Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu futbola federācija sešās Latvijas pilsētās organizēs paraugspēles

Amerikāņu futbola federācija sešās Latvijas pilsētās organizēs paraugspēles
Publicitātes foto

Šosezon aktīvu darbu uzsāk jaunizveidotā Amerikāņu futbola federācija, par galveno mērķi izvirzot, amerikāņu futbola atpazīstamības veicināšanu visā Latvijā. Sākot ar 2014.gada maiju Latvijas lielākajās pilsētās tiks īstenots paraugspēļu projekts "Amerikāņu futbols 8 pret 8”. Sezonas atklāšanas treniņš un spēlētāju atlase jau 5.martā!

Pēdējo gadu laikā amerikāņu futbols Latvijā ir manāmi attīstījies un gūst ar vien jaunus piekritējus. Latvijā šobrīd ir divas amerikāņu futbola komandas – viena Rīgā ("Riga Lions”) un otra - Saldū ("Saldus Warriors”). Nesen izveidota arī Amerikāņu futbola federācija, kas šogad uzsākusi aktīvu darbību, lai veicinātu šī pasaulē plaši pazīstamā sporta veida atpazīstamību arī Latvijā.

Sākot ar 2014. gada maiju Latvijas lielākajās pilsētās tiks īstenots paraugspēļu projekts "Amerikāņu futbols 8 pret 8”. Projektā piedalīsies abas esošas Latvijas komandas, un spēles plānots aizvadīt pilsētas svētku ietvaros Siguldā, Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Ventspilī un Liepājā. „Amerikāņu futbols 8 pret 8” izklaidēs skatītājus ar aizraujošām futbola spēlēm pilnā ekipējumā, spēles tiks aktīvi komentētas, lai skatītāji labi varētu izprast laukumā notiekošo. Spēļu pārtraukumos skatītājus izklaidēs karsējmeitenes, savukārt jaunākie līdzjutēji kopā ar komandu spēlētājiem varēs iesaistīties stafetēs un iegūt balvas.

5.martā amerikāņu futbola klubs "Riga Lions” aicina visus šī sporta veida interesentus uz sezonas atklāšanas treniņu un spēlētāju atlasi, kas notiks Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas āra sporta laukumā, Āgenskalna ielā 21a.

Informāciju sagatavoja:
Matīss Stabulnieks

  +2 [+] [-]

, 2014-03-04 12:17, pirms 10 gadiem
Beidzot kaut kas notiek arī šajā frontē. Varētu tikai vēlāk arī noprecizēt kurā stadionā un cikos tas viss notiks katrā pilsētā. Gribētu redzēt ko spēj pašmāju meistari

  +1 [+] [-]

, 2014-03-04 13:20, pirms 10 gadiem
hewlet rakstīja: Beidzot kaut kas notiek arī šajā frontē. Varētu tikai vēlāk arī noprecizēt kurā stadionā un cikos tas viss notiks katrā pilsētā. Gribētu redzēt ko spēj pašmāju meistari
Domāju, ka arī tiks precizēts, kā arī tas ir atkarīgs no pašām pilsētām, kuras ir iekļautas sarakstā.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-04 14:57, pirms 10 gadiem
hewlet rakstīja: Beidzot kaut kas notiek arī šajā frontē. Varētu tikai vēlāk arī noprecizēt kurā stadionā un cikos tas viss notiks katrā pilsētā. Gribētu redzēt ko spēj pašmāju meistari
Par meistariem viņus saukt ir ļoti pārspīlēti, jo tas ir sākums un viņi paši šo spēli tikai apgūst - mācās to, ko ASV māca Pop Warner līmenī.

Cita lieta, ka tas ir ĻOTI svarīgs sākums tam, lai Latvijā kas tāds ne tikai parādītos, pamocītos un pazustu, bet, lai iedzīvotos. Šis sports priekš Latvijas varētu būt ļoti pat atbilstošs, ja vien tas OVERALL tiek pieņemts.

Kāds ir tas līmenis, ko Latvijā var sasniegt? Godīgi sakot - par Eiropas līmenī mēs visdrīzāk nebūsim kkādi grandi vai kā, jo ir valstis, kur šis sports ir jau ar labām saknēm, tradīcijām un izplatību, taču kā es redzu šo virzienu - tas var būt labs pakāpiens Latvijas sportistiem, kuri grib iekļūt ASV skolās.

Ja pietiek atlētisma un vēl ir kaut kādi sporta pamati, tad ir ļoti labas iespējas tikt kādā videnē un pēc tam arī koledžā... vai no tā sanāks spēlētāji - figviņzin, bet kā variants, lai tiktu pie pasaulē atzīta diploma - tīri ok.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-04 15:29, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ja pietiek atlētisma un vēl ir kaut kādi sporta pamati, tad ir ļoti labas iespējas tikt kādā videnē un pēc tam arī koledžā... vai no tā sanāks spēlētāji - figviņzin, bet kā variants, lai tiktu pie pasaulē atzīta diploma - tīri ok.
Nu nezinu. Teorētiski krietni lielākas iespējas tikt kādā koledžā caur AF komandu varētu būt mūsu jaunajiem (profesionāla līmeņa) vieglatlētiem vai svarcēlājiem. Šajā sporta veidā tomēr dominē uzskats, ka galvenais ir spēlētāja fiziskie parametri, kuri nepieciešami konkrētajais pozīcijai, bet visas sarežģītās taktiskās shēmas var iebāzt galvā pat pašam pēdējam cietpaurim. Ko var gribēt no valsts, kurā AF spēlē daži desmiti cilvēku un tradīcijas ir 0. Jāsaprot, ka mūsu AF izlase ir apmēram Somālijas ledus hokeja izlases līmenī. Diemžēl AF Latvijā visdrīzāk tā arī paliks nelielas ļaužu grupiņas hobija līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-04 15:55, pirms 10 gadiem
Slice rakstīja: Nu nezinu. Teorētiski krietni lielākas iespējas tikt kādā koledžā caur AF komandu varētu būt mūsu jaunajiem (profesionāla līmeņa) vieglatlētiem vai svarcēlājiem. Šajā sporta veidā tomēr dominē uzskats, ka galvenais ir spēlētāja fiziskie parametri, kuri nepieciešami konkrētajais pozīcijai, bet visas sarežģītās taktiskās shēmas var iebāzt galvā pat pašam pēdējam cietpaurim. Ko var gribēt no valsts, kurā AF spēlē daži desmiti cilvēku un tradīcijas ir 0. Jāsaprot, ka mūsu AF izlase ir apmēram Somālijas ledus hokeja izlases līmenī. Diemžēl AF Latvijā visdrīzāk tā arī paliks nelielas ļaužu grupiņas hobija līmenī.
Svarcelšanā, šķiet, vismaz NCAA koledžas stipendijas nedod.
Lai dabūtu stpendiju kā vieglatlēts, vajag būt +/- Latvijas TOPā būt starp sava vecuma kadriem.

NOTEIKTI tā nav, ka fiziskie parametri ir pirms spēlēšanas skila.

Turklāt, kā jau minēju, svarīgs ir arī HS posms, lai, līdzīgi kā J.Matulis, varētu parādīties skautiem jau videnē un tur būt ar kkādu bāzi. Matuļa lielākais mīnuss kāpēc viņš nespēlēja NCAA pirmās divīzijas FBS komandā bija neesošā pieredze, tā viņu lūkoja K-State. Palika 2. divīzija, kur viņu ņēma pretī... viena no labākajām 2. divīzijas skolām, taču... ne K-State.

     [+] [-]

, 2014-03-04 18:30, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Svarcelšanā, šķiet, vismaz NCAA koledžas stipendijas nedod.
Lai dabūtu stpendiju kā vieglatlēts, vajag būt +/- Latvijas TOPā būt starp sava vecuma kadriem.
Mana doma bija tāda, ka no nopietna līmeņa svarcelšanas vai vieglatlētikas vieglāk tikt koledžas AF komandā, nekā no vienkārši AF spēlēšanas Latvijas līmenī. No jauna Latvijas top sprintera, kurš AF bumbu nav acīs redzējis, daudz vieglāk uztaisīt labu WR, nekā no valsts labākā spēlētāja šajā kategorijā. Tas pats attiecas uz svarcelšanu un lainmena pozīciju.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-04 19:22, pirms 10 gadiem
Šis amerikāņu mēsls interesē tikai pašus amerikāņus.Eiropā par to interese ir ļoti ļoti niecīga .Tas ir amerikāņu nacionālais sporta veids un lai viņš tāds paliek,kā krieviem gorodki,angļiem snūkers,latviešiem'' zolīte''
Lai kā amerikāņi censtos, par naudu nevar nopirkt interesi par ''sporta'' veidu, tas drīzāk ir cirks,kura reklāmā ieguldīti miljoni

  -1 [+] [-]

, 2014-03-04 20:45, pirms 10 gadiem
Kāpēc šie angliskie nosaukumi? Var taču tīrā latviešu valodā atainot nosaukumus: Rīgas "Perdošās lauvas" un Saldus "Karikatūra".

     [+] [-]

, 2014-03-04 21:02, pirms 10 gadiem
erudīts007 rakstīja: Šis amerikāņu mēsls interesē tikai pašus amerikāņus.Eiropā par to interese ir ļoti ļoti niecīga .Tas ir amerikāņu nacionālais sporta veids un lai viņš tāds paliek,kā krieviem gorodki,angļiem snūkers,latviešiem'' zolīte''
Lai kā amerikāņi censtos, par naudu nevar nopirkt interesi par ''sporta'' veidu, tas drīzāk ir cirks,kura reklāmā ieguldīti miljoni
Par mēslu nevajag saukt lietas, kuras Tev nav saprotamas. Aizej uz treniņiem un paskaties kādi "mēsli" to spēlē.
Eiropā protams popularitātē nepārspēs parasto futbolu, bet piemēram Polijā finālu noskatījās 25000 skatītāju. Ukrainas finālā bija ap 10000 skatītāju. Krievijā ir dažu komandu derbiji, kuri ir savi 5000 regulāri. Latvijā nebūs 16 komandas un 24 NFL spēlētāji. Tomēr tas ir labs pakāpiens uz ASV koledžām vietējiem sportistiem. Uz jautājumu, kas vieglāk ir labam vieglatlētam tikt pie stipendijas ASV ar astoņcīņu, vai futbolu, tad par labu futbolam. Protams tā nebūs Alabama vai Florida, bet NCAA 2. divīzija mierīgi. Mums ir virkne sportisu, kuri netiekot olimpiskaja apritē būtībā pazūd. Kaut vai piemēram bobsleja stūmēji, cīkstoņi, vai svarcēlāji.

     [+] [-]

, 2014-03-04 23:18, pirms 10 gadiem
erudīts007 rakstīja: Šis amerikāņu mēsls interesē tikai pašus amerikāņus.Eiropā par to interese ir ļoti ļoti niecīga .Tas ir amerikāņu nacionālais sporta veids un lai viņš tāds paliek,kā krieviem gorodki,angļiem snūkers,latviešiem'' zolīte''
Lai kā amerikāņi censtos, par naudu nevar nopirkt interesi par ''sporta'' veidu, tas drīzāk ir cirks,kura reklāmā ieguldīti miljoni
Ko nozīmē "ļoti niecīga interese"? Ja salīdzina ar Čempionu līgu futbolā, jā... ar Eirolīgu basketbola? laikam arī... taču ja salīdzina ar kkādiem vietējiem turnīriem, tad amerikāņu futbols tajās valstīs, kur tiek spēlēts un ir iesakņojies (jā, ir Eiropā arī tādas valstis), tas noteikti nav tajās pēdējās vietās.

Polijā un Vācijā uz fināliem nāk 20+ tūkstoši skatītāji, uz atsevišķu, labāko, komandu spēlēm, kurām ir atbilstoši stadioni ar vismaz daži tūkstoši salasās.

Priekš tāda pusamatieru sporta kāds amerikāņu futbols ir Eiropā, pat ĻOTI NESLIKTI.

Domājot, ka amfutbolas ir tikai Ziemeļamerikas sports pēc gadiem 5-10 var sanākt tā, ka sēdēsi un domāsi - a jomajo kā tagad futbols tik strauji attīstījies.
Uz šo brīdi tas attīstās ļoti strauji priekš sporta ar nu jau vairāk kā 100 gadu vēsturi. Un tas ar visu to, ka tas vēl tikpat kā nemaz netiek spēlēts Ķīnā.

Eiropā savā laikā bija pat ļoti ok līga - NFL Europa, kur spēlēja daudzi nākošie NFL stāri ar Kurtu Vorneru priekšgalā.

     [+] [-]

, 2014-07-30 22:25, pirms 10 gadiem
Ceru, ka tas viss attīstīsies, jo labprāt aizietu noskatīties kādu spēli!!!
Tikai komandas vajag vairāk!!!