Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL spēlētāji piekrīt HGH testiem

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL spēlētāji piekrīt HGH testiem
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas spēlētāju arodbiedrība (NFLPA) ir nobalsojusi par jauno dopinga politiku, kas cita starpā paredz samazinātus sodus par konkrētiem pārkāpumiem, kā arī beidzot līgā tiks ieviesti cilvēka augšanas hormona testi.

Sarunas par jaunas dopinga politikas ieviešanu NFL ilga aptuveni trīs gadus, šai laikā sastopoties ar dažādām problēmām, taču pēdējās nedēļās abas puses – NFL un NFLPA apsēdās pie sarunu galda, lai beidzot pieliktu šim jautājumam punktu. Galvenās izmaiņas, kas ir paredzētas jaunajos dopinga nosacījumos skar dažādu situāciju atšķirīgu (no pašreizējā) traktējumu un jaunu dopinga testu ieviešana.

Ja skatās pa punktiem, tad ir ieviestas sekojošas izmaiņas: minimālā marihuānas koncentrācija testā ir palielināta no 15 ng/ml un 35 ng/ml, kā arī spēlētājiem, kas ir pieķerti marihuānas lietošanā pirms diskvalifikācijas piešķiršanas tiks ieviesti vēl papildus "izlabošanas" posmi. Par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē spēlētāji tiks diskvalificēti uz diviem mačiem. NFL un NFLPA būs iespēja pieprasīt neatkarīgu izmeklēšanu jebkurā gadījumā, kad kādam no futbolistiem ir piespriesta diskvalifikācija par apreibinošo vielu vai dopinga lietošanu.

Taču pati būtiskākā izmaiņa salīdzinot ar iepriekšējo NFL dopinga politiku ir cilvēka augšanas hormona (HGH) testu ieviešana. Jau labu laiku tiek runāts, ka spēlētāji izmanto HGH, lai uzlabotu savu fizisko formu, jo tas ir efektīvs un dopinga kontrolēs nepārbaudāms līdzeklis. Jaunie noteikumi paredz, ka testi, ko pilnībā apmaksās komandas, drīkstēs tikt veikti tikai spēļu dienās.

Jāpiebilst, ka jaunā vienošanās paredz to, ka visi sodi, kas ir piemēroti līdz šim tiek pārskatīti un, ja jaunā dopinga politika neparedz sodu par konkrētu pārkāpumu, iepriekšējās diskvalifikācijas tiek atceltas. Šajā gadījumā tās ir pozitīvas ziņas Vesam Velkeram no Denveras "Broncos", Maiami "Dolphins" pārstāvjiem Rešardam Džonsam un Dionam Džordanam, kā arī Dalasas "Cowboys" aizsargam Orlando Sandrikam. Tiesa, lai arī jaunie noteikumi ļautu viņiem spēlēt jau šonedēļ, visdrīzāk tas vēl nenotiks, jo oficiāla vienošanās nav parakstīta.
Džošam Gordonam, kuram pēc iepriekšējiem noteikumiem bija piespriesta sezonas diskvalifikācija par ceturto reizi, kad viņš tika pieķerts lietojam marihuānu, jaunie noteikumi paredz vien 10 maču diskvalifikāciju.

Kā arī...

- Minesotas "Vikings" pussargs Adrians Pītersons ir apsūdzēts sava dēla pēršanā. Neoficiāli avoti vēsta, ka sportists, atrodoties savās mājās, esot pēris zēnu ar žagaru. Pītersons ir apņēmies sadarboties ar policiju, taču "Vikings" viņu ir izslēgusi no komandas iespējamā starta sastāva šīs nedēļas mačam.
- Čikāgas "Bears" malējie uzbrucēji Brendons Maršals un Alšons Džefrijs, iespējams, varētu nepiedalīties gaidāmajā mačā pret Sanfrancisko "49ers", jo abiem futbolistiem ir savainojumi. Maršals ārstē potīti, bet Džefrijam ir problēmas ar augšstilba bicepsu.
- Indianapolisas "Colts" ir paziņojusi, ka otrās nedēļas spēlē abi tās pussargi, Ahmads Bredšovs un Trents Ričardsons tiks pie vienāda izspēļu skaita. Atgādināsim, ka pirms nedēļas veterāns Bredšovs šajā rādītājā pārspēja potenciālo komandas līderi pussargu pozīcijā, Ričardsonu.
- Antonio Brauns no Pitsburgas "Steelers" ir saņēmis 8.2 tūkstošu ASV dolāru sodu par spērienu Klīvlendas "Browns" kikerim Spenseram Laningam pa seju sezonas pirmajā mačā.
- Mets Šaubs no Oklendas "Raiders" par spīti ne tam labākajam sniegumam pirmssezonā un pamatsastāva vietas zaudēšanas nedomā beigt savu sportista karjeru, savukārt Arizonas "Cardinals" aizsargs Džons Abrahams, pēc pirmajā sezonas mačā gūtā smadzeņu satricinājuma, gan šādu domu apsver.
- Tampabejas "Buccaneers" aizsardzības līnijas ends Adrians Kleiborns, kurš izlaida 13 mačus 2012. gadā, ir ievietots savainoto spēlētāju sarakstā, jo ir guvis bicepsa plīsumu, kas nozīmē, ka viņam šī sezona ir beigusies.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Vai HGH testi NFL ir nepieciešami?

  • 12

  • 3

  • 1


     [+] [-]

, 2014-09-13 15:39, pirms 10 gadiem
Antonio Braunam 8.2 tūkstošu sods? Nesaprotu NFL loģiku. Manzelam par vidējo pirkstu iedeva 12 tūkstošu dolāru sodu.

     [+] [-]

, 2014-09-13 16:40, pirms 10 gadiem
Kapec speletajiem tas vajdzigs?

     [+] [-]

, 2014-09-13 21:43, pirms 10 gadiem
tullamore rakstīja: Kapec speletajiem tas vajdzigs?
HGH ir ļoti labs palīgs daudzos procesos cilvēka organismā, tai skaitā arī muskuļu masas audzēšanā.
Amfutbolā, kur ir daudz tiešās spēka cīņas, tas ir ļoti būtiski.

     [+] [-]

, 2014-09-13 22:13, pirms 10 gadiem
Tā testēšana ir izsmiekls. Ja spēlētājus varētu testēt 24/7, tad kaut kas kaut ko mainīt, te - tikai ķeksīša pēc, no sērijas "NFL spēlētāji tiek testēti uz HGH". Reāli šāda pieeja, ka proves var ņetm tik spēļu dienās ir apsmiekls.

Turklāt katra HGH analīze maksā pāris tūkstošu dolāru, turklāt reāli nemaz nav tik daudz reaģenta, lai varētu tik brīvi testēt. Pat WADA trūkst iespēju testēt HGH poteciālos lietotājus.

     [+] [-]

, 2014-09-14 17:51, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: HGH ir ļoti labs palīgs daudzos procesos cilvēka organismā, tai skaitā arī muskuļu masas audzēšanā.
Amfutbolā, kur ir daudz tiešās spēka cīņas, tas ir ļoti būtiski.
Bet tapec jau ir shis jautajums - kapec vinjiem tas vajdzigs? Manupraat tieshi amerikanju futbola sakaraa HGH kalpo vairak kaa traumu "dziedeetajs" , protams masa, speeks izturiba tas viss ir lieliski, bet tagad pec shii leemuma pienemshanas HGH ir aizliegts, un fakts, ka testus vares nemt tik spelju dienaa ari neiztur kritiku, jo HGH testos paradaas vairakas dienas pec taa lietoshanas

     [+] [-]

, 2014-09-16 00:28, pirms 10 gadiem
Man jautājums, kāpēc vajadzīgi testi, tak lai lieto.... nav taču kaut kāds mīksto sports [aka soccer]

     [+] [-]

, 2014-09-16 10:17, pirms 10 gadiem
M8archa rakstīja: Man jautājums, kāpēc vajadzīgi testi, tak lai lieto.... nav taču kaut kāds mīksto sports [aka soccer]
NFL šie testi ar nav vajadzīgi. Tie ir vajadzīgi sabiedrībai, lai parādītu, ka NFL cīnās pret dopingu, ka tās atlēti ir tīri.

Tautai ir vajadzīgi varoņi, ASV šis varoņu kults ir ļoti izteikts. Savukārt, ja sabiedrība vismaz nedaudz sāktu aptvert kādos apjomos tiek lietota farma tādā līmenī, viņiem sabruktu visas ilūzijas un pazustu varoņi, tāpēc ar šādām imitētām dopkontrolēm tiek saglabāts tīrā sporta tēls.