Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Mad dogs" uzvar pirmajā amerikāņu futbola turnīrā Latvijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Mad dogs" uzvar pirmajā amerikāņu futbola turnīrā Latvijā
Rīgas "Mad dogs" komandas
Foto: Rūdolfs Kugrēns

Ir noslēdzies pirmais "flag football" turnīrs Latvijā, ''Saldus atklātais turnīrs flag futbolā'', kurā par uzvarētājiem kļuva Rīgu pārstāvošā "Mad dogs" pirmā komanda, bet goda pjedestāla zemākos pakāpienus ieņēma viesi no Igaunijas – Tallinas "Torm" un Tartu "Titans".

Uzreiz jāsaka, ka Latvijā pirmā amerikāņu futbola turnīra favorītkomandas bija abas igauņu vienības - Tallinas ''Torm'' un Tartu ''Titans'', taču Latvijas komandas, lai arī mazpieredzējušākas, bija gatavas cīnīties un uzvarēt.

Pamtturnīrā Tallinas ''Torm'' vienība spēlēja ļoti pārliecinoši, vēlreiz apliecinot savu favorītu statusu, jo uzvarēja visās četrās spēlēs un, protams, izcīnīja pirmo vietu grupā.
Interesantākās cīņas norisinājās par otro vietu un pēdējo vietu, kas atļautu spēlēt "play-off" ceturto komandu. Šajā cīņā veiksmīgāki bija Rīgas "Mad dogs-1" futbolisti, kuri apspēlēja kaimiņus no Igaunijas un ierindojās otrajā vietā, atstājot Tartu komandu trešajā pozīcijā. Savukārt ''Mad dogs" otrā komanda saspringtā spēlē piekāpās Lutriņu ''Lightning'' vienībai un tādējādi palika pēdējā vietā, nekvalificējoties izslēgšanas mačiem.

Grupu turnīra tabula

#KomandaBilancePunkti
1.Torm4-012
2.Mad dogs-13-19
3.Titans2-26
4.Lightning1-33
5.Mad dogs 20-40

Arī izslēgšanas spēļu turnīru Tallinas "Torm" komanda turpināja rādīt savu dominanto sniegumu, neatstājot nekādas izredzes Lutriņu komandai – 26:0
Otrā pusfināls gan bija daudz spraigāks. Gan "Mad dogs-1", gan "Titans" vienības, protams ļoti vēlējās spēlēt finālā, līdz ar to problēmu ar motivāciju viņiem nebija. Spēles sākumā "Titans" pārsteidza Rīgas komandu ar jaunu spēles plānu, kas manāmi atšķīras no iepriekšējos mačos redzētā, proti pamatturnīrā "Titans" paļāvās tikai uz tālām piespēlēm, bet šajā pusfinālā viņi visai bieži izmantoja savus pussargus.
Šādam notikumu pavērsienam "Mad dogs" nebija gatavi un no sākuma īsti nezināja ko darīt, tāpēc nonāca zaudētājos. Taču rīdzinieki ātri atrada pareizo aizsardzību, lai apturētu ‘’Titans’’ uzbrukumu un viss sākās no jauna. Abas komandas dabūja divus piezemējumus, bet Rīgas komanda realizēja vienu papildpunktu un rezultāts kļuva 13:12. Pēdējā minūtē Tartu komanda bija ļoti tuvu ,lai uzvarētu, taču "Mad dogs-1" aizsardzība nospēlēja lieliski un "Mad dogs-1" uzvarēja ar rezultātu 13:12, tādējādi nodrošinot sev vietu finālspēlē.

Fināls, kā jau parasti šādi mači, bija ļoti saspringts. Pirmais rezultatīvais uzbrukums padevās "Mad dogs" komandai, kad Rūdolfa Kugrēna piespēli noķēra Dāvids Roms un izvirzīja savu komandu vadībā 6-0. "Mad dogs" izdevās arī noturēt pirmo aizsardzību, taču turpināt labi iesākto darbu viņiem neizdevās un rezultāts palika nemainīgs līdz brīdim, kad ‘’Torm’’ komanda guva piezemējumu un realizēja papildpunkta sitienu, panākot rezultātu 7:6 sev par labu, kas bija arī pirmā puslaika beigu rezultāts.
Otrais puslaiks sākās ar veiksmīgu uzbrukumu Rīgas komandas izpildījumā 6punktiem - piespēli noķēra Mikus Gailītis, kurš arī nogādāja to ieskaites zonā. Taču "Torm" vienība ar to nebija mierā un uzreiz izlīdzināja rezultātum, bet ar ekstra punkta palīdzību izvirzījās vadībā 14:12.Taču arī "Mad dogs" nedomāja padoties - ļoti tālu Kugrēna piespēli piezemējuma zonā noķēra malējais uzbrucējs Edgars Pojasņikovs - 18:12. Mača izskaņa padevās ļoti saspringta un nervoza, taču "Mad-dogs-1", pateicoties komandas labākajam aizsargam Kristapam Balodim, noturēja rezultātu sev par labu un svinēja uzvaru 18:14.
Jāpiebilst, ka spēlē par trešo vietu Tartu "Titans" sakāva Lutriņu "Lightning" ar 22:6.

Kā atzina komandas saspēles vadītājs Rūdolfs Kugrēns, tad "Mad dogs" panākumu atslēga slēpās vienotā komandas spēlē un vienmērīgā visa sastāva sniegumā, jo visi pamatsastāva spēlētāji turnīra gaitā veica vismaz divus piezemējumus.

Nobeigumā komanda saka lielu paldies trenerim Normundam Vācim un ‘’Mad dogs-2’’ vienībai, jo bez viņiem nebūtu izdevies gūt šādu vēsturisku panākumu.

Rīgas "Mad dogs-1" sastāvs

SpēlētājsUzbrukumsAizsardzība
Rūdolfs KugrēnsQBCB
Mikus GailītisWRSS
Edgars PojasņikovsWRCB
Dāvids RomsTESS
Kristaps BalodisRBLB
Harijs KārkliņšRezerves WRCB
Rūdolfs KaļķisRezerves SSWR

Informāciju sagatavoja: Rūdolfs Kugrēns

     [+] [-]

, 2010-08-23 16:56, pirms 14 gadiem
Intersanti. Prieks, ka arī šis sporta veids beidzot ir ienācis Latvijā. Jācer uz labu progresu šajā sportā.

     [+] [-]

, 2010-08-23 17:12, pirms 14 gadiem
Tartu čaļi izskatās tādi nopietni puiši ar lieliem gabarītiem, kamēr mūsējie ir tādi paplāni pagalma puiši, un, ņemot vērā, ka flag football svarīgākais ir ātrums un veiklība, tad ir tikai normāli, ka mūsējiem izdevās uzvarēt. Īstā amerikāņu futbolā gan būtu auza

Cerams šis ir pirmais solis uz šī sporta veida izplatību visā Latvijā.

     [+] [-]

, 2010-09-01 16:23, pirms 14 gadiem
Aicinam atsaukties cilvēkus kurus interese Amerikanu futbols, kuri savos pagastos un pilsetas varetu un veletos izveidot flagfutbola komandu. Ar visa veida informaciju un apmacibu palidzesim.
Tel: 26268883
e- pasts :nvacis@gmail.com