Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Seahawks" piekāpjas "Chargers"

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni "Seahawks" piekāpjas "Chargers"
Antonio Geitss
Foto: AP/Scanpix

Ar vairāku favorītkomandu zaudējumiem noslēdzās aizvadītās nakts Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas otrās nedēļas mači. Zaudējuma rūgtumu nācās piedzīvot Sietlas, Sanfrancisko un Ņūorleānas vienības.

Pašreizējo čempionu Sietlas "Seahawks" un Sandjego "Chargers" cīņā tika fiksēta mājnieku uzvara ar 30:21. Par galvenajiem uzvaras kaldinātājiem kļuva Sandjego duets Filips Riverss (28/37, 284, 3 TD) un Antonio Geitss (7, 96, 3 TD), kuri izkārtoja balsta pussargam trīs rezultatīvus uzbrukumus. Tāpat nevar nepieminēt arī lielisko "Chargers" spēles vadības stilu, jo viņi lieliski prata pieturēt bumbu kad tas bija nepieciešams, tādā veidā spēles lielāko daļu pavadot uzbrukumā, kas, protams, ļoti nogurdināja izslavēto "Seahawks" aizsardzību.

Zaudētāju rindās saspēles vadītāja Rasela Vilsona kontā 202 jardi un divas rezultatīvas piespēles, bet Maršavns Linčs sešos mēģinājumos guva 36 jardus, kam pieplusoja vēl četras notvertas piespēles, kas deva 27 jardus un vienu piezemējumu. Vēl piezemējumi Roberta Turbina un Pērsija Harvina kontā (šo piezemējumu NFL vēlāk atzina par kļūdainu, jo spēlētājs, skrienot ieskaites zonas virzienā, bija izkāpis ārpus laukuma). Tiesa, Harvinu var saukt arī par mača antivaroni, jo tieši viņa zaudētās bumbas dēļ Sandjego "Chargers" radās iespēja, tūdaļ pēc rezultatīva uzbrukuma, gūt vēl trīs punktus, kas rezultātu tajā brīdī izmainīja no 7:3 Sietlas labā uz 7:13 par labu Sandjego un no šī brīža esoši NFL čempioni tā arī nespēja notvert oponentus.

Citā spēlē, kur Klīvlendas "Browns" savā laukumā uzņēma Ņūorleānas "Saints", mājnieki pirmo reizi kopš 2004. gada uzvarēja pirmajā mājas spēlē. "Saints" tika pieveikti pašā mača izskaņā, kad Bilijs Kundifs realizēja tiešo brīvsitienu – 26:24.

Šajā spēlē NFL regulārajā sezonā debitēja arī Džonijs Manzels, taču viņa ieguldījums gala rezultātā nebija noteicošais, jo Braiens Hojers (24/40, 204, 1 TD) bija gana labs, lai izšķirošajos momentos izdarītu tieši tik daudz, lai uzvara būtu rokā, tai skaitā atdeva 28 jardus tālu piespēli Endrjū Havkinsam, kad spēlēt bija atlicis 13 sekundes. Tāpat piezemējumus izdarīja pussargs Terenss Vests (19, 68, 1TD) un Tašons Gipsons, kurš pārtvēra Drū Brīza piespēli un nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Pats Brīzs, kuram šī bija vēsturiska spēle, jo viņš, karjeras laikā gūto rezultatīvo piespēļu ziņā, apsteidza Džonu Elveju, realizēja 27 no 40 piespēlēm, guva 237 jardus un divus piezemējumus, kurus notvēra Džimijs Greiems (10, 118, 2 TD), bet Marks Ingrems, kuram arī izdevās ienest bumbu gala zonā, 11 mēģinājumos noskrēja 83 jardus.

Zīmīgi, ka Klīvlendas komanda šajā spēlē iztika bez trim vienības galvenajiem spēkiem uzbrukumā – pussargs Bens Teits un balsta uzbrucējs Džordans Kamerons ir savainoti, bet malējais uzbrucējs Džošs Gordons izcieš viņam piespriesto diskvalifikāciju.

Visbeidzot Sanfrancisko "49ers" un Čikāgas "Bears" spēlē viss noritēja pēc mājnieku, "49ers" plāna līdz pat trešās ceturtdaļas izskaņai, taču, kā zinām, spēle beidzas nevis pēc trim ceturtdaļām, bet četrām. Šo interesanto un, iespējams, Sanfrancisko komandai pārsteidzošo apstākli izmantoja čikāgieši, kas pēdējās 15 minūtēs guva 21 punktu un svinēja uzvaru ar 28:20.
Lai arī vairākās galvenajās statistikas ailītēs Sanfrancisko bija pārāki par saviem viesiem, Čikāgas "Bears" parādīja raksturu un, pat ar krietni novājinātu aizsardzību, prata pārtvert divas Kolina Kapernika piespēles mača izskaņā, kas beigās pārvērtās par trim izšķirošiem piezemējumiem.

Kaperniks šajā spēlē kopumā četras reizes zaudēja bumbu – trīs reizes piespēlējot un vienu reizi izlaižot no rokām, kā arī četras reizes tika apturēts vēl pirms piespēles izdarīšanas. Neskatoties uz to, viņš prata gūt 248 jardus ar piespēlēm (un vienu reizi rezultatīvi asistēja), kā arī 66 jardus guva uzbrūkot pats.
Interesanti, ka arī Džejs Katlers bija savas komandas labākais ne tikai piespēlēs, bet arī uzbrukumos pa zemi – 176 jardi piespēlējot un 25 skrienot. Brendons Maršals spēli noslēdza ar piecām notvertām piespēlēm, 48 gūtiem jardiem un trim piezemējumiem. Viens tačdauns arī Martellusa Beneta kontā.

Pievēršoties aktualitātēm pārējos mačos, jāpiemin Vašingtonas komandas neveiksmes. Viņi, lai arī uzvarēja spēlē, cīņas laikā zaudēja Robertu Grifinu un Dešonu Džeksonu, kuri guva savainojumus. Savainojumus šajā nedēļā guva arī Eidžejs Grīns un Vontazī Burfikts no Sinsinati, Noušons Moreno no Maiami, Džamāls Cārlzs un Eriks Berijs no Kanzassitijas, kā arī vairāki citi vadošie spēlētāji.

NFL regulārā sezona, 2. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
SteelersRavens6:26
CardinalsGiants25:14
DolphinsBills10:29
JaguarsRedskins10:41
CowboysTitans26:10
PatriotsVikings30:7
SaintsBrowns24:26
FalconsBengals10:24
LionsPanthers7:24
RamsBuccaneers19:17
SeahawksChargers21:30
TexansRaiders30:14
JetsPackers24:31
ChiefsBroncos17:24
Beras49ers28:20

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-09-15 10:53, pirms 10 gadiem
CHI - SF , skaisti pa muti atrāvās 49.
WAS otrais QB Cousins ir monstrs. jau kuro reizi ienāk spēlē un nospēlē labāk par RG3. liela iespēja, ka RG3 paliks otrais. liela.
GB uzvara ar ir pieminēšanas vērta, sākums izskatījas bēdīgs.
CLE - brīnums, pašu paveikts. NO spēlētāju un treneru sejas izskatījās efektīgi. zaudējums CLE noteikti nebija paredzēts nekādās iespējās.
ARI malači, nebūtu sky komentētāju, būtu laba spēle fox un nbc tomēr labāki.
SD spēle bija konfekte. Riveram parasti uz 2 td ir viens int, bet te neviens. lauva. izrādās čempioni ir diezgan vienkārši sitami.

     [+] [-]

, 2014-09-15 11:19, pirms 10 gadiem
Arizonas spēle... ne Sky komentētājs pie vainas. Ar Palmeru šito spēli viegli varētu paņemt, pat bez tās kaudzes NYG kļūdu mača beigās. Stentons nebija galīgi švaks, taču daudzās epizodēs viņa lēmumi bija ļoti dīvaini, lai neteikt vairāk.

Un Pītersons ar noraka vienu aizsardzības sēriju ar savu raudāšanu un pārlieku lielo vēlmi izdarīt kko.

     [+] [-]

, 2014-09-15 11:35, pirms 10 gadiem
domā Stentona lēmumi? Arianam ar viņi bija man nesaprotami, bet kā jau minēju iepriekš Halejam viņi vēl dīvaināki liekas.

     [+] [-]

, 2014-09-15 12:27, pirms 10 gadiem
Interesanti sezona sākusies ar tām traumām un diskvalifikācijām.
Rezultāti arī tādi, ka nekādas drošās prognozes vairs negribas izteikt ne par ko.

Man patika kā jets sev pēdējo td atņēma

     [+] [-]

, 2014-09-15 12:31, pirms 10 gadiem
Un jjwhat? TD arī bija jautri

     [+] [-]

, 2014-09-15 12:38, pirms 10 gadiem
Prieks redzēt, ka Geitsam vēl tāda spēle ir iekšā. Kad vakar noķēra trešo td ar vienu roku, sāku jau mazliet neticēt savām acīm.

     [+] [-]

, 2014-09-15 12:50, pirms 10 gadiem
Dažas lietas tagad kļūst skaidrākas par gaidāmo sezonu.

1. RGIII ir OBLIGĀTI jāsēž aiz Kazinsa, sen bija laiks dot viņam iespēju, ja ne Redskins, tad citur. Nez vai Kazinss var tālu aizvest Skins, bet lielāka iespēja ir ar viņu.

2. Eksperti paredzēja, ka Saints ir SB kandidāti. Brīzs un uzbrukums spēlē OK, bet no uzlabotās aizsardzības ne smakas nav. Pagaidām viņiem pat playofi nespīd. Līdzīgi ar Packers. Bez ierunām pakāsa Seahawks, tagad ar veiksmes palīdzību izmocīja Jets. Tiešām?!

3. Panthers tomēr ir spēks, stabila playofu komanda, taču tagad ar pieredzi un milzīgu dzinuli neapstāties playofos.

4. Vairāku ekspertu melnais zirdziņš Tampa vairāk atgādina pelēku ēzeli.

5. Texans iepriekšējo sezonu atstājuši tālā pagātnē, zvēru aizsardzība, kas taisa vienu turnover pēc otra. Fosters lieliski atgriezies, Ficpatriks ļoti efektīvs. Colts nav nekāds divīzijas default uzvarētājs.

6. Kas notiek ar Bills? 2 upset uzvaras. Bet svaigā atmiņā vēl ir Billiebers sezona, kuru sāka ar 5-0, bet pēc dažām nedēļām viņus visi jau bija aizmirsuši.

7. Man tikai tā liekas, vai šogad visi kļuvuši baigi traumatiski?!

     [+] [-]

, 2014-09-15 14:09, pirms 10 gadiem
vēl interesanti - 49 jaunais stadions atklāts ar zaudi.
kāda ir tāda ir tā aizsardzība NO, bet arī Brīzs met mazāk un arī ne tik precīzi. kopā sanāk pagrūst. CAR ar pēr bija laba, un , neskatoties uz "aizgājējiem" ķērāji viņiem , manuprāt nav sliktāki kā pērn.
jauni noteikumi, tāpēc traumatiskāki.

     [+] [-]

, 2014-09-15 14:43, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: vēl interesanti - 49 jaunais stadions atklāts ar zaudi.
kāda ir tāda ir tā aizsardzība NO, bet arī Brīzs met mazāk un arī ne tik precīzi. kopā sanāk pagrūst. CAR ar pēr bija laba, un , neskatoties uz "aizgājējiem" ķērāji viņiem , manuprāt nav sliktāki kā pērn.
jauni noteikumi, tāpēc traumatiskāki.
Naineru stadions jau iepriekš tika atklāts ar sauso pakāsienu... nu un te arī regsezonā...
Man kā NFC West vienas citas komandas līdzjutējam neteiksim, ka ir prieks par šīs nedēļas rezultātiem, bet... tieši SEA un SF zaudējumi ļauj ARI būt pirmajā vietā, kas ir ļoti neslikti, ja ņem vērā kādas spēles viņus gaida tuvākajā laikā.

     [+] [-]

, 2014-09-15 21:31, pirms 10 gadiem
No fantasy viedokļa..

Uzvarēju savu maču vēl pirms visi mani spēlētāji ir nospēlējuši, respektīvi, Niks Fols un Zaks Ercs šonakt Eagles sastāvā spēlēs pret Colts. Pretinieku daļēji iegāza tas, ka atstāja rezervē Bills defensu, kurš vienkārši ārdījās- 20 fantasy punkti, kā arī izvēlēti 2 spēlētāji, kuri vispār neguva punktus.

RG3 savainojums veicināja vairāk iespējas Alfredam Morrisam, kurš man savāca ievērojamus punktus.

Manā sastāvā ir arī A.J Grīns, kurš ievainots, kāds nezin, cik ilgi tas būs, kādas izmaiņas man veikt? Rezervē ir Gregs Dženingss un Kendals Vraits.

Karolīnas aizsardzība bija pietiekami solīda, kā arī Rendals Kobss un Linčš ar savu REC TD piemeta punktus.

Hehe, vienam no līgas dalībniekiem gan Riverss, gan Geitss palika rezervē Lai arī Geitsu varēja ielikt starta sastāvā, toties QB pozīcijā šim bija Džejs Katlers, kurš arī bija ļoti solīds šajā nedēļā.

Tiešām nobrīnījos par savainojumiem- Moreno, Grīns, RG3 un saraksts turpinās.

     [+] [-]

, 2014-09-15 21:50, pirms 10 gadiem
Grīns no Sinsinati būšot atpakaļ ne ātrāk kā uz 5. nedēļu.

     [+] [-]

, 2014-09-15 21:53, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Grīns no Sinsinati būšot atpakaļ ne ātrāk kā uz 5. nedēļu.
Jomajo, it kā jau jāpatur, tomēr top 5 WR, bet nu jāiztiek ir kāds laiciņš..

     [+] [-]

, 2014-09-15 22:43, pirms 10 gadiem
MaikijsLV rakstīja: Jomajo, it kā jau jāpatur, tomēr top 5 WR, bet nu jāiztiek ir kāds laiciņš..
Nu, ja pārējie WR ir ok, var tās divas nedēļas paturēt nobenčotu.

     [+] [-]

, 2014-09-16 00:03, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: jauni noteikumi, tāpēc traumatiskāki.
Kādi ir tie jaunie noteikumi?

     [+] [-]

, 2014-09-16 00:31, pirms 10 gadiem
Jaunā sezona ir pa zorti, Chiefs atkal nomoka traumas