Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL spriež par marihuānas atļaušanu

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL spriež par marihuānas atļaušanu
Maršavns Linčs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētāju, funkcionāru un apskatinieku sarunās aizvien biežāk parādās tēmas, kas saistītas ar marihuānas legalizēšanu līgā, tomēr pagaidām, tuvāko sezonu laikā, tas nenotiks.

NFL sabiedrība jau kādu laiku aizvien vairāk un vairāk runā par iespējām legalizēt marihuānu. Kā argumenti tam ir apstākļi, ka ASV aizvien vairāk štatos marihuāna ir atļauta (lai gan federālajā līmenī tā vēl aizvien ir aizliegta), kā arī ASV sabiedrības lielākā daļa pozitīvi vērtē marihuānas legalizēšanu.

Galvenais iemesls kāpēc šīs idejas virzītāji un atbalstītāji to vēlas panākt, ir amerikāņu futbola spēlētāju regulāro savainojumu ārstēšana, t.i., marihuāna tiktu izmantota kā pretsāpju līdzeklis pēc neskaitāmajām traumām, ko spēlētāji gūst maču laikā. Viņu pārliecību stiprina arī tas, ka ASV ārsti pozitīvi izsakās par "zālīti" kā pretsāpju līdzekli, turklāt visai plaši to arī pielieto praksē. Tiesa, kā ziņo NFL spēlētāju arodbiedrība, neviens futbolists nav saņēmis ārsta atļauju medicīnas nolūkos lietot šo aizliegto paņēmienu.

Pašlaik, kā ziņo arodbiedrības pārstāvji, spēlētāji pēc pašu iniciatīvas tāpat lieto dažādus medikamentus un paņēmiens, lai mazinātu sāpes, piemēram, kortizonu, pretsāpju preparātus, alkoholu. Turklāt, nereti gadās, ka viss tiek lietots kopā, kas var novest pie traģiskām sekām.

Tiesa, visas diskusijā iesaistītās puses atzīst, ka, lai arī šobrīd ir parādījušies visai spēcīgi argumenti par marihuānas legalizēšanu NFL līmenī, tomēr uz šo brīdi vai tuvākajās pāris sezonās tas nez vai notiks, jo tas ir ļoti sensitīvs jautājums, kurš var ietekmēt ne tikai pašu sporta organizāciju, bet arī situāciju valstī.

Jāpiebilst, ka, lai arī marihuāna ir aizliegta, daudzi ASV vadošo līgu elites sportisti ir atzinušies vai pieķerti tās lietošanā, no futbolistiem – Lorenss Marūnijs, Džanoriss Dženkinss, Niks Feirlijs, Maršavns Linčs, Kenijs Brits, Rendijs Moss, Maikls Viks, Sanantonio Holmss un Rikijs Viljams, bet no citiem sporta veidiem – Lūks Voltons, Karmelo Entonijs, Karīms-Abduls Džabars basketbolā, Tims Linsekams beisbolā u.c.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2013-12-17 10:43, pirms 11 gadiem
Like

     [+] [-]

, 2013-12-17 10:44, pirms 11 gadiem
Šito sieviešu tenisā vajag ieviest. Vai nebūtu patīkamāk skatīties, kā viņas skrien ar ļuļķi zobos nevis sten un vaid kā dzemdību namā?

     [+] [-]

, 2013-12-17 11:40, pirms 11 gadiem
Nu ja dažam labam NFL spēlētājam mājās tā mierīgi glabājas 4 kg marihuānas... tad laikam jau kaut kas šai jautājumā ir jādomā.

Lai gan, konkrētajam kadram (Džeromam Smimpsonam, WR, Vikings) tas netraucēja veikt vienu no visu laiku fantastiskākajiem TD NFL vēsturē (vēl Bengals komandā spēlējot).

Jerome Simpson Front Flip Touchdown NFL -...

     [+] [-]

, 2013-12-17 11:59, pirms 11 gadiem
tik daudz futbolisti kurī, ka viņi negrib viņus visus diskvalificēt, jo cik saprotu neatļauto vielu sarakstā sportistiem viņa tāpat atrodas. tas, protams, ir absurds.

     [+] [-]

, 2013-12-17 12:23, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu ja dažam labam NFL spēlētājam mājās tā mierīgi glabājas 4 kg marihuānas... tad laikam jau kaut kas šai jautājumā ir jādomā.

Lai gan, konkrētajam kadram (Džeromam Smimpsonam, WR, Vikings) tas netraucēja veikt vienu no visu laiku fantastiskākajiem TD NFL vēsturē (vēl Bengals komandā spēlējot).

http://www.youtube.com/watch?v=zxqftpqALz8
kāpēc lai tas kādam traucētu! ?

     [+] [-]

, 2013-12-17 12:28, pirms 11 gadiem
familyguy rakstīja: kāpēc lai tas kādam traucētu! ?
Neesmu cienītājs, tiešām nezinu, tik izsaku pieņēmumus.

     [+] [-]

, 2013-12-17 12:31, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Neesmu cienītājs, tiešām nezinu, tik izsaku pieņēmumus.
Precīzi jau pateici

     [+] [-]

, 2013-12-17 12:46, pirms 11 gadiem
Nu Juri tadu rakstus nevajag likt! Standarta trollim sc liksies ka NFL ir kkas drausmigs un traks! Un saks nolikt ligu pat neesot nevienu macu redzejusi!

     [+] [-]

, 2013-12-17 13:03, pirms 11 gadiem
Manning rakstīja: Nu Juri tadu rakstus nevajag likt! Standarta trollim sc liksies ka NFL ir kkas drausmigs un traks! Un saks nolikt ligu pat neesot nevienu macu redzejusi!
Un tu gribi teikt, ka NFL nav nekas drausmīgs un traks? Nu tā, ja mēs skatamies no sabiedrības skatu punkta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-17 14:19, pirms 11 gadiem
Atšķirībā no amerikāņu futbola regbijā bumba ir jāpiezemē ieskaites laukumā. Austrāijas NRL 2013. gada efektīgākais piezemējums. Regbija līga jeb regbijs 13 visā krāšņumā
https://www.youtube.com/watch?v=61i...

     [+] [-]

, 2013-12-17 15:22, pirms 11 gadiem
principā jau tagad tas līgā ir savā ziņā atļauts, kā nekā reālu sodu uzliek tikai pēc pāris reizēm kad esi pieķerts

     [+] [-]

, 2013-12-17 18:28, pirms 11 gadiem
ffwrd rakstīja: principā jau tagad tas līgā ir savā ziņā atļauts, kā nekā reālu sodu uzliek tikai pēc pāris reizēm kad esi pieķerts
NFL daudz kas ir atļauts vairāk nekā citās līgās, bet nu vai tas ir jāatļauj pavisam... ĻOTI šaubos.

Tajā pašā laikā, ja alternatīva ir visādu papildus noteikumu izdomāšana, lai padarītu spēli drošāku un tādējādi kropļojot pašu spēli... ar nezinu vai tas ir vajadzīgs.

Kā redzam, jautājums ir neviennozīmīgs un vairāk ir atkarīgs pat ne tik no NFL vai sportistu lēmumiem, bet sabiedrības izpratnes par šiem jautājumiem.