Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Breidijs - labākais saspēles vadītājs

Juris Miņins
Juris Miņins

Breidijs - labākais saspēles vadītājs
Toms Breidijs
Foto: AP

Lai iepazīstinātu Latvijas sporta draugus ar amerikāņu futbolu un Nacionālo Futbola Līgu (NFL), eSports.lv publicē ASV NFL ekspertu sastādīto pašlaik aktīvo saspēles vadītāju reitingu, kura galvgalī atrodas Toms Breidijs.

Saspēles vadītājam (QB) ir jāprot apvienot vairākas lietas - ir jāprot organizēt un vadīt komandu uzbrukumā, jābūt komandas līderim un iedvesmotājam un, kas svarīgi, ir jārāda sava labākā spēle katrā bumbas izspēlē. Tie kam tas viss izdodas kļūst par NFL elites saspēles vadītājiem un šeit nav runa par čempiona gredzeniem, bet gan par spēlētāja ieguldījumu komandas spēlē.

1. Toms Breidijs (Ņūinglendas "Patriots")
Pagājusī sezona bija vienkārši perfekta - 16 spēlēs tika izcīnītas 16 uzvaras un arī izslēgšanas spēlēs viss ritēja gludi līdz pat tā izskaņai.
Pat neskatoties uz sāpīgo zaudējumu pagājušās sezonas finālspēlē, Toms Breidijs virzās uz to, lai kļūtu par vienu no visu laiku izcilākajiem saspēles vadītājiem NFL vēsturē.

2. Peitons Menings (Indianapolisas "Colts")
Pēdējo gadu pirmais numurs pašlaik ir otrajā vietā. Taču tas nenozīmē, ka Peitons sāka spēlēt sliktāk. Ja jūs esat pamanījuši kādu trūkumu viņa spēlē, ziņojiet!

3. Karsons Palmers (Sinsinati "Bengals")
Palmers turpina rādīt savu spēli un lai arī daudzi uzskata, ka viņa sniegumā ir vērojams kritums, "Bengals" vienībai vien atliek ievilkt elpu un gaidīt, kad Palmera spēle transformēsies nozīmīgos komandas panākumos.

4. Drū Brīss (Ņūorleānas "Saints")
Lai arī pēdējās sezonas Brīss ir bijis citu saspēles vadītāju ēnā, viņš vēl joprojām rāda tās pašas lielsikās piespēles.

5. Bens Rotlisbergers (Pitsburgas "Steelers")
Neskatoties uz saviem lielajiem auguma parametriem, Lielais Bens rāda ļoti mobilu spēli, pie tam viņa līdera spējas komandā vairs neviens neapšauba.

6. Mets Haselbeks (Sietlas "Seahawks")
7. Tonijs Romo (Dalasas "Cowboys")
8. Brets Favrs (Grīnbejas "Packers") ja turpinās NFL karjeru
9. Filips Riverss (Sandjego "Chargers")
10. Donovans Maknebs (Filadelfijas "Eagles")
11. Deivids Garārds (Džeksonvilas "Jaguars")
12. Īlajs Menings (Ņujorkas "Giants")
13. Džejs Katlers (Denveras "Broncos")
14. Džeiks Deloms (Karolīnas "Panthers")
15. Marks Bulgers (Sentluisas "Rams")
16. Dereks Andersons (Klīvlendas "Browns")
17. Mets Šaubs (Hjūstonas "Texans")
18. Džefs Garsija (Tampabejas "Buccaneers")
19. Čads Peningtons (Ņujorkas "Jets")
20. Mets Leinarts (Arizonas "Cardinals")
21. Ārons Rodžerss (Grīnbejas "Packers")
22. Džeisons Kempbels (Vašingtonas "Redskins")
23. Vinss Jangs (Tenesī "Titans")
24. Trents Edvardss (Bufalo "Bills")
25. Džo Kitna (Detroitas "Lions")

Saistītie raksti:
Labākie NFL pussargi
Par labāko atzīst Mosu
NFL labākie balsta uzbrucēji
Valters Džonss - joprojām elitē

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

     [+] [-]

, 2008-07-16 03:52, pirms 16 gadiem
Kas taisa tos topus? Manuprāt, Palmers par augstu, Romo par zemu, Garsija par zemu, Baldžers arī ir labāks par savu pozīciju...

     [+] [-]

, 2008-07-16 09:02, pirms 16 gadiem
Nu es esmu pamanījis Peitonā trūkumu Manuprāt, viens no sliktākajiem rašeriem no QB, nu okej, nav viņš nekāds Vikss vai Jangs , viņš labāk iedos piespēli un nav ārī no tiem ātrākajiem, bet nu iepriekšējā sezona tādā ziņā viņam bija katastrofāla...
Ja par topu, tad Romo pavisam noteikti ir par zemu, Garsija un Garards prasītos augstāk, Palmers,manuprāt, tiešām ir nepelnīti augstu, bet nu top10 viņš tikuntā būtu, vēl varētu piezīmēt, ka Rivers arī ir par augstu.

     [+] [-]

, 2008-07-16 09:17, pirms 16 gadiem
Tāpēc jau tas arī ir "viens no" TOP'iem, lai katram būtu savs viedoklis...

shamanis29
Rašings ir tikai kā QB "ekstra", tāpat kā, piemēram, ja hokejā vārtsargs dotu labas piespēles. Savus tiešos pienākumus Peitons veic vairāk nekā labi.

     [+] [-]

, 2008-07-16 09:31, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Rašings ir tikai kā QB "ekstra", tāpat kā, piemēram, ja hokejā vārtsargs dotu labas piespēles. Savus tiešos pienākumus Peitons veic vairāk nekā labi.


Nevar nepiekrist, Peitons to dara lieliski

     [+] [-]

, 2008-07-16 13:55, pirms 16 gadiem
Īlajs ir vismaz 6 vietas par zemu, arī Dereks andersons ir par zemu.

     [+] [-]

, 2008-07-16 14:07, pirms 16 gadiem
Īlajs tiešām par zemu, bet Andersons ir diezgan atbilstošā vietā. Viņš nav slikts QB, bet nav arī tik labs, lai būtu top 10 vai pavisan tuvu tam.

Pie Peitona trūkumiem, ja gribam būt pavisam piekasīgi un perfekti, es varētu minēt viņa tālās piespēles. Tādu tālo piespēli kā Peitona gribētu daudz QB, bet, ņemot vērā Peitona arsenālu un spējas, tālā piespēle nav viņa firmas zīme un viņš to izmanto diezgan reti. Breidijam, Brīsam, Haselbekam, Romo, manuprāt, ir iespējams pat nedaudz labākas tālās piespēles.

     [+] [-]

, 2008-07-16 14:36, pirms 16 gadiem
Īlajs ir tur kur viņam jābūt.
Jā, sezonas beigās viņš rādijā labu spēli (lai neteikt vairāk), taču regulārās sezonas gaitā viņa spēle bija tāda... viduvēja.

     [+] [-]

, 2008-07-16 16:03, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Īlajs ir tur kur viņam jābūt.
Jā, sezonas beigās viņš rādijā labu spēli (lai neteikt vairāk), taču regulārās sezonas gaitā viņa spēle bija tāda... viduvēja.


(lai neteikt zemāk)

     [+] [-]

, 2008-07-16 16:23, pirms 16 gadiem
Ja tiek vērtēts lielākoties sezonas sniegums tad viss kārtībā. Bet QB, kurš var parādīt izcilu sniegumu play-off, kad to neviens no viņa nav gaidījis, un saglabāt vēsu prātu SB izšķirošajos brīžos, ir pelnījis atrasties augstāk. Un es ticu, ka Īlaja spēle parādīja, ka turpmākās sezonas viņš var būt starp top 5 QB līgā.

     [+] [-]

, 2008-07-16 17:05, pirms 16 gadiem
Mixes rakstīja: Ja tiek vērtēts lielākoties sezonas sniegums tad viss kārtībā. Bet QB, kurš var parādīt izcilu sniegumu play-off, kad to neviens no viņa nav gaidījis, un saglabāt vēsu prātu SB izšķirošajos brīžos, ir pelnījis atrasties augstāk. Un es ticu, ka Īlaja spēle parādīja, ka turpmākās sezonas viņš var būt starp top 5 QB līgā.


Nākotnē var būt... bet tagad nav...