Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

156 990 skatītāji klātienē vēro NCAA futbola maču

Juris Miņins
Juris Miņins

156 990 skatītāji klātienē vēro NCAA futbola maču
Kalens Baladžs
Foto: AFP/Scanpix

Vakarnakt Bristoles autotrekā tika uzstādīts jauns NCAA futbola spēles apmeklētības rekords, proti Tenesī un Virdžīnijas tehniskās universitātes komandu cīņu klātienē noskatījās nepilni 157 tūkstoši skatītāju. Tenesī mačā uzvarēja ar 45:24.

NCAA futbola čempionāts ir viens no ASV skatītākajiem sporta veidiem, jo vidēji pirmās divīzijas FBS apakšdivīzijas mačus noskatās aptuveni 24.5 tūkstoši skatītāju, taču aizvadītajā naktī tika veikts neliels eksperiments, proti, futbola spēle tika aizvadīta Bristoles autotrekā, precīzāk treka iekšienē, kur arī tika izveidots laukums, taču skatītāju vietas palika tādas pašas kā autosporta pasākumu gadījumā.

Kpā uz spēli ieradās 156 999 skatītāji, kas ir jauns NCAA futbola spēļu apmeklētības rekords. Iepriekšējais rekords, kas uzstādīts 2013. gadā bija 115 109 skatītāji, ko fiksēja Mičiganaas koledžas spēlē pret Notrdamu, kas notika leģendārajā “Ann Arbour” stadionā. Interesanti, ka tieši Mičiganas komandai ir pats lielākais vidējais mājas spēļu apmeklējums – 2015. gadā vidēji katru mājas maču vēroja vairāk kā 110 tūkstoši skatītāju. Vairāk par 100 tūkstošiem skatītāju ir kopumā sešām koledžu komandām.

Salīdzinājumam jāpiebilst, ka Nacionālajā futbola līgā visu laiku lielākā vienas spēles apmeklētība ir nedaudz virs 105 tūkstošiem skatītāju. Tajā pašā laikā ar vairāk kā 68 tūkstošiem skatītāju vidēji spēlē NFL ir pārliecinoši apmeklētākais sporta čempionāts visā pasaulē, tuvākos sekotājus, Vācijas futbola Bundeslīgu, apsteidzot par aptuveni 26 tūkstošiem skatītāju.

Pievēršoties pašai spēlei, jāsaka, ka tas sākās ar nelielu šoku, jo Tenesī komanda pirmo ceturtdaļu zaudēja ar 0:14, taču jau otrajā atspēlējās, panākot 24:14, bet visā spēlē uzvarēja ar 45:24.

Savukārt, runājot par spēļu kārtu kopumā, jāsaka, ka tajā pārsteigumi izpalika, jo tikai Oklahomas štata universitātes komanda, kas NCAA rangā ieņēma 22. vietu piekāpās ārpus ranga esošajai Centrālmičiganas koledžai ar 27:30. Tiesa, šī uzvara mičiganiešiem tika piešķirta dēļ tiesnešu rupjas kļūdas, proti, viņi nepabeidza spēli pēc Cetrālmičiganas komandas saspēles vadītāja apzinātas bumbas aizmešanas, kā to vajadzēja darīt, ļaujot viņiem veikt vēl vienu izspēli. Tā arī atnesa uzvaru.

Savukārt individuāli ir jāizceļ Luivilas komandas saspēles vadītājs Lamars Džeksons, kurš ēc divām spēļu kārtām jau ir noorganizējis 13 piezemējumus. Savukārt Arizonas štata koledžas pussargs Kalens Baladžs spēlē pret Teksasas tehnisko koledžu guva astoņus piezemējumus, kas ir jauns NCAA rekords.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs: spēlmanis

  -3 [+] [-]

, 2016-09-11 13:40, pirms 8 gadiem
spēlmanis rakstīja: Kā vatņiks Zadornovs teiktu : " Тупые американцы " . Šoreiz piekritīšu viņam .
Kā Alberts Einšteins reiz teica : "Aprobežotie latvieši!" Jāpiekrīt viņam!

  -3 [+] [-]

, 2016-09-11 13:56, pirms 8 gadiem
Nedarbs rakstīja: Kā Alberts Einšteins reiz teica : "Aprobežotie latvieši!" Jāpiekrīt viņam!
Tāpēc nēģera bildi uzlicis ?

  -3 [+] [-]

, 2016-09-11 14:41, pirms 8 gadiem
spēlmanis rakstīja: Tāpēc nēģera bildi uzlicis ?
Ar nēģeriem mazs sakars, vienkārši baudu sportu visaugstākajā līmenī. Kāda man starpība negroīds, eiropeīds vai kitajoziks, kamēr dara savu lietu labi. Amerikāņu futbolam gan pārāk nesekoju līdzi, bet tāpēc jau nenoniecinu to sportu, tomēr apmeklētība ir fantastiska. Viņi tur manis pēc varēja novusa turnīru vērot visi, tāpat tas būtu iespaidīgi!

  -2 [+] [-]

, 2016-09-11 15:02, pirms 8 gadiem
Nedarbs rakstīja: Ar nēģeriem mazs sakars, vienkārši baudu sportu visaugstākajā līmenī. Kāda man starpība negroīds, eiropeīds vai kitajoziks, kamēr dara savu lietu labi. Amerikāņu futbolam gan pārāk nesekoju līdzi, bet tāpēc jau nenoniecinu to sportu, tomēr apmeklētība ir fantastiska. Viņi tur manis pēc varēja novusa turnīru vērot visi, tāpat tas būtu iespaidīgi!
Nesaprati būtību . Tak man pajāt , lai viņi tur skatās uz saviem nēģeriem kamēr melns gar acīm metas .
Domāts bija , ka par futbolu nosaukt sportu kur ar bumbas paveidu rokās pa laukumu skraidelē .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-11 18:04, pirms 8 gadiem
spēlmanis rakstīja: Nesaprati būtību . Tak man pajāt , lai viņi tur skatās uz saviem nēģeriem kamēr melns gar acīm metas .
Domāts bija , ka par futbolu nosaukt sportu kur ar bumbas paveidu rokās pa laukumu skraidelē .
izskatās, ka tev ir tikpat maz veselā saprāta cik tavam elkam zadornovam

     [+] [-]

, 2016-09-11 20:50, pirms 8 gadiem
ffwrd rakstīja: izskatās, ka tev ir tikpat maz veselā saprāta cik tavam elkam zadornovam
No elka tur nekā , gluži pretēji - vate viņš ir . Nu bet par to jau automātiski histērijā nekrītu ja viņam arī kāda prātīga doma ir .

Pats vari ko vairāk dzemdēt kā vienkāršu paplašinātu teikumu ?

     [+] [-]

, 2016-09-12 00:51, pirms 8 gadiem
spēlmanis rakstīja: No elka tur nekā , gluži pretēji - vate viņš ir . Nu bet par to jau automātiski histērijā nekrītu ja viņam arī kāda prātīga doma ir .

Pats vari ko vairāk dzemdēt kā vienkāršu paplašinātu teikumu ?
Jā, varu gan. Varu arī pirms rakstīt muļķības pārbaudīt pieejamo informāciju saistībā ar rakstu un tematiku, tā, piemēram, uzzinot kā tad īsti ir cēlies vēsturiski sporta veida nosaukums. Bet vieglāk jau, protams, ka ir vienkārši iekomentēt cik visi citi ir stulbi un neko nesaprot.