Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Zināmi Heismana balvas finālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Zināmi Heismana balvas finālisti
Deriks Henrijs
Foto: AFP/Scanpix

ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola turnīra pārraudzītāji, Heismana balvas komiteja, ir nosaukusi tos spēlētājus, kuri šogad pretendēs uz prestižo balvu.

Heismana balva NCAA futbolā faktiski ir pats prestižākais individuālais apbalvojums kādu spēlētājs var saņemt (tiesa, nebūt ne visi spēlētāji uz to var pretendēt, tāpēc tāpat ir ieviestas balvas, kuras pasniedz konkrētu pozīciju spēlētājiem), tāpēc, protams, uzmanība tai ir īpaša.

Šogad par balvu cīnīsies valsts spēcīgākās koledžu komandas, Klemsonas, saspēles vadītājs Dešons Vatsons, kā arī divi pussargi – Deriks Henrijs no Alabamas un Stenfordas komandas pārstāvis Kristians Makafrijs.

Bez jautājuma par to, kurš tad īsti būs uzvarētājs, šogad uzreiz iezīmējas arī cita cīņa, proti, vai uzvarētājs būs saspēles vadītājs vai arī balva tiks atdota kādam pussargam. Jāpiebilst, ka līdz šim pēdējais pussargs, kurš ir ieguvis balvu ir Marks Ingrems, kurš tolaik pārstāvēja Alabamu. Savukārt kopš 2000. gada 13 no 15 gadījumiem balva ir piešķirta tieši saspēles vadītāja pozīcijā spēlējošam atlētam.

Tāpat starp kandidātiem uz balvu tika izskatīti Oklahomas saspēles vadītājs Beikers Meifīlds, ASV Jūras spēku akadēmijas komandas saspēlnieks Kīnens Reinoldss un LSU pussargs Leonards Furnets, kuram sezonas sākumā daudzi paredzēja bezierunu uzvaru šajā balsojumā.

Atgādināsim, ka iepriekšējos trijos gados uzvarētāji ir bijuši Markuss Mariota, Džeimiss Vinstons un Džonijs Manzels.

Par šī gada favorītu pašlaik uzskata Deriku Henriju, taču, no otras puses, tiek atzīmēts, ka balsojums varētu būt ļoti neprognozējams un, atšķirībā no iepriekšējām sezonām, uzvarētājs var tikt noteikts ar minimālu pārsvaru.
Interesanti, ka jau pieminētajā 2009. gadā, kad alabamietis Ingrems tika pie savas balvas, otrajā vietā, atpaliekot tikai par vienu procentu, palika Stenfordas pussargs Tobijs Gerhards.

Izmantotie resursi:

     [+] [-]

, 2015-12-08 14:41, pirms 9 gadiem
Viss jau jauki, lai ir tā balva, tik skumji paliek, skatoties uz to finālistu un uzvarētāju nevarību vēlāk NFL. Tiem nelaimes putniem no tās balvas tad ir ne silts, ne auksts.

     [+] [-]

, 2015-12-08 15:12, pirms 9 gadiem
Gribējas lai Furnets dabon šo balvu taču tās divas spēles pret Alabamu un Arkansasu noplēsa cerības. Bet tā padomājot šī balva neko daudz neizsaka uz NFL skata. Jā ir labākais spēlētājs, bet uz koledžas skatuves...

     [+] [-]

, 2015-12-08 15:42, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Viss jau jauki, lai ir tā balva, tik skumji paliek, skatoties uz to finālistu un uzvarētāju nevarību vēlāk NFL. Tiem nelaimes putniem no tās balvas tad ir ne silts, ne auksts.
Viss jau sākas un beidzas ar to, ka tajā pašā ASV ir stingri nodalīts - Koledžu futbols no PRO futbola.

Tāpat ir jāņem vērā, ka Heismanu dod QB. Šajā gadsimtā tikai Ingrems un Bušs ir tikuši pie balvas un nevar teikt, ka viņi nebūtu labi RB. Traumatiski, jā, taču abi spēlē vai spēlēja NO, kas, tomēr, ir piespēļu uzbrukuma komanda un tur viņiem ir zināmas problēmas realizēt sevi kā TOP RB.

Savukārt ar QB ir tā, ka pāriet uz PRO-stila uzbrukumu ir problemātiski neatkarīgi no tā ir Heismana balva vai nē. Faktiski tikai Palmers un Ņūtons no visiem 21. gadsimtā izvēlētajiem heismaniešiem ir sevi pierādījis NFL. Nu, iespējams, arī šī gada rukiji Vinstons un Mariota tādi būs, bet nu viņiem vēl vajag laiku.

Bet, atkal, no otras puses... ja apskatāmies kas tad ir šie pārējie Heismana balvas ieguvēji un ko viņiem NFL paredzēja.

Manzels - NENORMĀLAS izlutināta puišeļa uzvedības problēmas. Nav ne auguma, ne spēles, kas atbilstu NFL.
Grifins - spēle balstās nevis uz QB kvalitātēm, bet fizisko pārspēku mikromačos. Dabūja dažas traumas un viss... beidzās Grifins.
Tībovs - vēl pirms viņš vispār tika draftēts, visi adekvātie eksperti viņu nemaz neredzēja kā NFL QB. Tika paņemts, turklāt ar augstu numuru, tikai dēļ savām līdera spējām. Ar visu to, ka jau cik gadus mēģina uzlabot savu spēli, NFL tāpat nav vajadzīgs (nu lab, tur ne tikai spēle pie vainas).
Trojs Smits - arī nebija pat starp labākajiem QB savā drafta gadā. utt.

Kā jau teicu - Koledžu futbols ir koledžu futbols un NFL ir cita spēle. Te var salīdzināt ar basketbolu un strītbolu. Veiksmes strītbolā negarantē tādus pat panākumus uz lielā laukuma.

Turklāt, Heismana balva ir tāds pasākums, kur nevērtē spēlētāja potenciālu spēlēt NFL. Tur vispār nevērtē futbolista spējas uz laukuma, bet ļoti balstās uz statistiku un "haipu", kas apkārt radīts.
Piemēri nav tālu jāmeklē. Endrjū Laks, kas ir viens no labākajiem jaunajiem QB palika bez balvas, kamēr to iedeva Grifinam. Kur ir viens un kur otrs... draftā vēl bija kopā (tik Laks augstāk) pašlaik - staprība ir MILZĪGA.

     [+] [-]

, 2015-12-08 15:53, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Piemēri nav tālu jāmeklē. Endrjū Laks, kas ir viens no labākajiem jaunajiem QB palika bez balvas, kamēr to iedeva Grifinam. Kur ir viens un kur otrs... draftā vēl bija kopā (tik Laks augstāk) pašlaik - staprība ir MILZĪGA.
Nu.....šī sezona Lakam nav tā "spožākā", bet nu jā jā s**īga OL, 0 aizsardzība. Tracina, ka šo jau bez mazvai tie ASV mediji ir iemetuši HoF. Sorry, varbūt pārspīlēju, laikam tie ASV "Sporta Debašu" šovi atstājuši ietekmi uz manīm. Bet visumā piekrītu, šī balva ir kā MVP iekš NFL, taču pēc šīs balvas nu nedrīkst skatīties par nākotnes paredzēšanu @ NFL.

     [+] [-]

, 2015-12-08 17:00, pirms 9 gadiem
Hemty rakstīja: Nu.....šī sezona Lakam nav tā "spožākā", bet nu jā jā s**īga OL, 0 aizsardzība. Tracina, ka šo jau bez mazvai tie ASV mediji ir iemetuši HoF. Sorry, varbūt pārspīlēju, laikam tie ASV "Sporta Debašu" šovi atstājuši ietekmi uz manīm. Bet visumā piekrītu, šī balva ir kā MVP iekš NFL, taču pēc šīs balvas nu nedrīkst skatīties par nākotnes paredzēšanu @ NFL.
Laka sezona ir nevis švaka tāpēc, ka viņš vai komanda būtu vājinieki, bet tāpēc, ka viņam ir savainojumi. Pašlaik viņš ir izlaidis 5 spēles un vismaz vēl 2 toč izlaidīs. Ja vēl saprotam, ka uzreiz pēc traumas nevar spēlēt ar 100% atdevi, tad sezona tāpat ir norakstāma (komandai - jau sen, Lakam - laikam jau arī).

Visādi citādi, ja no pašlaik par jaunajiem uzskatāmajiem QB ir jānosauc kāds, kurš varētu kaut kādā mērā un veidā kļūt par "visu laiku labāko" (kaut vai pēc kāda viena statistikas rādītāja), tad Laks neapšaubāmi ir pirmā izvēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja