Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Eliots bez līguma nespēlēs, "Cowboys" nesteidz pildīt viņa prasības

Juris Miņins
Juris Miņins

Eliots bez līguma nespēlēs, "Cowboys" nesteidz pildīt viņa prasības
Ezekīls Eliots
Foto :AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Dalasas "Cowboys" pussargs Ezekīls Eliots ir paziņojis, ka neplāno piedalīties 2019. gada sezonas mačos kamēr nebūs parakstījis jaunu līgumu.

Lai arī Dalasas "Cowboys" komandai ar pussargu Ezekīlu Eliotu ir spēkā vēl iepriekš noslēgtais līgums, kas beigsies tikai pēc 2020. gada sezonas, spēlētājs, kurš, neapšaubāmi, ir viens no līgas labākajiem pussargiem, vēlas pārskatīt vienošanos un noslēgt jaunu līgumu, kas būtu viņam izdevīgāks.

Jāsaka, ka "Cowboys" vadītājs Džerijs Džonss kopumā nav pret šādu soli, jo ir apmierināts ar sava pussarga paveikto, taču abas puses līdz šim nav vienojušās par finansiālajiem nosacījumiem. Eliots vēlas kļūt par apmaksātāko pussargu, pārspējot Losandželosas "Rams" spēlētāja Toda Gērlija vidējās algas rādītāju (14.375 miljoni ASV dolāru). Savukārt Dalasas komandas menedžments jau iepriekš bija izteicies, ka nedz ar Eliota, nedz Daka Preskota un Amari Kūpera darījumiem neplāno "restartēt tirgu", t.i., neplāno padarīt šos spēlētājus par savu pozīciju apmaksātākajiem futbolistiem.

Eliots šajā, iespējamajā, "Cowboys" spožās nākotnes trio ir pats aktīvākais cīnītājs par savām tiesībām un labklājību, tāpēc viņš ir izvirzījies priekšplānā, taču, kā jau minēts, bez ilgtermiņa līgumiem ar komandu ir arī saspēles vadītājs Daks Preskots un malējais uzbrucējs Amari Kūpers, kuriem iepriekš noslēgtās vienošanās beigsies jau pēc gaidāmā sezonas.

Savas līdzšinējās NFL karjeras laikā Ezekīls Eliots ir aizvadījis 40 spēles trīs sezonās, divās no kurām spēja gūt vismaz 1000 jardus uzbrūkot pa zemi, vienīgā reize, kad viņam tas nebija izdevies datējama ar 2017. gadu, kad viņš, diskvalifikācijas dēļ, aizvadīja tikai 10 mačus un sezonu noslēdza ar 983 jardiem. Viņa karjeras vidējais mēģinājumā gūto jardu rādītājs ir 4.7, kā arī trijos gados viņš ir izcēlies ar 34 piezemējumiem. Tiesa, ja pirmajā gadā viņā 16 reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā, tad pagājušajā un aizpagājušajā gadā – deviņas reizes katrā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/