Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL vienības dominē vērtīgāko komandu reitingā, pirmā - "Cowboys"

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL vienības dominē vērtīgāko komandu reitingā, pirmā - "Cowboys"
Dalasas "Cowboys" lielākās zvaigznes - Daks Preskots un Ezekīls Eliots
Foto: USA Today/Scanpix

Šajās dienās biznesa žurnāls "Forbes" ir publicējis ikgadējo vērtīgāko sporta komandu reitingu, kura pirmajā vietā jau atkal ir Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Dalasas "Cowboys", bet kopumā no 50 reitingā iekļautajām komandām 26 pārstāv NFL.

Kā jau katru gadu, arī šovasar "Forbes" ir publicējusi planētas vērtīgāko sporta komandu reitingu. Jāsaka arī, ka, kā jau pēdējos gados ierasts, pirmās vietas īpašnieki nav mainījušies, jo jau ceturto gadu pēc kārtas par vērtīgāko sporta komandu ir atzīta NFL komanda Dalasas "Cowboys", kuras vērtība tiek lēsta piecu miljardu ASV dolāru apmērā.

Otrajā vietā, ar vērtību 4.6 miljardi ASV dolāru, ir ierindota Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Ņujorkas "Yankees", bet aiz viņiem seko Madrides "Real", kuru "Forbes" esot novērtējuši uz 4.24 miljardiem ASV dolāru. Tāpat pirmajā pieciniekā ir iekļuvusi futbola komanda "Barcelona" (4.02 miljardi) un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Kincks" (4 miljardi).

Runājot par naudīgākajām sporta organizācijām, tad arī šajā gadā visplašāk vērtīgāko komandu reitingā ir pārstāvēta NFL, ar 26 komandām, tiesa, pirms gada tās bija 29. Otrajā vietā ir MLB ar deviņām vienībām, tāpat reitingā ir iekļautas astoņas futbola komandas un septiņi NBA klubi. Nacionālās hokeja līgas vienības vērtīgāko sporta komandu reitingā nav iekļuvušas.

Tāpat "Forbes" ir noskaidrojuši, ka 2019. gadā katras NFL, MLB un NBA komandas vērtība jau ir sasniegusi vismaz vienu miljardu ASV dolāru. Savukārt jau 50 planētas sporta komandas ir sasniegušas divu miljardu ASV dolāru lielu vērtību, lai gan vēl 2012. gadā tāda bija tikai viena.

No Latvijas sportistu pārstāvētajām komandām, vērtīgāko vienību reitingā ir iekļuvušas divas NBA komandas - Dalasas "Mavericks", kuru pārstāv Kristaps Porziņģis. Teksasas komandas vērtība tiek lēsta ap 2.25 miljardiem ASV dolāru, kas viņiem reitingā dod 43. vietu un Rodiona Kuruca Bruklinas "Nets", kura esot 2.35 miljardus vērta (37. vieta).

Pasaules vērtīgākās sporta komandas 2019. gadā. Top-10

#KomandaLīgaVērtība (miljardi)
1.Dalasas "Cowboys"NFL5.0
2.Ņujorkas "Yankees"MLB4.6
3.Madrides "Real"La Liga4.24
4."Barcelona"La Liga4.02
5.Ņujorkas "Knicks"NBA4.0
6.Mančestras "United"APL3.81
7.Jaunanglijas "Patriots"NFL3.8
8.Losandželosas "Lakers"NBA3.7
9.Goldensteitas "Warriors"NBA3.5
10.Ņujorkas "Giants"NFL3.3
-Losandželosas "Dodgers"MLB3.3

Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com/

     [+] [-]

, 2019-07-24 19:03, pirms 5 gadiem
Dinamo Rīga?