Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Oregona apsteidz Alabamu, līderis – nemainīgs

Juris Miņins
Juris Miņins

Oregona apsteidz Alabamu, līderis – nemainīgs
Ariks Armsteds, Oregonas "Ducks"
Foto: AP/Scanpix

Pēc ASV Koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola turnīra otrās nedēļas mačiem ir publicēts jaunākais komandu TOP 25 reitings, kura augšgalā šoreiz ir notikušas izmaiņas. Oregonas "Ducks" ir pakāpusies vienu pozīciju augstāk, aiz sevis atstājot Alabamas "Crimson Tide".

Nevar teikt, ka NCAA futbola otrās nedēļas rangs atnesa kādus būtiskus pārsteigumus, jo Floridas štata universitāte, pēc uzvaras pār Citadeles universitāti (37:12) vēl aizvien ieņem pirmo vietu, bet Oregona, pēc lieliskās uzvaras pār citu rangā esošo komandu, Mičiganas štata universitāti, pakāpās par vienu pozīciju un nu ir otrā.

Līdz ar to, par vienu pozīciju zemāk noslīdēja Alabamas futbolisti, kas, tiesa gan, arī otrajā nedēļā izcīnīja uzvaru pār FUA koledžu. Šī spēle gan netika pabeigta, jo negaisa dēļ to pārtrauca pie rezultāta 41:0 par labu "Crimson Tide".
Tālākajās vietās izvietojās Oklahoma, Oburna, Džordžija, Teksasas A&M, Beilora, USC, LSU.

Pēc zaudējuma Oregonai, Mičiganas štata universitātes "Spartans" no septītās pozīcijas noslīdēja uz 13. vietu (viņi ir arī visaugstāk esošā komanda, kurai ir zaudējums), bet Ohaio štata komanda, kas vēl pirms sezonas tika izcelta kā viena no galvenajām pretendentēm uz izslēgšanas mačiem, pēc zaudējuma Virdžīnijas tehniskajai universitātei noslīdēja uz 22. pozīciju. Savukārt paši virdzīnijas futbolisti, kas šosezon ir izcīnījuši divas uzvaras ierindojās 17. vietā. Zīmīgi, ka TOP 25 sarakstos viņi nav bijuši kopš pagājušās sezonas vidus.

AP NCAA futbola TOP 25 rangs

#Komanda
1.Floridas št. univ.
2.Oregona
3.Alabama
4.Oklahoma
5.Oburna
6.Džordžija
7.Teksasas A&M
8.Beilora
9.USC
10.LSU
11.Notrdama
12.UCLA
13.Mičiganas št.
14.Ole Miss
15.Stenforda
16.Arizonas št.
17.Virdžīnijas Tehn.
18.Viskonsina
19.Kanzasas št.
20.Misūrī
21.Luivila
22.Ohaio št.
23.Klemsona
24.Dienvidkarolīna
25.BYU

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports