo ceturtdaļu sākot bez punktiem, Lavs pats ienesa bumbu gala zonā un pēcāk atrada savu kolēģi Romeo Dabsu (rec: 1TD, 73 jardi), kas palīdzēja "Packers" panākt 18:17. "Saints" izgāzās ar pēdējo iespēju izraut uzvaru, netrāpot spērienu no 46 jardiem.

Lielisku uzbrukuma spēli pirmajās nedēļās rādījusi Maiami 'Dolphins" vienība, kurai trešajā spēļu kārtā bija jāiztiek bez viena no saviem vadošajiem bumbas ķērājiem Džeilena Vadla. Tomēr tas nekādi neapturēja Tua Tangavailoa (pas: 4TD, 309 jardi) un delfinu rekordofensīvu spēlē pret Denveras "Broncos". Floridas komanda nelaida garām teju nevienu iespēju gūt punktus, sakrājot desmit piezemējumus un apkaunojot Šona Peitona trenēto komandu, uzvarot ar 70:20.

"Dolphins" neapturamo ceļarulli pa kalnu lejā palaida geparda Tairīka Hila (rec: 1TD, 157 jardi) piezemējums. Pēc tam pirmgadnieks Devons Ačeins (rush: 2TD, 203 jardi; rec: 2TD, 30 jardi) uzsāka savu neaizmirstamo dienu, veicot karjeras pirmo piezemējumu un kopumā sakrājot četrus tačdaunus. Ballītei pievienojās arī Rahīms Mosters (rush: 3TD, 82 jardi; rec: 1TD, 60 jardi) ar četriem saviem piezemējumiem.

Profesionālā amerikāņu futbola rekords vienā spēlē gūtajos punktos pieder Čikāgas "Bears", kas 1940. gada NFL finālspēlē sakrāja 73 punktus. Regulārajā sezonā Vašingtonas "Redskins" guva 72 punktus 1966. gadā. Šī "Dolphins" performance ir rezultatīvākā vienas komandas spēle 57 gadu laikā. Maiami vienība ir pirmā NFL vēsturē, kas vienā spēlē guvusi piecus piezemējumus gan ar piespēlēm, gan ar skriešanu. Abos rādītājos tika sasniegta 350 jardu robeža, kopumā "Dolphins" tiekot pie vairāk nekā 700 uzbrukuma jardiem. Rekordu sarakstā nonāk arī fakts, ka Maiami sakrājusi 70 punktus ar 700 uzbrukuma jardiem. Maika Makdaniela trenētā vienība izcīnījusi trešo uzvaru trīs šīs sezonas spēlēs, kamēr Šona Peitona zirgiem ieskaitīs jau trešais zaudējums pēc kārtas.

Pie savas karjeras pirmās uzvaras tika ar otro numuru draftētais Sīdžejs Strauds (pas: 2TD, 280 jardi), kura pārstāvētā Hjūstonas "Texans" ar rezultātu 37:17 sakāva pērnā gada play-off komandu Džeksonvillas "Jaguars". Strauds atradis labu konataktu ar citu komandas pirmgadnieku Tanku Delu (rec: 1TD, 145 jardi). Par negaidītu spēles varoni kļuva NFL teju izmirušās pozīcijas balsta pussarga pozīcijas spēlētājs Endrū Beks, pie kura kājām negaidīti nokrita bumba pēc pretinieku atsitiena. Beks ar 85 jardu skrējienu pārnesa bumbu pāri laukumam, atgādinot skatītājiem par balsta pussargu eksistences paliekām Nacionālajā futbola līgā. Teksasieši guva savu pirmo sezonas uzvaru, pieveicot divīzijas konkurentus no Floridas.

Pirms trešās nedēļas spēlēm pamatīgu triecienu aizsardzības otrajā frontē piedzivoja Dalasas "Cowboys", kuras vadošais malējais aizsargs Trevons Digss pārplēsa krusteniskās saites. Kovboji izskatījās ļoti smagnēji spēlē pret Arizonas "Cardinals", kuras uzdevums pēc būtības šosezon ir sakrāt pēc iespējas pieticīgāju bilanci augstas drafta izvēles iegūšanai, cerot uz Dienvidkalifornijas universitātes zvaigzni Keilebu Viljamsu. Sarkankrūtīšu robu lāpītājs saspēles vadītāja pozīcijā Džošua Dobss (pas: 1TD, 189 jardi; rush: 55 jardi) izcili izmanto sev doto iespēju Fīniksā, nokārtojot "Cardinals" uzvaru ar 28:16 pār vienmēr Super Bowl ambīcijas (bieži vien nepamatoti) izvirzošo "Cowbojs" vienību. Daka Preskota (pas: 1TD, 1INT, 249 jardi) jāsamierinās ar pirmo sakāvi sezonā.

NFL 3. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
49ers - Giants30:12
Browns - Titans27:3Lions - Falcons20:6
Packers - Saints18:17Dolphins - Broncos70:20
Vikings - Chargers24:28Jets - Patriots10:15
Commanders - Bills3:37Jaguars - Texans17:37
Ravens - Colts19:22Seahawks - Panthers37:27
Chiefs - Bears41:10Cardinals - Cowboys28:16
Raiders - Steelers18:23
Buccaneers - EaglesBengals - Rams

  +1 [+] [-]

, 2023-09-25 12:19, pirms 8 mēnešiem
Ja Tua nenotraumēsies tad Delfīni ir ļoti nopietni pretendenti.

     [+] [-]

, 2023-09-25 14:43, pirms 8 mēnešiem
Pamuļķu sportaveids, kas sauc sevi par "futbolu", bet ar kāju aizliegts spēlēt un noteikumus nozaguši no regbija. Amerikāņu pamuļķīšiem Dieva vietā. Nav brīnums, ka 99% pasaules šo "spēli" neuztver nopietni un izsmej.