Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL 9. spēļu nedēļa noslēdzas ar "Cowboys" zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL 9. spēļu nedēļa noslēdzas ar "Cowboys" zaudējumu
Markuss Mariota
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) devītā spēļu nedēļa noslēdzās ar Dalasas "Cowboys" un Tenesī "Titans" spēli, kurā Teksasas vienība piedzīvoja nu jau kārtējo zaudējumu, ar 14:28.

No Dalasas "Cowboys" komandas šajā sezonā tika gaidīts samērā daudz, jo vienība, lai arī starpsezonā atbrīvojās no malējā uzbrucēja Deza Braienta, kopumā daudzi cerēja uz Daka Preskota un Ezekila Eliota spēles uzlabošanos un to, ka saspēles vadītāja un pussarga duets būs kopā jau no pirmajām spēlēm, nevis kā gadu iepriekš, kad sezonas pirmā puse tika pavadīta neziņā par Eliota nākotni iespējamās diskvalifikācijas dēļ.

Diemžēl, bet sezona izvērtās pavisam bēdīga, jo pēc aizvadītām astoņām spēlēm, kas ir sezonas vidus, komanda ir tikusi vien pie trim panākumiem un piedzīvojusi piecus zaudējumus. Pēdējais no tiem tika fiksēts šorīt, kad Dalasa piekāpās Tenesī ar 14:28.

Spēles ievadā "Cowboys" gan prata tikt līdz "sarkanajai zonai", taču pie piezemējuma netika un arī brīvsitiens lidoja garām vārtiem, taču drīz vien Markuss Mariota, "Titans" saspēlnieks, pazaudēja bumbu savā laukuma pusē, kas ļāva Dalasas vienībai uzbrukt vēlreiz un šo iespēju Daks Preskots izmantoja, ar piespēli atrodot Amari Kūperu, kurš guva pirmo piezemējumu savas jaunās komandas labā.

Pēc nonākšanas iedzinējos Tenesī komanda atkal mēģināja veidot uzbrukumu, taču atkal zaudēja bumbu jau savā ieskaites zonā un viņu pretiniekiem atkal bija lieliska iespēja gūt peizemējumu, taču, trešo reizi nonākuši tiešā ieskaites zonas tuvumā, "Cowboys" otrreiz bija nesekmīgi – šoreiz Preskota piespēle tika pārtverta jau gala zonā.

Otrajā puslaikā "Titans" beidzot tika pie piezemējuma, kad uz ieskaites zonas līnijas esošo bumbu gala zonā iespieda Dereks Henrijs, bet dažas minūtes vēlāk arī otrs Tenesī vienības pussargs, Dions Luiss bumbu nogādāja ieskaites zonā, tiesa, šoreiz pēc 18 jardu piespēles.

Pārtraukumā gan komandas gāja pie neizšķirta rezultāta, jo Alens Hērnss notvēra Preskota piespēli puslaika pēdējā minūtē. Šis apstāklis, protams, deva cerību uz aizraujošu otro puslaiku.

Jāsaka, ka notikumu netrūka arī otrajā puslaikā, kaut vai Dalasas komandas zaudētās bumbas, kas noveda pie Jonu Smita piezemējuma, taču kopumā gan jāsaka, ka "Cowboys" bija diezgan nevarīgi un nespēja neko izveidot nedz uzbrukumā, nedz arī aizsardzībā.

Mača rezultatīvie uzbrukumi noslēdzās ar Markusa Mariotas deviņu jardu skrējienu ieskaites zonā, pirms kura gan bija garām aizsists tiešais brīvsitiens no samērā tuvas distances.

Tenesī komandai šī bija ceturtā uzvara astoņos mačos un pašlaik viņi atrodas AFC Dienvidu konferences otrajā vietā. Savukārt Dalasa ar bilanci 3-5 ir trešā NFC Austrumu divīzijā, apsteidzot tikai vienu no līgas vājākajām komandām, Ņujorkas "Giants", kuru kontā ir tikai viens panākums.

NFL regulārā sezona, 9. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Raiders49ers3:34
CiefsBrowns37:21
BearsBills41:9
JetsDolphins6:13
LionsVikings9:24
FalconsRedskins38:14
BuccaneersPanthers28:42
SteelersRavens23:16
TexansBroncos19:17
ChargersSeahawks25:17
RamsSaints35:45
PackersPatriots17:31
TitansCowboys28:14

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja