Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" vērtība pieaug par 25% un sasniedz 4 miljardus

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cowboys" vērtība pieaug par 25% un sasniedz 4 miljardus
Dalasas "Cowboys" 2016. gada drafta pirmā izvēle, pussargs Ezekils Eliots ar NFL komisāru Rodžeru Gūdelu.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Dalasas "Cowboys" nu jau kārtējo reizi ir atzīta par vērtīgāko komandu gan līgā, gan visā pasaulē, taču šoreiz viņi ir sasnieguši vēsturisku četru rezultātu, jo komanda ir novērtēta par četriem miljardiem ASV dolāru.

Kā jau katru gadu, arī pirms šīs sezonas viens no pasaules zināmākajiem biznesa žurnāliem "Forbes" ir veicis pētījumu par vērtīgākajām NFL komandām. Tāpat var teikt, ka, kā jau katru gadu, pirmajā vietā ierindojās Dalasas "Cowboys", taču šoreiz pirmā vieta reitingā ir īpaša, jo Teksasas štata klubs ir kļuvis par pirmo vienību, kuras vērtība ir sasniegusi četrus miljardus ASV dolāru.

Salīdzinot ar pagājušo gadu "Cowboys" vērtība pieauga par 25% un sezonas laikā viņi ir nopelnījuši 270 miljonus ASV dolāru.

Otrā lielākā peļņa, 195 miljoni dolāru, bija Jaunanglijas "Patriots" komandai, kura arī ir otrā vērtīgākā NFL franšīze, jo tās vērtība ir novērtēta uz 3.2 miljardiem dolāru. Savukārt trešajā vietā ir ierindota Vašingtonas "Redskins", kas ir 2.85 miljardus vērta un tās vērtība gada laikā ir palielinājusies par 19%.

Interesanti, ka vašingtoniešu kluba vērtības pieaugums ir pats mazākais visā līgā. Vislabāko izaugsmes dinamiku parādīja Sanfrancisko "49ers", kuru vērtība gada laikā pieauga par 69% un nu ir 2.7 miljardi ASV dolāru, kas viņiem dod piekto vietu visā NFL.

2016. gada sezonas sākumā kā pati mazvērtīgākā komanda ir nosaukta Bufalo "Bills", kuri ir novērtēti uz 1.4 miljardiem dolāru. Tiesa, arī viņu izaugsmes dinamika ir iespaidīga, jo gada laikā vērtība pieauga par 50%.

Salīdzinot NFL komandu vērtību ar pārējo sporta veidu un līgu labākajiem rezultātiem, jāsaka, ka Dalasas komanda ir pirmajā vietā un aiz tās seko divas Spānijas futbola līgas komandas – Madrides "Real" (3.65 miljardi) un "Barcelona" (3.55 miljardi). Savukārt virs trim miljoniem ir novērtētas vēl četras komandas – Ņujorkas "Yankees" (3.4 miljardi), Mančestras "United" (3.32), Jaunanglijas "Patriots" (3.2) un Ņujorkas "Knicks" (3.0).

Starp 50 pasaules vērtīgākajām sporta komandām vairāk kā puse, jeb 27 vienības, ir tieši Nacionālās futbola līgas komandas.

Izmantotie resursi:
Trending News | theScore.com

     [+] [-]

, 2016-07-14 12:24, pirms 8 gadiem
Man ierosinājums - Latvijai vajadzētu par daļu no gada budžeta nopirkt šo komandu, un piķis nāks Valsts kasē griezdamies

     [+] [-]

, 2016-07-14 12:36, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Man ierosinājums - Latvijai vajadzētu par daļu no gada budžeta nopirkt šo komandu, un piķis nāks Valsts kasē griezdamies
Kad vairāk kā puse Latvijas budžeta būtu notērēta, nez vai tie 200+ miljoni šķitīs laba peļņa...

     [+] [-]

, 2016-07-14 12:59, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Man ierosinājums - Latvijai vajadzētu par daļu no gada budžeta nopirkt šo komandu, un piķis nāks Valsts kasē griezdamies
Nauda aug kokos... Ieguldot miljardus, tad tikai pēc 20 gadiem- tā nauda atnāks atpakaļ!

     [+] [-]

, 2016-07-15 01:47, pirms 8 gadiem
Vakar skrienot noshkjaudiijos. Uzrakstiisi päris rindinjas?