Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Dominējot aizsardzībai, "Seahawks" tiek pie panākuma

Juris Miņins
Juris Miņins

Dominējot aizsardzībai, "Seahawks" tiek pie panākuma
Foto: AFP/Scanpix

14. nedēļa noslēdzās ar divu NFC komandu cīņu, kas abas pašlaik mēģina iekļūt izslēgšanas maču zonā, t.i., sešu labāko konferences komandu pulkā. Tajā, nodemonstrējot lielisku sniegumu aizsardzībā, Sietlas "Seahawks" ar 21:7 pārspēja Minesotas "Vikings".

Pirmā ceturtdaļa pagāja bez gūtiem punktiem, taču Sietlas uzbrukums izskatījās labāk, jo viņiem bieži izdevās apmānīt Minesotas aizsargus, kas ļāva Raselam Vilsonam teju netraucēti gūt jardus un virzīt bumbu uz priekšu. Līdz piezemējumam gan tas nenoveda, taču Sebastjans Janikovskis raidīja bumbu vārtos, atklājot mača rezultātu.

Jāsaka, ka pirmā puslaika turpinājumā viss ritēja pēc iepriekš redzētā plāna, proti, "Seahawks" uzbruka vairāk, turklāt, kā šosezon ierasts, darot to pa zemi, taču pie punktiem nespēja tikt ne viņi, ne arī "Vikings", jo izšķirošajos momentos lieliski spēlēja abu komandu aizsardzības. Tādējādi lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 3:0 par labu Sietlas "Seahawks".

Otrais puslaiks nekādas lielas izmaiņas nenesa, jo trešajā ceturtdaļā turpinājās aizsardzības dominance, tiesa, ceturtdaļas otrajā pusē "Vikings" pirmo reizi tika pāri laukuma centra līnijai, taču, lai arī viņi varēja uzbrukumu pagarināt, cetrutā dauna izspēle viņiem neizdevās, bumbai pārejot mājnieku rīcībā. Jāpiebilst, ka pēdējās 15 spēles minūtes komandas sagaidīja pie tā paša rezultāta – 3:0 mājnieku labā.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā rezultāts tomēr mainījās – "Vikings" aizsargs Ksavjers Roudss pārkāpa noteikumus, kā rezultāta bumba tika novietota uz desmit jardu līnijas, taču Vilsons atkal neprata aizvest savu komandu līdz piezemējumam, divas reizes tiekot apturēts ar bumbu rokās, taču Janikovskis realizēja otro brīvsitienu, dubultojot Sietlas komandas pārsvaru.

Pēc šī uzbrukuma Minesotai izdevās noorganizēt labāko šīvakara atbildi, kad Kirks Kazinss aizveda "Vikings" līdz viena jarda līnijai, taču šoreiz viņi piedzīvoja izgāšanos, četros piegājienos tā arī nespējot nogādāt bumbu ieskaites zonā, turklāt, tieši tāpēc, ka viņi izmantoja visus četrus mēģinājumus, mača rezultāts palika nemainīgs, jo iespēja sist brīvsitienu izpalika.

Toties, kad "Vikings" tika pie iespējas sist pa vārtiem, Bobijs Vāgners, pārlecot pār izspēles līnijai šo sitienu nobloķēja. Šī epizode ielika pamatu Sietlas uzbrukumam, kas beigu beigās noslēdzās pretinieku ieskaites zonā. Tas arī bija moments, kad abas komandas saprata, ka ar aizsardzību vien nepietiks, lai tiktu pie panākuma, tāpēc abas sāka spēlēt drošāk arī virzot bumbu uz priekšu.

Minesotas komandai, kurai bija jāiet uz risku, tas gan diez ko labi neizdevās, jo, lai arī beigu beigās tika gūt piezemējums, vēl pirms tā "Seahawks" aizsardzība piespieda kļūdītos Kirku Kazinsu, kurš zaudēja bumbu, bet Sietlas aizsardzība to nogādāja gala zonā.

21:7 – ar šādu rezultātu spēle arī noslēdzās un Sietlas "Seahawks" var tikai pateikties saviem aizsargiem, kas burtiski apturēja Minesotas "Vikings" uzbrukumu. Interesanti, ka uzvarētāju komandas saspēles vadītājs Rasels Vilsons šo spēli noslēdzas ar tikai 72 gūtajiem jardiem ar piespēlēm, kas ir viņa profesionālās karjeras sliktākais rezultāts. Tiesa, pašam nesot bumbu Vilsons guva vēl 61 jardu. Kazinsam 208 jardi ar piespēlēm un viens rezultatīvs asistēšanas gadījums.

NFL regulārā sezona, 14. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
JaguarsTitans9:30
LionsCardinals17:3
JetsBills27:23
PanthersBrowns20:26
FalconsPackers20:34
RavensChiefs24:27
PatriotsDolphins33:34
SaintsBuccaneers28:14
GiantsRedskins40:16
ColtsTexans24:21
BengalsChargers21:26
Broncos49ers14:20
EaglesCowboys23:29
SteelersRaiders21:24
RamsBears6:15
VikingsSeahawks7:21

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/