Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Patriots" bloķē pēdējo sekunžu sitienu un pieveic "Jets"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Patriots" bloķē pēdējo sekunžu sitienu un pieveic "Jets"
Foto: AFP/Scanpix

Jaunanglijas "Patriots" bloķēja Ņujorkas "Jets" 58 jardus tālo tiešo brīvsitienu mača pēdējās sekundēs un ar to bija gana, lai pirmajā Nacionālās futbola līgas (NFL) septītās nedēļas mačā izcīnītu uzvaru ar 27:25.

Spēlē pirmie punktus guva Jaunanglijas futbolisti, kad Šeins Verīns notvēra Toma breidija 49 jardus tālo piespēli, taču Ņujorkas komanda, kas līdz šim bija piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas nedomāja viegli piekāpties un vēl pirmajās 15 spēles minūtēs Niks Folks realizēja divus tiešos brīvsitienus, bet jau otrajā ceturtdaļā tieši Folka trīspunktnieks atnesa "Jets" vadību ar 9:7.

Nākošais rezultatīvais uzbrukums jau bija "Patriots" labā, kad atkal nostrādāja Breidija-Verīna saikne. Šoreiz gan piespēle bija tikai trīs jardus tāla, taču septiņi punkti paliek septiņi punkti. Tomēr, lai arī spēles laika līdz lielajam pārtraukumam bija atlicis maz, abas komandas vēl spēja izveidot pa diviem rezultatīviem uzbrukumiem. Ņujorkai savus kārtējos punktus guva Folks, bet Foksboro komanda – Stefans Gostkovskis.

Tikai trešās ceturtdaļas vidū "Jets" prata gūt piezemējumu, kad Kriss Eivorijs ienesa bumbu ieskaites zonā , atkal izvirzot vadībā savu komandu, šoreiz ar 19:17. "Patriots" gan nedomāja, ka šāds rezultāts viņus varētu apmierināt un Gostkovskis ar 36 jardu sitienu atgrieza savai komandai vadību, bet jau ceturtajā ceturtdaļā Toms Breidijs atdeva savu trešo rezultatīvo piespēli, šoreiz Denijam Almendolam.

Kad spēlēt palika aptuveni puse no pēdējās ceturtdaļas, "Jets" vienība mēģināja izveidot finiša spurtu un viņiem tas gandrīz izdevās, jo Džefs Kumberlends saņēma piespēli no Dženo Smita un nogādāja bumbu ieskaites zonā, samazinot rezultāta starpību līdz diviem punktiem, kas nozīmēja, ka, lai izcīnītu uzvaru, pietiktu ar vienu precīzu brīvsitienu.
Šāda iespēja ņujorkiešiem arī bija, kad Niks Folks tika saukts laukumā uz 58 jardus tāla tiešā brīvsitiena izpildi. Līdzīga situācija, ja nu kas, bija arī pirms gada, kad abas komandas pie neizšķirta rezultāta gaidīja Nika Folka brīvsitienu pagarinājumā, taču tad pārkāpumu pret sitēju pieļāva Kriss Džonss, kas rezultējās bumbas pietuvināšanai pie vārtiem un beigās arī precīzā sitienā. Šoreiz gan tā nenotika un tieši Džonss nobloķēja Folka sitienu, kas tika raidīts salīdzinoši zemāk (lai sasniegtu vārtus).

Beigu beigās Jaunanglijas "Patriots" var teikt, ka izglābās pēdējās mača sekundās un svinēja laimīgu uzvaru.

Toms Breidijs bez trim piezemējumiem guva arī 261 jardu (20/37), bet Šeins Verīns bija komandas produktīvākais uzbrucējs, jo guva 43 jardus skrienot un 71 – tverot piespēles, uzstādot labākos rādītājus komandā abās šajās kategorijās. Robs Gronkovskis guva 68 jardus, bet Brendons Lafels – 55.
Savukārt aizsardzībā pa 13 spēka paņēmieniem Dontas Haitauera un Džeimija Kolinsa kontā.

Ņujorkas "Jets" rindās Dženo Smits arī realizēja 20 piespēles (no 34 mēģinājumiem), guva 226 jardus un vienu piezemējumu. Kriss Aivorijs izsita 107 jardus uzbrukumos pa zemi, net Eriks Dekers tika pie 65 jardiem piespēļu uzbrukumos.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports