Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Falcons" atspēlējas un uzvar pagarinājumā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Falcons" atspēlējas un uzvar pagarinājumā
Mets Raiens
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās nakts Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmās spēļu kārtas cīņā Atlantas "Falcons" prata atspēlēt 13 punktu deficītu un izcīnīt uzvaru pagarinājumā pār Ņūorleānas "Saints" ar 37:34.

Lai arī laukumā tikās divas komandas, kurām pirms sezona prognozēja dažādu likteni, uz laukuma Ņūorleānas futbolisti savu favorītu statusu īsti apliecināt nespēja. Mača sākumā gūtie 13 punkti, protams, ir gana labs arguments, taču, kā izrādījās vēlāk, nepietiekošs.

Mets Raiens guva 448 jardus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, palīdzot "Falcons" atspēlēties, kā arī turpināt cīņu līdz uzvarošajam noslēgumam, kas šoreiz pienāca mača pagarinājumā, kad Mets Braients, kurš jau līdz ar mača pamatlaika beigām bija guvis trīs punktus un tādējādi nodrošinājis pagarinājumu, realizēja tiešo brīvsitienu.

Interesanti, ka pagarinājumu ar uzbrukumu sāka tieši "Saints", taču Markizs Kolstons nevarēja noturēt bumbu pēc tam kā bija guvis pirmo daunu, jo Viljams Mūrs viņam to izsita no rokām, bet Džoplo Bartu, savācot to, nodrošināja, ka uzbrukums pāriet "Falcons".

Zaudētāju rindās saspēles vadītājs Drū Brīzs guva 333 jardus (29/42) un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, taču viens viņa raidījums tika pārtverts. Pussargs Marks Ingrems izcēlās ar diviem tačdauniem un 13 mēģinājumos gūtiem 60 jardiem. Savukārt Brandins Kuks, kuram paredz labākā debitanta balvu, tika aktīvi iesaistīts Ņūorleānas uzbrukumos, raidot viņa virzienā astoņas piespēles, no kurām notvertas tika septiņas, kas kopumā deva 77 jardus, kā arī vienu rezultatīvu uzbrukuma noslēgumu.

Uzvarētājiem bez Raiena, kurš uzstādīja komandas rekordus gan vienā mačā gūto jardu skaita ziņā, gan karjeras laikā gūto piezemējumu ziņā, laukumā vēl spīdēja Hulio Džonss, kurš 7 tvērienos guva 116 jardus, Rodijs Vaits, kura kontā viens piezemējums un pussargs Stīvens Džeksons, kurš, lai arī nekādas lielās izspēles neveica, parādīja, ka pēc savainojuma izārstāšanas vēl aizvien var spēlēt savā līmenī, bet viņa līmenis ir 12 mēģinājumos vidēji gūti 4.3 jardi.

Otrā spēlē, kas arī noslēdzās pagarinājumā, Bufalo "Bills" ar 23:20 pieveica Čikāgas "Bears". Šajā mačā gan iztika bez trakām pakaļdzīšanās tūrēm, taču skriešanas bija daudz, tas gan. Freds Džeksons, mača pagarinājumā, guva 38 jardus un tika apstādināts vien pie viena jarda līnijas, taču ar to bija gana, lai uz laukuma dotos Dens Kārpenters un realizētu tiešo brīvsitienu.

Savukārt mačs, kurā atspēlēšanās bija, risinājās starp Džeksonvilas "Jaguars" un Filadelfijas "Eagles". Floridas komanda, lai arī ne tuvu nav starp līgas līderiem, spēli sāka ar negaidītu 17:0 izrāvienu un likās, ka "Jaguars" ir aizbēguši, jo Filadelfijas komandai īsti spēle nevedās, taču viss mainījās mača otrajā pusē, kad "Eagles" guva četrus piezemējumus un vēl divreiz prata precīzi raidīt bumbu starp vārtu stabiem – 34:17.

Zaudējumu sezonas atklāšanas mačā piedzīvoja arī Jaunanglijas "Patriots", kuri, pēc iespaidīga otrā puslaika snieguma no Maiami "Dolphins" puses, nebija spējīgi likt pretī neko nopietnu, lai viņus apturētu. Maiks Voless un Noušons Moreno guva pa piezemējumam, bet Kalebs Sturģis bija precīzs savos izgājienos, kas kopumā deva "Fins" uzvaru ar 33:20.

Vienīgā komanda, kas sezonu sāka ar debitantu QB pozīcijā bija Oklendas "Raiders", kuri tikās ar Ņujorkas "Jets". Lai arī Dereks Kars (20/32, 151, 2TD) parādīja pieklājīgu sniegumu, "Raiders" komanda kopumā nespēja apturēt ņujorkiešu uzbrukumus pa zemi, tādēļ tika piedzīvots zaudējums ar 14:19.

Jāpiebilst, ka Hjūstonas "Texans" un Vašingtonas "Redskins" mačā, kas noslēdzās ar Teksasas komandas uzvaru (17:6), savainojumu guva šī gada drafta pirmais numurs, aizsargs Džadevons Klaunijs, kuram, kā atzīmē ārsti, varētu būt meniska trauma.

Pirmās nedēļas mači noslēgsies šonakt, kad tiks aizvadītas divas atlikušās spēles. Arizonas "Cardinals" tiksies ar Sandjego "Cahargers", bet Detroitas "Lions" savā laukumā uzņems Ņujorkas "Giants".

NFL Regulārā sezona, 1. nedēļas rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
PackersSeahawks16:36
SaintsFalcons34:37
VikingsRams34:6
BrownsSteelers27:30
JaguarsEagles17:34
RaidersJets14:19
BengalsRavens23:16
BillsBears23:20
RedskinsTexans6:17
TitansChiefs26:10
PatriotsDolphins20:33
PanthersBuccaneers20:14
49ersCowboys28:17
ColtsBroncos24:31

Izmantotie resursu:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-09-08 11:37, pirms 10 gadiem
Kā jau prognozēju, Falcons ar tādu uzbrukumu uzvarēs daudzus. Nu ne tuvu nebūs viņiem tik slikta sezona, kā iepriekšējā, kā daudziem ekspertiem patīk spekulēt.

     [+] [-]

, 2014-09-08 13:03, pirms 10 gadiem
Žēl, atspēlējuši 24 punktus, Klīvlendai tomēr nedaudz pietrūka meistarības beigās, lai uzvarētu Stīlerus.

Un Romo ļoti dāsns bija pret 49eriem, ja nemaldos, tad 4 pārtvertas bumbas un 3 no tām pārvērtās pretinieku gūtos punktos.

     [+] [-]

, 2014-09-08 13:23, pirms 10 gadiem
CoopeR rakstīja: Žēl, atspēlējuši 24 punktus, Klīvlendai tomēr nedaudz pietrūka meistarības beigās, lai uzvarētu Stīlerus.

Un Romo ļoti dāsns bija pret 49eriem, ja nemaldos, tad 4 pārtvertas bumbas un 3 no tām pārvērtās pretinieku gūtos punktos.
Nē, tikai 3 int, bet visi pirmajā puslaikā, turklāt 3. spēles snaps bija Mareja fumble, ko atgrieza ar TD. Nah es to mūžīgo lūzeru Romo draftēju savā fantasy komandā?

Žēl arī par Jags, sāka 17-0, pēc tam vairs ne viena punkta. Pieņemsim, ka puišiem tāda pārsvara noturēšanā ir 0 pieredzes, un uz priekšdienām būs krietni labāk...

     [+] [-]

, 2014-09-08 13:38, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Nē, tikai 3 int, bet visi pirmajā puslaikā, turklāt 3. spēles snaps bija Mareja fumble, ko atgrieza ar TD. Nah es to mūžīgo lūzeru Romo draftēju savā fantasy komandā?
Jā, pareizi, bija fumble sākumā. Plus, SF ar visiem caurumiem aizsardzībā nospēlēja atzīstami, neskaitot Romo "dāvanas". Es arī brīnos, kāpēc ņēmi Romo savā komandā

     [+] [-]

, 2014-09-08 14:36, pirms 10 gadiem
Es jau negribu lielīties, bet man tā sanāca, ka Fantasy komandā tika Raiens, Linčs, Patersons... Nu un vēl Tanehils, Levons Bels... Pagaidām pēc kopējiem punktiem 1. vieta līgā, domāju, ka arī paliks rīt tāpat.

Par nākamajām nedēļām gan nez.

     [+] [-]

, 2014-09-08 17:52, pirms 10 gadiem
jā , jā man ar līgā 20 punktu starpība ar nākošo. pat divās.
priks par Falkoniem, prieks par NE , par Baltimoru. Romo es atlaistu.
Steleri sagādāja prieku līdz pusei. pēc tam izlamāju visu māju. cerams, būs laba mācība sezonas sākumā.
labs , kas labi beidzas. Bela 106 + 88. Brauna 116, Vītona 97 - katrs jards nedēļas momenta vērts.
laba pirmā nedēļa. vēl tik ,lai Arizona rīt uzvar. labs laiks spēles sākumam. . pussešos.

     [+] [-]

, 2014-09-08 18:22, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: jā , jā man ar līgā 20 punktu starpība ar nākošo. pat divās.
priks par Falkoniem, prieks par NE , par Baltimoru. Romo es atlaistu.
Steleri sagādāja prieku līdz pusei. pēc tam izlamāju visu māju. cerams, būs laba mācība sezonas sākumā.
labs , kas labi beidzas. Bela 106 + 88. Brauna 116, Vītona 97 - katrs jards nedēļas momenta vērts.
laba pirmā nedēļa. vēl tik ,lai Arizona rīt uzvar. labs laiks spēles sākumam. . pussešos.
Arizona... nu, ja viņi grib šosezon kaut ko pateikt, tad Sandjego ir jāpiesit.

     [+] [-]

, 2014-09-08 18:28, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Arizona... nu, ja viņi grib šosezon kaut ko pateikt, tad Sandjego ir jāpiesit.
Pat ja būs slikta sezona, ja atkal izdosies uzvarēt Seahawks viņu mājās, nebūs par ko bēdāt

Kuram šodien būs labāka spēle? Floidam vai Ficam? Man tas izšķirs fantasy spēles rezultātu.

     [+] [-]

, 2014-09-08 19:35, pirms 10 gadiem
Ficam būs 2 TD .

     [+] [-]

, 2014-09-08 20:25, pirms 10 gadiem
mjāā , sāpīgi. Jadeveon Clowney ārā uz 4-6 nedēļām. i moments nekāds. pats notraumējās.