Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seahawks" sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Seahawks" sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru
Maršavns Linčs
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta pirmā Nacionālās futbola līgas (NFL) 2014. gada sezonas cīņa, kurā aizvadītās sezonas čempioni Sietlas "Seahawks" ar 36:16 pieveica Grīnbejas "Packers".

Sezonas pirmais mačs parādīja, ka "Seahawks" nedomā atkāpties, Maršavns Linčs vēl aizvien ir NFL galvenais "Zvērs", bet Ričarda Šermana virzienā labāk nepiespēlēt... arī Āronam Rodžersam.

Maršavns Linčs guva 110 jardus un divas reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā, bet Rasels Vilsons pieplusoja vēl 191 jardu un arī divas rezultatīvas piespēles, bet Sietlas aizsardzība trīs reizes nosekoja Rodžersu un pārtvēra vienu viņa raidītu piespēli, ar ko izrādījās pilnīgi pietiekoši, lai vismaz uz nedēļu apklusinātu visus, kuri uzskatīja vai cerēja, ka "Seahawks" šosezon būs zaudējuši formu.

Mača pirmā ceturtdaļa tikai iesildīja abas komandas tālākajiem notikumiem, tāpēs Stīvena Hauščka precīzais tiešais brīvsitiens un Džona Kuna 2 jardu skrējiens, kā vēlāk izrādījās, bija tikai iesākums tālākajai izrādei. Jau otrās ceturtdaļas sākumā Rasels Vilsons ar piespēli atrada Rikardo Loketu, kurš nogādāja bumbu ieskaites zonā (33 jardi), uz to Grīnbeja gan atbildēja ar precīzu Meisona Krosbija tiešo brīvsitienu, taču tā arī bija pēdējā reize, kad viņi vēl kaut nedaudz spēja konkurēt ar esošajiem čempioniem.

Tālākajā mača gaitā Sietlas "Seahawks" guva punktus dažādos veidos – pēc Maršavna Linča skrējieniem, pēc tiešā brīvsitiena Hauščkas izpildījumā, pēc Rasela Vilsona-Derika Kolmena sadarbības un arī divus punktus sietlieši guva izpildot spēka paņēmienu pretinieku gala zonā.
Grīnbeja uz to visu vairāk vai mazāk varēja noskatīties, jo šajā laikā pašiem bija tikai viens rezultatīvs uzbrukums, kad Rendals Kobs notvēra Ārona Rodžersa piespēli.

Rodžerss maču noslēdza ar 23 precīzām piespēlēm 33 mēģinājumos, 189 gūtiem jardiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī, kā jau minēts iepriekš, vienu pārtvertu bumbu un trim sekiem. Interesanti, ka visa mača laikā "Packers" saspēles vadītājs un MVP kandidāts nepiespēlēja "Seahawks" vadošā aizsarga Ričarda Šermana virzienā.
Spēle nevedās arī pussargam Edijam Leisijam, kurš guva tikai 34 jardus 12 mēģinājumos. Savainojumu guva arī uzbrukuma līnijas spēlētājs Braiens Bulaga.

Uzvarētāju rindās Rasels Vilsons maču noslēdza ar 19/28 un 191 jardu, kā arī divām rezultatīvām piespēlēm. Bez Linča vēl uzbrukumā spīdēja Persijs Harvins, kura kontā kopā gūti 160 jardi. Savukārt aizsargs Bobijs Vagners maču noslēdza ar 14 spēka paņēmieniem, kas ir viņa karjeras labākais rādītājs.

Pārējās Nacionālās futbola līgas pirmās nedēļas spēles tiks aizvadītas, kā ierasts svētdienas vakarā, kā arī, divi mači (Ņujorkas "Giants" – Detroita "Lions"; Arizonas "Cardinals" – Sandjego "Chargers") notiks pirmdienas vakarā.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-09-05 11:04, pirms 10 gadiem
ja jau pieminēji Šermanu , vajadzēja pieminēt , ka tieši viņš bija autors zaudētai bumbai , uzgrūžot pretinieku virsū savam ķērājam.

     [+] [-]

, 2014-09-05 11:04, pirms 10 gadiem
Kā tad BŌ Kelahenam gāja?

     [+] [-]

, 2014-09-05 11:19, pirms 10 gadiem
17:10 pēc puses nebija nemaz tik traki. trauma Packers Bryan Bulaga, tad divas Derek Sherrod sliktas epizodes , + vēl daži sīkumi svilpes veidā = spēle beigta.

     [+] [-]

, 2014-09-05 12:20, pirms 10 gadiem
Par Seahawks! Pelnrušķītes stāsts turpinās, spitējot visiem ZA "ekspertiem"!

     [+] [-]

, 2014-09-05 12:46, pirms 10 gadiem
Kas gan Seahawks vairs par Pelnruskiti? Tagad Sietla jau ir karaliene, kuru defolta sauc par NFC uzvaretaju. Un izskatas, ka sogad var diezgan viegli palikt bez zaudejumiem savas majas.

     [+] [-]

, 2014-09-05 12:58, pirms 10 gadiem
domā Denvera un Sanfrancisko tik viegli atdosies?

     [+] [-]

, 2014-09-05 22:32, pirms 10 gadiem
Laba spēle, ļoti skatāma.
49ers šogad nebūs tik laba, tāda sajūta