Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Neskatoties uz Flako atgriešanos, "Ravens" sezonu turpinās ar Džeksonu

Juris Miņins
Juris Miņins

Neskatoties uz Flako atgriešanos, "Ravens" sezonu turpinās ar Džeksonu
Lamārs Džeksons
Foto: AFP/Scanpix

Neskatoties uz to, ka no savainojuma ārstēšanas ir atgriezies Džo Flako, Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Balimoras "Ravens" uzbrukuma vadīšanu plāno atstāt Lamāra Džeksona rokās.

Baltimoras "Ravens" 2018. gada NFL draftā izvēlējās bijušo Luivilas saspēles vadītāju Lamāru Džeksonu, kas koledžu līmenī sevi bija pierādījis no vislabākās puses gan kā piespēlētājs, gan bumbas nesējs. Tiesa, Merilendas štata komandai jau bija pirmais saspēles vadītājs, kurš, turklāt, bija spējis aizvest vienību līdz uzvarai "Super Bowl".

Flako savā vietā palika līdz pat 10. spēļu kārtai, pēc kuras "Ravens" bija brīvā nedēļa, bet pats saspēles vadītājs ārstēja gūto gurna savainojumu, kura dēļ viņam nācās izlaist piecas nedēļas un četras spēles.

Pa šo laiku viņa vietu ieņēma Lamārs Džeksons un, jāatzīst, darīja to veiksmīgi, tiekot pie trim uzvarām pēc kārtas un tikai ceturtajā mačā viņa perfektā sērija aprāvās, taču tikai pagarinājumā un tikai pret šīssezonas vienu no spēcīgākajām komandām, Kanzassitijas "Chiefs".

Lai arī Džeksona sniegums laukumā nebija perfekts, taču tas ir bijis gana labs un vispusīgs (katrā no mačiem ir gūti vismaz 70 jardi uzbrūkot pašam) Baltimoras "Ravens" galvenais treneris Džons Harbo ir nolēmis nemainīt saspēles vadītāju un 16. decembra spēlē pret Tampabejas "Buccaneers" viņa vadītā komanda uzbrukumā spēlēs ar pirmgadnieku Džeksonu zem centra.

Kā arī...

- Aizvadītās sezonas čempioni, Filadelfijas "Eagles", gan turpina pārdzīvot ne tos labākos laikus. Ir kļuvis zināms, ka vienības pirmais numurs saspēles vadītāja pozīcijā Kārsons Ventzs muguras savainojuma dēļ nevarēs spēlēt šīsnedēļas mačā pret Losandželosas "Rams".

Tas nozīmē, ka Filadelfijas uzbrukumu atkal vadīs iepriekšējās sezonas izslēgšanas maču varonis Niks Foulss, kuram 2018. gada kampaņa gan nav diez ko spoža, jo tajā viņš ir aizvadījis tikai divus mačus, kuros tika pie viena panākuma un kopumā demonstrēja diezgan viduvēju sniegumu.

- NFL ir nosaukusi piecas komandas, kuras nākamsezon spēlēs "International series" mačus. Tās būs Džeksonvilas "Jaguars", Losandželosas "Rams", Tampabejas "Buccaneers", Losandželosas "Chargers" un Oklendas "Raiders". Šo komandu pretinieki un spēļu datumi tiks paziņoti vēlāk.

Kā zināms, NFL regulāri aizvada spēles ārpus ASV robežām. 2019. gadā tiks aizvadīti pieci šādi mači – četri Lielbritānijā un viens Meksikā. Lielbritānijas mači notiks Londonā, Vemblija stadionā un jaunajā Totenhemas futbola kluba arēnā.

Atgādināsim gan, ka šogad Meksikā plānotais mačs tika atcelts neapmierinošās laukuma kvalitātes dēļ.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports