Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Astoņas NCAA TOP 25 komandas piedzīvo zaudējumus

Juris Miņins
Juris Miņins

Astoņas NCAA TOP 25 komandas piedzīvo zaudējumus
Daks Preskots
Foto: AFP/Scanpix

Ar vairākiem negaidītiem zaudējumiem noslēdzās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola čempionāta sestā nedēļa. Zaudējumus piedzīvoja arī vairāki TOP 25 ranga pirmā piecinieka pārstāvji.

NCAA sestā spēļu nedēļa sākās ar Oregonas "Ducks" zaudējumu Arizonas "Vildcats" un pēc šīs neveiksmes daudzi viņu tiešie konkurenti jau priekā berzēja rokas, jo tā bija iespēja pakāpties augstāk TOP 25 rangā un kā rezultātā pacīnīties par iespēju iekļūt izslēgšanas spēlēs, kas šogad ir NCAA futbola jauninājums.

Realitātē viss izvērtās pavisam savādāk, jo trīs no četriem Oregonas tiešajiem konkurentiem – Alabama, Oklahoma un Teksasas A&M paši piedzīvoja zaudējumus. Pie uzvarām no TOP 6 vienībām tika vien ranga līderi Floridas štata "Seminoles", kuri ar 43:3 pieveica Veikforestas "Deamon Deacons" un Oburnas "Tigers", kuri izrādījās pārāki par citu TOP 25 ranga komandu, LSU "Tigers" ar 41:7. Luiziānas štata komandai šis bija jau otrais zaudējums pēdējās trijās spēlēs.

Alabama piekāpās Ole Miss futbolistiem ar 17:23. Izšķirošie notikumi risinājās pēdējā ceturtdaļā, kad Misisipi komandas saspēles vadītājs Bo Voless atdeva divas rezultatīvas piespēles un no 10:17 panāca 23:17 savas komandas labā. Tiesa, ja vien Senkvezs Golsons nebūtu pārtvēris Bleika Simsa piespēli pēdējā Alabamas uzbrukumā, rezultāts varētu vēl mainīties.

Pārtvertās bumbas bija faktors arī Oklahomas zaudējumā TCU komandai ar 33:37, jo pēdējā ceturtdaļā tieši Pola Davsona pārtvertās bumbas nogādāšana ieskaites zonā deva "Horned Frogs" izšķirošo pārsvaru un lauza spēles gaitu, pie rezultāta 31:31 panākot 37:31 teksasiešu labā.

Pilnīgi cits stāsts bija Misisipi štata universitātes komandas uzvara pār Teksasas A&M, jo tur rangā zemāk esošie mājnieki tikai spēles sākumā atradās iedzinējos, bet jau pirmajā ceturtdaļā prata izvirzīties vadībā un šo vadību noturēja līdz pat mača beigām, tikai noslēdzošajās cīņas minūtēs ļaujot teksasiešiem atspēlēt divus piezemējumus – 48:31. Pieci piezemējumi šajā spēlē padevās "Bulldogs" saspēles vadītājam Dakam Preskotam.

Vēl no TOP 25 komandām zaudējumus piedzīvoja UCLA, kas piekāpās Jūtai ar 28:30, 14. vietā esošā Stenforda atzina ranga devītās vietas, Notrdamas, pārākumu ar 14:17, 19. pozīcijā esošā Nebraska piekāpās 10. vietā esošajai Mičiganas štata universitātei (22:27), bet 16. ranga komanda USC atzina Arizonas štata universitātes futbolistu pārspēku ar 34:38.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports