Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Ravens" principiālā mačā pieveic "Steelers"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Ravens" principiālā mačā pieveic "Steelers"
Džo Flako (ar bumbu)
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta pirmā Nacionālās futbola līgas (NFL) otrās nedēļas spēle, kurā pēdējā laikā ļoti apspriestā Baltimoras "Ravens" tikās ar saviem principiālajiem pretiniekiem Pitsburgas "Steelers". Baltimorieši izrādījās pārāki ar 26:6.

Šajā nedēļā Baltimoras komanda atradās uzmanības centrā, taču iemesls gan nebija tas patīkamākais, jo, pēc bezcerīgā zaudējuma pirmajā nedēļā pret Sinsinati "Bengals", sabiedrību pāršalca ziņa, ka viens no komandas spēlētājiem, Rejs Raiss, kurš jau gandrīz bija izcietis divu maču diskvalifikāciju, ir diskvalificēts uz nenoteiktu laiku, jo publiski parādījās video, kur ir skaidri redzams, ka viņš sit savu topošo sievu. Pēc šī video publicēšanas Baltimoras komanda atlaida Reju.

Kā izrādījās šonakt, šo situāciju "Ravens" spēlētāji izmantoja kā motivāciju cīņai pret Pitsburgas vienību.

Džo Flako realizēja 21 no 29 piespēlēm, divas reizes ieskaites zonā atrada balsta pussargu Ovenu Danielsu un kopā guva 166 jardus, bet Džastins Takers realizēja četrus tiešos brīvsitienus. Pitsburgas komanda uz šādu sniegumu spēja atbildēt vien ar diviem Šona Suišama precīziem brīvsitieniem.

Spēle kopumā, kā jau ierasts šo divu komandu tikšanās reizēs, pagāja asā cīņā, kurā netrūka ne iespaidīgu spēka paņēmienu, ne pārkāpumu apturot pretiniekus, tiesa jāatzīmē, ka vairākos gadījumos tiesneši šoreiz nebija uzdevumu augstumos, jo dažus pārkāpumus viņi nepamanīja, bet momentos, kur pārkāpumu nebija, tika izmesti dzeltenie karodziņi. Baltimoras "Ravens" šajā mačā nopelnīja četrus sodus, kas transformējās 35 jardu zaudēšanā, bet Pitsburgas "Steelers" zaudēja 75 jardus deviņos sodos un vēl trīs reizes kļūdījās – divas reizes zaudēja bumbu, bet vienu reizi Bena Rotlisbergera raidītā piespēle tika pārķerta, turklāt to izdarīja aizsardzības līnijas spēlētājas Haloti Ngata.

Rotlisbergers maču noslēdza ar 217 gūtiem jardiem (22/37), jau pieminēto pārtverto bumbu un diviem sekiem, kas atbīdīja viņa komandu par 15 jardiem atpakaļ.
No pārējiem mača izcilniekiem var atzīmēt Andrē Braunu, kurš "Steelers" labā guva 90 jardus, taču spēja notvert vien 7 no 12 piespēlēm. Labāk ar piespēļu tveršana veicās viņa kolēģim, Levonam Belam, kurš notvēra visas piecas savā virzienā raidītās piespēles un guva 48 jardus, bet spēlējot sev ierastajā stilā, nesot bumbu, viņš 11 mēģinājumos guva vēl 59 jardus.

Reja Raisa aizstājējs Bernards Pīrss spēli noslēdza ar 96 jardiem, kas tika savākti 22 mēģinājumos, bet Džastins Forsets guva vēl 56 jardus, kas ļāva Baltimoras komandai pārspēt savus oponentus nešanas izspēlēs gūto jardu skaita ziņā ar 157:99. Vadošais komandas uzbrucējs Stīvs Smits guva 71 jardu, bet Ovens Denielss, bez diviem bumbas tvērieniem ieskaites zonā izcēlās ar piecām notvertām piespēlēm un gūtiem 28 jardiem.

Aizsardzībā 10 un vairāk spēka paņēmienus izpildīja trīs futbolisti. Lorenss Timonss (12) un Raiens Šaizers (11) "Steelers" labā, bet Mets Īlams 10 reizes apturēja pretiniekus par labu "Ravens".

Nākošās NFL otrās nedēļas spēles tiks izspēlētas svētdien, bet nedēļa noslēgsies ar tradicionālo "Monday night football" maču, kurā Indianapolisas "Colts" tiksies ar Filadelfijas "Eagles".

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-09-15 09:29, pirms 10 gadiem
ko lai saka, lūzeri. izskatās , ka sagaida pērnā gada liktenis .
es tomēr šķirtos no Todd Haley. trešo gadu ceņšos pierast, bet... . nu nepatīk man tās izspēles.
ar sodiem tur tik tiešām pāris momentos bija interesanti.