Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

No "Browns" atlaistais Džeksons pievienojas "Bengals" treneru kolektīvam

Juris Miņins
Juris Miņins

No "Browns" atlaistais Džeksons pievienojas "Bengals" treneru kolektīvam
Hjū Džeksons
Foto: AFP/Scanpix

Šosezon no Klīvlendas "Browns" galvenā trenera amata atlaistais Hjū Džeksons šodien ir oficiāli pievienojies citas Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Sinsinati "Bengals" treneru kolektīvam.

Hjū Džeksons divarpus sezonas vadīja Klīvlendas "Browns" komandu, kad šī vienība bija viena no vājākajām visā līgā, turklāt, 2017. gadā zaudējot visās regulārās sezonas cīņās, kļūstot par otro vienību NFL vēsturē, kas 16 maču regulārajā sezonā ir palikusi bez uzvarām.

Šogad, kad "Browns" sastāvā ir drafta pirmais numurs Beikers Meifīlds, kā arī kopumā daudzi eksperti vienību sauc par vienu no talantīgākajām komandām līgā, Džeksons tika pie divām uzvarām un viena neizšķirta, taču komandas vadībai ar to likās par maz un tāpēc galvenais treneris tika atlaists.

Klīvlendas komandas galvenā trenera pienākumus nu izpilda bijušais šīs komandas aizsardzības kooordinators Gregs Viljamss, kurš iepriekš, no 2001. līdz 2003. gadam, vadīja Bufalo "Bills" vienību, bet lielāko daļu karjeras strādāja tieši koordinatoru postenī dažādās līgas komandās. Savukārt pats Džeksons pēc dažām bezdarba nedēļām ir atradis jaunu darba vietu, turklāt, tā atrodas tajā pašā štatā (Ohaio), kurā iepriekšējā.

Sinsinati "Bengals" pēc iepriekšējā spēļu kārtā piedzīvotās graujošās neveiksmes pret Ņūorleānas "Saints" (14:51) atlaida savu līdzšinējo aizsardzības koordinatoru Terilu Ostinu un tieši viņa vietu ieņems Džeksons.

Jāpiebilst, ka bijušais "Browns" galvenais treneris "Bengals" komandā jau ir strādājis pat divas reizes no 2004. līdz 2006. gadam, kā arī no 2012. līdz 2015., pildot dažādus pienākumus, pēdējais no kuriem – atbildēja par uzbrukuma koordinēšanu.

Abos šajos darba periodos Sinsinati komandu vadīja Mārvins Luiss, kurš, komentējot jaunumus par Džeksona atgriešanos vienībā, neslēpa gandarījumu, norādot, ka līdzšinēja sadarbība ir bijusi veiksmīga.

Kā arī...

- Pēc tam kā Dezs Braients, kurš pagājušajā nedēļā noslēdza līgumu ar Ņūorleānas "Saints", guva savainojumu, Luiziānas komanda ir atradusi jaunu pastiprinājumu malējo uzbrucēju pozīcijā, vienojoties ar nesen no Sietlas "Seahawks" atlaisto Brendonu Māršalu.

- Savukārt Bufalo "Bills" ir atlaidusi saspēles vadītāju Neitenu Petermanu, kurš šajā sezonā sākumsastāvā sāka divas spēles, bet vēl divās devās uz maiņu. Šajā laikā viņš lika par sevi runāt tikai kā viens no kļūdām bagātākajiem saspēles vadītājiem šosezon, jo viņš ir atdevis tikai vienu rezultatīvu piespēli, bet septiņi viņa raidījumi ir pārtverti. Arī pagājušajā sezonā viņam kopā bija četri aizvadīti mači, no kuriem divos Petermans laukumā gāja sākumsastāvā un toreiz 2017. gada drafta piektajā kārtā izvēlētajam saspēlniekam bija divas rezultatīvas un piecas pārtvertas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja