Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NCAA trešajā nedēļā izsētās komandas piedzīvo zaudējumus

Juris Miņins
Juris Miņins

NCAA trešajā nedēļā izsētās komandas piedzīvo zaudējumus
Dienvidkarolīnas "Gamecocks"
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlētas Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) futbola turnīra cīņas, kurās, daudziem par pārsteigumu, vairākas TOP 25 komandas bija spiestas atzīt nomināli vājāku vienību pārākumu.

Pie zaudējuma tika līdz šim perfekti spēlējošā Luivilas "Cardinals" (21. vieta rangā), kas ar 21:23 atzina Virdžīnijas "Cavaliers" pārākumu. Virdžīnijas tehniskā universitāte (17.), lai arī varonīgi atspēlēja 21 punkta deficītu, beigās piekāpās Austrumkarolīnas studentiem ar 21:28, bet Bostonas koledža pārsteidzoši pieveica devītajā vietā esošo USC komandu ar 37:31.

Savukārt vienīgajā trešās nedēļas spēlē, kurā tikās divas rangā iekļuvušās komandas Dienvidkarolīnas "Gamecocks" (24.), kuras sastāvā spēlē Amerikas latvietis Maikls Matulis, ar 38:35 uzveica ranga sesto komandu, Džordžijas "Bulldogs". Interesanti, ka spēles sākums, nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, tika pārcelts un komandām nācās gaidīt labāku laiku.

Savukārt kad cīņa sākās, tā nesa daudziem koledžu futbola faniem daudzus jautājumus un sniedza arī vairākas atbildes. Piemēram, Dienvidkarolīnas aizsardzība arī bez NFL drafta pirmā numura Džadevona Klaunija ir spējīga parādīt raksturu un meistarību, lai izšķirošos momentos noturētu pretinieku uzbrukumus un atstātu savu ieskaites zonu neskartu, ko viņi arī izdarīja pašās spēles beigās, atrodoties uz savas četru jardu līnijas, kad Džordžijas futbolistiem bija pilns izspēļu komplekts.
Savukārt jautājumi radās par to cik viegli vai grūti Džordžijai būs uzvarēt SEC divīzijas austrumu konferencē, lai gan iepriekš tika runāts, ka viņiem šī vieta ir tikpat kā garantēta.

Uzvarētāju rindās ar trīs piezemējumiem un gūtiem 271 jardiem (21/30) izcēlās saspēles vadītājs Dilans Tompsons, bet pussargs Brendons Vailds 14 mēģinājumos guva 93 jardus un vienu piezemējumu.
Protams, ka lielākā uzmanība tika pievērsta Džordžijas "Bulldogs" pussargam Todam Garlijam, kurš arī nodemonstrāja pieklājīgu sniegumu – 20 mēģinājumi, 131 gūti jardi un viens piezemējums, taču spēles izšķirošajos momentos viņš nespēja pagriezt cīņas gaitu par labu savai komandai.

Pārējām NCAA TOP 25 ranga komandām, kas aizvadīja mačus trešajā nedēļā, nebija īpašu problēmu izcīnīt uzvaras, pašu minimālāko panākumu izcīnīja UCLA, kuri, spēlējot bez sava traumētā pamatsastāva saspēles vadītāja, Breta Handlija, ar 20:17 pieveica Teksasas studentus.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports