Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Lielais puisis Hants iespaidīgi veic nelikumīgu tačdaunu

Emils Ozerinskis

Lielais puisis Hants iespaidīgi veic nelikumīgu tačdaunu
Maiami "Dolphins" spēlētājs Roberts Hants. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) desmitā spēļu nedēļa iesākās ar negaidītu Maiami "Dolphins" uzvaru ar 22:10 pret spēcīgo Baltimoras "Ravens". Par spēles spilgtāko momentu gan kļuva uzbrukuma līnijas spēlētāja Roberta Hanta iespaidīgais piezemējums, kurš amerikāņu futbola pietiekami sarežģīto noteikumu dēļ gan netika ieskaitīts.

Pēc Maiami "Dolphins" uzvaras par spēles sociālo tīklu zvaigzni kļuva teju divus metrus garais un 148 kilogramus smagais uzbrukuma līnijas spēlētājs Roberts Hants, kurš ceturtās ceturtdaļas sākumā nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību. Bloķēšanas pienākumus veicošais Hants notvēra savas komandas pussargam adresēto piespēli un nolēma pats doties uz gala zonu. Lielais puisis veica veiklu māņkustību, lai izvairītos no tuvākā Baltimoras aizsarga, un aizskrēja aptuveni 12 jardus līdz gala zonai, kur viņu jau gaidīja vēl divi pretspēlētāji. Hants nevairījās no kontakta un, atrodoties ar pekām pret Sauli, dabūja bumbu pāri piezemējuma līnijai. Šis būtu bijis spēles iespaidīgākais piezemējums... būtu bijis.

Amerikāņu futbolā gan pastāv dažādas noteikumu nianses, kas parastam šī sporta garāmgājējam ir visai grūti izprotamas. Izrādās, ka uzbrūkošajā komandā kā bumbas ķērāji drīkst būt klasificēti seši no 11 laukumā esošajiem spēlētājiem. Pieci futbolisti (parasti uzbrukuma līnijas spēlētāji) bumbu tvert nedrīkst. Atsevišķos gadījumos, izejot no spēlētāju izvietojuma laukumā pirms bumbas izspēles, kāds no "lielajiem vīriem" var kļūt arī par bumbas ķērāju, bet, lai tas notiktu, ir jābūt specifiskiem apstākļiem, kas šādu gadījumu pieļauj. Aizvadītās nakts spēlē Maiami "Dolphins" izspēlē nebija paredzēts, ka Hants tiks pie bumbas, tādēļ viņa skrējiens līdz gala līnijai izrādījās nelegāls un par to punkti Floridas komandai netika piešķirti, tiesnešiem liekot epizodi pārspēlēt.