Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Vats kļūs par NFL apmaksātāko aizsargu

Vats kļūs par NFL apmaksātāko aizsargu
Tīdžejs Vats, Foto:AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Pitsburgas "Steelers" un tās aizsardzības otrās līnijas ārējais aizsargs Tīdžejs Vats ir vienojušies par līguma pagarināšanu uz četrām sezonām, kas padarīs futbolistu par apmaksātāko aizsargu visā NFL.

Lai arī līgums vēl nav oficiāli noslēgts, tiek ziņots, ka Pitsburgas "Steelers" un tās lainbekers Tīdžejs Vats ir vienojušies par to, ka esošā sadarbība būtu jāturpina un tuvāko 24 stundu laikā abām pusēm jāliek savi paraksti uz līguma, kas paredz, ka futbolists Pitsburgā pavadīs četras sezonas un saņems par to 112 miljonus ASV dolāru, turklāt 80 miljoni būtu garantētā summa.

Vidējā alga, kas šajā gadījumā būtu 28 miljoni ASV dolāru, ir lielākā, kāda tiktu maksāta aizsardzības pozīcijās spēlējošajiem futbolistiem. Līdz šim rekords bija 27 miljoni, ko Sandjego "Chargers" maksā Džoijam Bosam.

Šis rekordlīgums ir parakstīts vien dažas stundas pirms 2021. gada NFL sezonas sākuma un, jāsaka, ka nav nejaušs, jo "Steelers" rindās 2020. gada sezona Vatam bija teicama. Viņš kļuva par līgas līderi sekos, apturot pretinieku saspēles vadītāju pirms viņš atbrīvojies no bumbas 15 reizes, kā arī pēdējās trijās sezonās rāda stabili augstvērtīgu sniegumu, vairākkārt kļūstot par "All-Pro" un "Pro Bowl" izlašu dalībnieku.

Tiesa, lai arī starp aizsargiem Tīdžejs Vats būs ar vislielāko līgumu, līdz līgas apmaksātāko spēlētāju spicei viņam pietrūks 17 miljonu un 10 reitinga pozīciju. 2021. gada sezonu kā apmaksātākais spēlētājs sāks Kanzassitijas "Chiefs" saspēles vadītājs Patriks Mahoumss, kura alga ir 45 miljoni ASV dolāru. Džošs Alens no Bufalo "Bills" un Daks Preskots no Dalasas "Cowboys" ir vēl divi futbolisti, kuru atalgojums ir vismaz 40 miljoni ASV dolāru.

Jāatgādina arī, ka 2014. gadā Tīdžeja brālis, Džejdžejs, ar Hjūstonas "Texans" noslēdza sešus gadus ilgu un 100 miljonus vērtu līgumu, kas gan pēc garantētās summa (51.8 miljoni), gan vidējās algas (16.6 miljoni) bija tā brīža lielākais līgums kāds jebkad ir noslēgts ar aizsardzības spēlētāju.

Šobrīd NFL spēlē trīs brāļi Vati. Džejdžejs Vats šajā starpsezonā pievienojās Arizonas "Cardinals", Tīdžejs, kā minēts, spēlēs Pitsburgas "Steelers" un pitsburgiešu rindās būs arī Dereks, kurš gan vienīgais no brāļiem nespēlē aizsardzībā, jo ir balsta pussargs.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
https://www.espn.com/


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.