Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Zvaigžņotā "Eagles" uzsāk sezonu ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Zvaigžņotā "Eagles" uzsāk sezonu ar uzvaru
Vinss Jangs un Maikls Viks pirmsspēles iesildīšanās laikā.
Foto: AP/Scanpix

Savā pirmajā šīs sezonas Nacionālās futbola līgas (NFL) mačā Filadelfijas "Eagles", pateicoties Maikla Vika rezultatīvajai piespēlei, uzveica Baltimoras "Ravens" futbolistus ar 13:6.

Neapšaubāmi, aizvadītajā naktī liela daļa futbola līdzjutēju izvēlējās vērot Filadelfijas "Eagles" un Baltimoras "Ravens" maču, jo tas ne tikai solīja interesantu cīņu, bet arī tāpēc, lai darbībā ieraudzītu visus Filadelfijas kluba jaunieguvumus, sākot no Namdi Asomuā līdz pat Stīvam Smitam, kuru komanda nolīga īsi pirms pirmssezonas pirmā mača (viņš gan vēl nespēlēja).

Par mača atslēgas momentu kļuva Maikla Vika un Brenta Celeka izspēlētā kombinācija (3 jardu piespēle), kas vainagojās ar piezemējumu, taču vēl līdz tam, savā vienīgajā izgājienā uz laukuma, Maikls Viks izcēlās ar divām citām lieliskām piespēlēm – 20 jardu piespēle Džeisonam Avantam un 42 jardu tāls raidījums Railijam Kūperam.

Labu maču aizvadīja arī jauniegūtais rezerves saspēles vadītājs Vinss Jangs, kuram precīzas bija trīs no piecām piespēlēm, kas kopā deva 45 jardus. Savukārt Filadelfijas kluba aizsardzības ārējo aizsargu zvaigžņotais trio – Dominiks Rodžerss-Kromartī, Namdi Asomuā un Asante Semjuelss arī piedalījās spēlē un pēdējais no viņiem spēlēja pēdējā aizsarga pozīcijā.

Savukārt Baltimoras "Ravens" šajā mačā saspēles vadītāja pozīcijā iespēlēja debitantu Tirodu Teiloru, kurš pieļāva divas pārtvertas piespēles, bet Džo Flako aprobežojās ar diviem izgājieniem uz laukuma un trim precīzām piespēlēm (60 jardi). Kopumā Baltimoras komanda šajā mačā lika uzsvaru uz rezervistu iespēlēšanu un daži no komandas jaunieguvumiem-veterāniem, piemēram, pussargs Rikijs Viljamss, nemaz nedevās laukumā.
Taču nevar neatzīmēt, ka šī mača spilgtākā epizode no Baltimoras komandas puses bija Bilija Kandifa 53 jardus tālais brīvsietiens, kurš atklāja mača rezultātu.

Pārējās spēlēs arī ir fiksēti interesanti rezultāti. Tā Arizonas "Cardinals", trīs reizes atrodoties zaudētāju pozīcijā, 39 sekundes pirms finālsvilpes prata gūt piezemējumu un uzveikt Oklendas "Raiders" (24:18). Šajā spēlē "Cards" rindās debitēja arī Kevins Kolbs (4/7; 68 jardi). Džeksonvilas "Jaguars" ar 12:47 cieta sakāvi mačā pret Jaunanglijas "Patriots", kuriem nepalīdzēja Toms Breidijs. Bleins Gaberts, spēlējot pret "Patriots" pirmo sastāvu, neizskatījās pārāk komfortabli, taču Jaunanglijas debitants QB pozīcijā Raiens Malets, spēlējot jau ar rezervistiem, parādīja labu sniegumu.

Denveras "Broncos" bija spiesti atzīt Dalasas "Cowboys" pārākumu ar 23:24. Galvenā uzmanība, protams, tika vērsta Tima Tībova virzienā, kurš parādīja atzīstamu sniegumu (6/7, 91), taču uz laukuma bija spēlētāji, kuri prožektoru gaismas bija pelnījuši vairāk – Breidijs Kvins aizvadīja lielāko mača daļu un noslēdza to ar 8/14 un 120 jardiem, kā arī vienu piezemējumu, bet Dalasas komandas trešais QB, Stīvens Makgī – 14/24, 208 jardi, 3 TD un viena pārtverta bumba un arī "Cowboys" malējais uzbrucējs Dveins Hariss bija pelnījis uzslavas (5 tvērieni, 127 jardi, 2 TD).
Savukārt pats mačs risinājās pēc interesanta scenārija – vispirms abas komandas apmainījās ar rezultatīviem sitieniem pa vārtiem, bet uz mača izskaņu sākās uguņošana un ceturtajā ceturtdaļā jau bija četri piezemējumi.

Visbeidzot Sietlas "Seahawks" – Sanjego "Chargers" mačā uzvaru svinēji pirmie (24:17). Labu spēli aizvadīja "Chargers" QB Filips Riverss (5/6, 87, 1TD), komandas malējais uzbrucējs Vinsents Džeksons (2 tvērieni, 54 jardi) un pussargs Džordans Todmens (6 uzbrukumi, 30 jardi). Uzvarētāju rindās, kur vēl notiek cīņa par pirmā numura vietu saspēlnieka pozīcijā, Tarvariss Džeksons bija negaidīti vājš (3/7, 13) un uz viņa fona Čārlijs Vaithērsts varēja izcelties. Šo maču savā aktīvā var ierakstīt arī balsta uzbrucējs Dariuss Bērds (2 ķērieni, 52 jardi).

NFL Pirmssezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Džeksonvilas "Jaguars"Jaunanglijas "Patriots"12:47
Baltimoras "Ravens"Filadelfijas "Eagles"6:13
Seitlas "Seahawks"Sandjego "Chargers"24:17
Denveras "Broncos"Dalasas "Cowboys"23:24
Arizonas "Cardinals"Oklendas "Raiders"24:18
Pitsburgas "Steelers"Vašingtonas "Redskins"
Maiami "Dolphins"Atlantas "Falcons"
Sinsinati "Bengals"Detroitas "Lions"
Tampabejas "Buccaneers"Kanzassitijas "Chiefs"
Sanfrancisko "49ers"Ņūorleānas "Saints"
Grīnbejas "Packers"Klīvlendas "Browns"
Minesotas "Vikings"Tenesī "Titans"
Indianapolisas "Colts"Sentluisas "Rams"
Ņujorka "Giants"Karolīnas "Panthers"
Bufalo "Bills"Čikāgas "Bears"
Ņujorkas "Jets"Hjūstonas "Texans"

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-08-12 10:38, pirms 13 gadiem
Pavļiks Ķīsels rakstīja: Un tomēr man kā kārtīgam padomju Latvijas produktam šī sporta veida romantika nav saprotama.
Starp citu, Padomju Latvijas laikā, šajā pasaules daļā (t.i., PSRS) bija pat am.futbola čempionāts.

Vēl vairāk - pirmo TD oficiālā mačā (pret Berlīnes "Adler", tolaik vienu no Eiropas labākajām komandām) PSRS amerikāņu futbola programmas vēsturē (Maskavas "Medvedi" komandas sastāvā) guva Eduards Zvaigzne (acīmredzot, cilvēks tieši no padomju Latvijas).

     [+] [-]

, 2011-08-12 10:42, pirms 13 gadiem
NE labi noārdījušies

     [+] [-]

, 2011-08-12 10:51, pirms 13 gadiem
modests rakstīja: NE labi noārdījušies
Drīzāk tas ir arī "Jaguars" nopelns (pat vairāk nekā NE ), vismaz skatoties hailaitus un lasot atsauksmes.
Bet bijušais LSU RB Stīvans Ridlijs gan labi sevi parādīja un Medlins tāpat, NE bekfīldam labs papildinājums.

     [+] [-]

, 2011-08-12 11:04, pirms 13 gadiem
Tibovs labi nospēlējis,Ortonam jāuztraucas.

     [+] [-]

, 2011-08-12 12:25, pirms 13 gadiem
Neredzu iemeslu Ortonam uztraukties, bet Tībovs gan parādīja, ka viņš spēj koncentrēties spēlei par spīti visādām negācijām.
Prieks par maniem Eagles. Viks labi esot izskatījies