Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" sagādā "Seahawks" otro zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cowboys" sagādā "Seahawks" otro zaudējumu
Rolando Makleins
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītāajā naktī tika izspēlētas lielākā daļa no Nacionālās futbola līgas (NFL) sestās spēļu kārtas cīņām. Vienā no tām Dalasas "Cowboys" ar 30:23 pieveica Sietlas "Seahawks".

Par 12. oktobra spēļu kārtas galveno pārsteigumu parūpējās Dalasas "Cowboys" komanda, kuri, pretēji daudzu prognozēm, aizvada šo sezonu ārkārtīgi pārliecinoši. Šoreiz otrais zaudējums sezonā tika sagādāts pašreizējiem Super Bowl čempioniem, Sietlas "Seahawks" vienībai.

Spēles sākumā nekas neliecināja par to, ka Dalasa būs tā komanda, kas izcīnīs uzvaru, jo Sietla pirmie guva punktus, kad precīzs brīvsitiens padevās Stīvenam Hausčakm, bet "Cowboys" uzbrukumā Tonijs Romo bija saņēmis spēcīgu triecienu pēc spēka paņēmiena, kas sākumā izskatījās arī pēc savainojuma, kas varētu likt teksasiešiem mainīt savu saspēlnieku. Vēl vairāk, Maiks Morgans tūlīt pēc Romo "izslēgšanas", atgrieza ieskaites zonā bloķētu spērienu un pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts jau bija 10:0 par labu "Seahawks".

Cīņas turpinājumā Dalasas futbolisti gan ātri prata saņemties un vēl līdz pirmajam pārtraukumam atguva septiņus punktus, kad rezultatīvu piespēli Gevinam Eskobaram atdeva jau pieminētais Romo. Otrajā ceturtdaļā "Cowboys" jau paši guva desmit punktus, kad rezultatīvi uzbrukumi padevās Džeisonam Vitenam (3 jardu piespēle) un Denam Beilijam (42 jardu brīvsitiens), kas nozīmēja rezultātu 17:10 par labu Dalasai un pie šāda rezultāta abas komandas arī devās lielajā pārtraukumā.

Mača otrajā pusē, lai arī "Seahawks" prata ne tikai atspēlēties, bet arī izvirzīties vadībā, "Cowboys" aizsardzība un Demarko Marejs neļāva viņiem ne tikai aizskriet, bet arī neļāva ilgi priecāties par trīs punktu pārsvaru, kas tika iegūts pēdējā ceturtdaļā. 10 punkti mača pēcējās četrās minūtēs, pārtverta Rasela Vilsona piespēle pēdējā minūtē (to izdarīja Rolando Makleins) un laimīga Dalasas "Cowboys" uzvara.

Tonijs Romo spēli noslēdza ar 250 jardiem (21/32) un diviem piezemējumiem, Rasels Vilsons pretī varēja likt vien 14 precīzas piespēles no 28 mēģinājumiem, 126 gūtos jardus un vienu pārtvertu bumbu.
Demarko Marejs šajā spēlē guva 115 jardus un kļuva par otro spēlētāju NFL vēsturē, kurš sezonu ir sācis ar sešos mačos pēc kārtas gūtiem vismaz 100 jardiem. Savukārt viņa oponents Maršavns Linčs šajā spēlē netika izmantots tik daudz kā parasti un desmit mēģinājumos guva 61 jardu.
No uzbrucējiem visvairāk jardus šajā spēlē guva dalasietis Terenss Viljamss, viņa kontā 70 jardi. Dezs Braients, kurš notvēra vien četras no desmit piespēlēm, guva 63 jardus. Savukārt labākais piespēļu uzbrucējs zaudētāju rindās bija Džavons Kerss ar 62 jardiem.

Zaudētāju rindās Markuss Burlijs, Ričards Šermans un Keidžeijs Raits veica pa astoņiem spēka paņēmieniem, taču individuāli aktīvākais aizsargs bija no "Cowboys" rindām, Džastins Durents, kurš pretiniekus apturēja deviņas reizes.

Jāpiebilst, ka pašlaik Sietlai piecās spēlēs ir izcīnītas trīs uzvaras, bet Dalasa sešās cīņās piecas reizes ir svinējuši uzvaras. Šāds sezonas sākums viņiem nav bijis kopš 2007. gada.

No pārējām cīņām jāizceļ kārtējais Ņujorkas "Jets" zaudējums ar Dženo Smitu pie uzbrukuma stūres. Šoreiz tika atzīts Denveras "Broncos" pārākums ar 17:31. Toma Breidija 4 tačdaunu performance "Patriots" uzvarā pār "Bills" (37:22), kā arī Džo Flako 5 rezultatīvās piespēles un "Ravens" uzvara pār "Buccaneers" (48:17).
Tāpat uzmanības vērta ir Klīvlendas "Browns" uzvara pār Pitsburgas "Steelers" (31:10), kā arī Filadelfijas "Eagles" sausā uzvara pār citu Ņujorkas komandu – "Giants" (27:0). Interesanti, ka šajā spēļu nedēļā cīņā starp Karolīnas "Panthers" un Sinsinati "Bengals" tika fiksēts neizšķirts rezultāts – 37:37, kas amerikāņu futbolā nav nemaz tik bieži sastopama parādība.

NFL regulārā sezona, 6. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
ColtsTexans33:28
JaguarsTitans14:16
RavensBuccaneers48:17
BroncosJets17:31
LionsVikings17:3
PatriotsBills37:22
PanthersBengals37:37
RedskinsCardinals20:30
ChargersRaiders31:28
SteelersBrowns10:31
PackersDolphins27:24
BearsFalcons27:13
CowboysSeahawks30:23
GiantsEagles0:27

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +1 [+] [-]

, 2014-10-13 16:14, pirms 10 gadiem
Kāds, kurš te vairāk fano par amerikāņu futbolu, var man šo to paskaidrot ? Ar ko atškirās konferences AFC un NFC ? Cik skatījos, tad tās konferences nav pēc ģeogr. principa iedalītas, bet viss vienā putrā

     [+] [-]

, 2014-10-13 16:17, pirms 10 gadiem
Interesanta spēļu nedēļa.
"Green bay " izrāva uzvaru,pateicoties rodžersa pēdējam izspēlēm.
Oklanda tomer salūza beigas un nespēja uzvarēt,laužot zaudējumu sēriju.
Sinsinati nespēja realizēt sitienu no spēles,lai uzvarētu OT ,kā arī parsteidzošā dalas spēle pret "legion of boom"

  +1 [+] [-]

, 2014-10-13 16:27, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Kāds, kurš te vairāk fano par amerikāņu futbolu, var man šo to paskaidrot ? Ar ko atškirās konferences AFC un NFC ? Cik skatījos, tad tās konferences nav pēc ģeogr. principa iedalītas, bet viss vienā putrā
Veidojās vēsturiski kā divas konkurējošas līgas, tapēc arī nav ģeogrāfiskā principa. Protams vēlāk izmaiņas un jaunas komandas, bet pamatā atstātas vēsturiskās cīņas.

Vairāk angliski Wikipedia

AFL–NFL merger - Wikipedia, the free encyclopedia

     [+] [-]

, 2014-10-13 16:29, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Kāds, kurš te vairāk fano par amerikāņu futbolu, var man šo to paskaidrot ? Ar ko atškirās konferences AFC un NFC ? Cik skatījos, tad tās konferences nav pēc ģeogr. principa iedalītas, bet viss vienā putrā
es pieļauju, ka tad kad AFL un NFL apvienojās, tad arī AFL komandas kļuva par AFC komandām un NFL komandas attiecīgi par NFC komandām. Tas notika kaut kad 60-os, kad arī tika izspēlēts pirmais super bowl starp AFC (AFL) un NFC (NFL) čempioniem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-13 17:37, pirms 10 gadiem
Tādas spēles, kā Cowboys@Seahawks liek arvien vairāk iemīlēt šo sporta veidu. No 0-10 nesalūza Seahawks mājās, tas jau ir brīnums. Tad pie 17-10 nenoķēra puntu, Seahawks uzreiz izlīdzināja, likās iniciatīva ir atpakaļ mājnieku rokās un, ka uzvarētājs gandrīz jau zināms, bet nē. Turklāt tā izspēle beigās, kur Romo izbēga no 2 sekiem un Viljamsa fantastiskais ķēriens bija kā ķirsis uz kūkas.

Vai tiešām Cowboys tiks playoffos?!

     [+] [-]

, 2014-10-13 17:45, pirms 10 gadiem
izskatās, ka nfc atkal ar 10 uzvarām var nepietikt.
sietla šobrīd ārpus p/o. tāpat kā saints, 49ers un čikāga.

konkurence tur vēl zvērīgāka kā pagajušajā gadā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-13 18:26, pirms 10 gadiem
Es jau atkal par Cardinals tā nedaudz - ar Palmeru vismaz ir cerības, ka uzbrukumā arī būs kaut kas, ne tikai "ka tik nekļūdīties" izspēles, lai arī nevar teikt, ka viņš baigi uguņoja, tomēr tā tīri neko paņēma WSH.

Nākamajā spēlē OAK (šī komanda, dažādu iemeslu dēļ, man pašlaik ar simpatizē, būs interesanti apskatīties kā viņi atgriezīsies un vai atgriezīsies savā līmenī) - no vienas puses lūzeri, no otras, pēdējā laikā labi progresējoša komanda, kurai ir ko pierādīt. Viegli nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-13 19:10, pirms 10 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ka vispar Cardinals ir 4-1? Tu skaties vinu speles-ar ko vini uzvar?It ka pec statiem lejasgala komanda(iznemot rush D),bet uzvaras ir!Pretinieki slikti nospele,vai kas?
Neesmu baigi sekojis Cardinals, bet uzmetot aci kā viņiem gājis, tad pirmajā spēlē pret Chargers viņiem noteikti veiksme uzspīdējā 18-17 uzvarā, tad nāca Giants, kas tajā brīdī vēl galīgi nebija saslēgušies uzbrukumā, tad uzvara pret 49ers, kas nav baigi stabilā komanda, zaudējums Broncos un atkal uzvara pret viduvēju Redskins komandu. Diezgan viegls grafiks bijis, bet tāpat ir jāmāk uzvarēt 4 no 5 spēlēm, bet nu īsto viņu spēku redzēsim pēc nākamās nedēļas spēles ar Raiders (kur arī ar zīmuli var jau ierakstīt uzvaru), kad Arizonai jāspēlē ar Eagles, Cowboys, Lions, divreiz ar Seahawks, viesos pret Atlantu un 49ers. Viegli nebūs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-13 19:24, pirms 10 gadiem
Cards katrā spēlē man izskatās savādāk. bet nu ir spēle un ir rezultāts. kamēr tā ir, pa sastāvdaļām diez vai jēga preparēt.

tad jau par kovbojiem vēl vairāk jautājumu. visu laiku sajūta, ka nekā tur nav un uz puņķiem viņi turas, bet uzvaras nāk. turklāt vienādi nervozas gan pret stiprām komandām, gan ne pārāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-13 19:59, pirms 10 gadiem
Fantasy iedzinis visiem pārāk lielu bijību pret statistiku manuprāt. Nesen texans aizbrauca garām plejofiem ar statistiski nr1 offence un nr1 defense līgā.
Statistics are overrated.

     [+] [-]

, 2014-10-13 20:02, pirms 10 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ka vispar Cardinals ir 4-1? Tu skaties vinu speles-ar ko vini uzvar?It ka pec statiem lejasgala komanda(iznemot rush D),bet uzvaras ir!Pretinieki slikti nospele,vai kas?
Īpaša kā tāda nav nekā, taču ir pareizās izspēles pareizos laikos. Un veiksme, protams.

Bet tā overall - tā ir aizsardzība, labi nostrādāti izšķirošie momenti, salīdzinoši maz bumbas zaudējumu. Piemēram, lai arī Cards spēlējuši ir visi trīs saspēlnieki viņi vēl nav pieļāvuši NEVIENU pārtvertu bumbu. Kā arī kopumā nav nekā TĀDA, kur Cardinals tā riktīgi kristu ārā.

Tāpēc es teiktu - stabilitāte, sabalansētība ir tas īpašais, kas ir Arizonā šogad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-14 00:30, pirms 10 gadiem
Dzoniy rakstīja: Nevaru sagaidit ritvakaru,kad liels Giants fans un Cowboys heiteris sava dzimsanas diena nesas Cowboys QB Romo kreklu


First Take - Dallas Cowboys vs Seattle Seahawks...


http://www.youtube.com/watch?v=cne3l6LZFiw
Jau brīdī, kad viņš to apsolīja, nodomāju, ka viņš baigi riskē. Ja kāds ir sekojis tuvāk līdzi Cowboys, tad tas saprot, ka šie puiši sīvī spēlē ar jebkuru, atcerities kaut vai to uguņošanu pret Broncos pērn. Turklāt Stīvens pat gatavojās vilkt Romo kreklu pie Cowboys -8 zaudes, kas vsp bija gandrīz pašnāvība. Katrā ziņā nevaru vien sagaidīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja