Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Mičigana, Mičiganas št., Ohaio št. un Stenforda piedzīvo zaudējumus

Juris Miņins
Juris Miņins

Mičigana, Mičiganas št., Ohaio št. un Stenforda piedzīvo zaudējumus
Foto: AP/Scanpix

Sestdienas vakars un nakts, pēc Latvijas laika, tradicionāli ir laiks, kad tiek izspēlēta lielākā daļa no ASV Koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola turnīra spēlēm. Aizvadītajā naktī netrūka ne pārliecinošu uzvaru, ne sāpīgu zaudējumu.

Sākot aizvadīto cīņu apskatu ar vadošo vienību cīņām, jāsaka, ka nedz Floridas štata universitāte, ne Alabama, ne Oklahoma, ne Oburna neizjuta nekādu diskomfortu savos mačos un izcīnīja pārliecinošas uzvaras. Faktiski var teikt, ka arī Oregona varētu pievienoties šim pulciņam, taču viņu cīņa, lai arī beigu rezultāts bija gana pārliecinošs, nebija vis tik mierīga.

Šo cīņu var iedalīt divās daļās – pirmais puslaiks, kurā Mičiganas štata universitātes "Spartans" 11 punktu deficītu un izvirzījās vadībā ar deviņiem punktiem, izrādījās arī vienīgais mičiganiešu veiksmes brīdis, jo otrajā puslaikā Markusa Mariotas (17/28, 318, 3 TD) vadībā Oregonas futbolisti guva četrus bezatbildes piezemējumus un svinēja uzvaru ar 46:27.

Ne tik labi veicās ar astoto numuru izsētajai Ohaio štata universitātei, kuri ar 21:35 piekāpās Virdžīnijas tehniskās universitātes futbolistiem, kuri uz šo brīdi nebija TOP 25 sarakstā. Par mača varoni kļuva Virdžīnijas saspēlnieks Maikls Brūvers, kurš realizēja 23 no 36 piespēlēm, guva 199 jardus un divas rezultatīvas piespēles.

Divu PAC-12 konferences komandu cīņā, kas arī bija divu rangā izsēto komandu cīņa, USC ar 13:10 pieveica Stenfordu. Izšķirošo brīvsitienu realizēja Andrē Heidari mazāk kā trīs minūtes pirms mača izskaņas. Savukārt produktīvākais spēlētājs uz laukuma bija "Trojans" pussargs Džārviuss Alens, kurš 23 mēģinājumos guva 154 jardus.

Vēsturisku spēli aizvadīja Mičiganas un Notrdamas futbolisti. Abu šo vienību savstarpējās spēles jau vairāk kā 125 gadus ir NCAA futbola viens no principiālākajiem derbijiem, taču šogad ir nolemts, ka šis mačs ir jāiepauzē, tāpēc, vismaz tuvākajā laikā abas šīs komandas savā starpā netiksies.
Šāds fons aizvadītās nakts mačam deva īpašu nozīmi, lai abu vienību futbolisti pacenstos. Nevar teikt, ka mičiganieši necentāts, taču Notrdama viņus pārspēja ar 31:0. Interesanti, ka arī abu komandu pirmajā cīņā, tālajā 1887. gadā tika fiksēta vienas komandas "sausā" uzvara, tad ar 8:0 uzvarēja Mičiganas "Wolverines".

Interesanti notikumi risinājās arī Nebraskas un Maknesī štata universitātes mačā. Neskatoties uz to, ka "Corhhuskers" ir FBS rangā izsētā komanda (19. vieta pēc pirmās nedēļas), Maknesī "Cowboys", kas ir FCS komanda, līdz pat pašai mača izskaņai ne tikai turējās viņiem līdzi, bet tikai neveiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā nebija līderos. Diemžēl, bet labi iesāktajam Pelnrušķītes stāstam pienāca beigas, kad Amīrs Abdulla, mača pēdējā minūtē, izvairoties no vairākiem spēka paņēmieniem, daži no kuriem tika izpildīti trīs vīru sastāvā, prata, pēc 58 jardus tāla skrējiena, nogādāt bumbu ieskaites zonā.

Visbeidzot, Amerikas latvieša Maika Matuļa (pats Maiks pašlaik ārstē kājas savainojumu un uz laukuma varētu parādīties ne ātrāk kā sezonas vidū) pārstāvētā Dienvidkarolīnas "Gamecocks" (21. vieta rangā) ar 33:23 pieveica savus kaimiņus – Austrumkarolīnas universitāti.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports