Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Jaunanglijas "Patriots" dod iespēju "Cowboys" atskaitītajam Eliotam

Emils Ozerinskis

Jaunanglijas "Patriots" dod iespēju "Cowboys" atskaitītajam Eliotam
Ezikils Eliots (#21). Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Jaunanglijas "Patriots" vienojusies par vienas sezonas līguma noslēgšanu ar septiņus gadus uz saviem pleciem Dalasas "Cowboys" skriešanas spēli nesušo pussargu Ezikilu Eliotu.

Nacionālās futbola līgas spēlētājiem ir iespēja tikt pie vērienīgām naudas summām, taču neviena pozīcija nevar konkurēt ar atlgojumiem, ko saņem saspēles vadītāju pozīcijās spēlējošās zvaigznes. Ļoti lielus līgumus pēdējos gados saņem arī malējie uzbrucēji, aizsardzības un uzbrukuma līnijas spēlētāji kā arī malējie aizsargi. Uz to fona nežēlestībā ir krituši pussargi, kuriem pie ilgtermiņa atalgojumiem tikt kļuvis ir teju nereāli.

Vēl pirms samērā neilga laika Dalasas "Cowboys" pussargs Ezikils Eliots bija viens no atpazīstamākajiem līgas spļētājiem ārpus saspēles vadītāju pozīcijas. Savā debijas sezonā Dalasas rindās Eliots kļuva par līgas sezonas līderi visvairāk noskrietajos jardos ar bumbu - 1631 jards. Savā trešajā karjeras sezonā Eliots vēlreiz bija līgas labākais pussargs ar 1434 noskrietiem jardiem. Palielinoties kopējam karjeras noskrieto jardu daudzumam (pāri 8000) un amerikāņu futbola spēles tendencēm aizvien vairāk virzoties uz piespēļu uzbrukumiem, pēc savas septītās NFL sezonas Eliots izrādījās lieks "Cowboys" vienībai, kas līdzekļu taupīšanas nolūkos pussargu atskaitīja.

Līdz regulārās sezonas sākumam ir palicis nepilns mēnesis un komandas pilnā sparā darbojas savās treniņnometnēs. Ilgu laiku 28 gadus vecais Ezikils Eliots bija bez darba, bet nu spēlētājam dota jauna iespēja. Bila Beličeka vadītā Jaunanglijas "Patriots" vienojusies ar pussargu par viena gada līgumu, kas Eliotam ļaus saņemt sešus miljonus ASV dolāru.

Dalasas "Cowboys" aizsardzības līnijas sedzējs Zeks Martins ilgu laiku atteicās iesaistīties Teksasas komandas treniņos, jo uzskatīja, ka viņa līgums nav atbilstošs spēlētāja vērtībai. Nu abām pusēm ir izdevies vienoties par līguma pārstārāšanu. Šosezon Martinam bija paredzēts saņemt 13,5 miljonus, bet nākamajā sezonā 14 miljonus. Jaunā vienošanās paredzēs uzbrukuma līnijas sarga atalgojuma pacelšanu virs 18 miljoniem dolāru.

sākt tīrs kods