Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Nošauts slavens vidusskolu futbola treneris

Juris Miņins
Juris Miņins

Nošauts slavens vidusskolu futbola treneris
Eds Tomass
Foto: ESPN

Šorīt, Aiovas štata Aplingtonas-Pārkersburgas vidusskolā, tika nošauts slavenais 58 gadus vecais skolas futbola komandas galvenais treneris Eds Tomass.

Eds Tomass, ar vairākiem šāvieniem, tika spēcīgi ievainots skolas svaru zālē, bet vēlāk, pēc nogādāšanas vietējā slimnīcā viņa dzīvība izdzisa pavisam. Jāpiebilst, ka tajā laikā atradās vēl daži citi cilvēki, taču neviens no viņiem, kā arī neviens no 50 skolā esošajiem skolēniem, kuri piedalījās ārpusskolas darbā, necieta. Vietējā policija jau arī ir atradusi vainīgo un tas ir 24 gadus vecais skolas absolvents un bijušais futbola komandas spēlētājs Marks Bekers.

Tāpat jāpiebilst, ka Eds Tomss, kuru 2005. gadā Nacionālā futbola līga (NFL) atzina par labāko vidusskolu futbola treneri, bija ilggadējs šīs skolas futbola komandas treneris, jo uz komandas vadītāja "komanddtiltiņa" pavadīja 34 sezonas. Viņa vadībā "Falcons" vienība vairākkārtīgi bija iekļuvusi štata čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā, bet divas reizes arī izcīnīja štata čempionu titulu. Jāpiebilst, ka pašlaik NFL spēlē četri šī trenera audzēkņi – Keisijs Vigmans (Denveras "Broncos"), Džareds Devrīzs (Detroitas "Lions"), Breds Mīsters (Džeksonvilas "Jaguars") un Ārons Kampmens (Grīnbejas "Packers").

Diemžēl šis, pēdējā laikā, nav pirmais gadījums, kad tiek sašauti vidusskolu futbola komandu treneri, jo pirms kāda laika neapmierinātie spēlētāja vecāki sašāva Teksasas vidusskolas futbola komandas treneri, taču jāpiebilst, ka uzbrukums nebija vērsts uz viņu kā šīs komandas treneri, bet kā uz spēlētāja vecāku, jo gan trenera gan saniknoto vecāku dēli spēlēja vienā komandā, taču citā skolā.

Izmantotie resursi:
sports.espn.go.com