Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Matulis palīdz "Griffons" sezonu sākt ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Matulis palīdz "Griffons" sezonu sākt ar uzvaru
Jānis Matulis
Foto: gogriffons.com

Aizvadītajā naktī ASV Koledžu sporta asociācijas (NCAA) otrās divīzijas turnīrā savu pirmo spēli šosezon aizvadīja latviešu futbolista Jāņa Matuļa pārstāvētā Misūri rietumu štata universitāte, kas ar 10:9 uzveica Centrālmisūrī futbolistus.

Lai arī Misūrī rietumu štata universitāte šajā mačā bija favorīti, spēles pirmā puse noteikti par to neliecināja, jo komandas pirmais saspēles vadītājs, debitants Tīdžejs Lafeivers pirmajā puslaikā pieļāva trīs kļūdas piespēlēs, kā arī realizēja tikai četras no 12 piespēlēm un guva 14 jardus. Par laimi, "Griffons" aizsardzība nostrādāja līmenī un arī ar šādu bezzobainu uzbrukumu viņi spēja turēties līdzi.
Otrajā puslaikā Lafeivru nomainīja cits debitants Skailers Vindmillers, kurš realizēja 5 no 11 piespēlēm un guva 69 jardus.

Spēles atrisinājums pienāca pirms ceturtās ceturtdaļas divu minūšu brīdinājuma, kad, vispirms, Jānis Matulis, ļoti veiksmīgi apturēja pretinieku saspēles vadītāju, panākot, ka trešajā izspēlē Centrālmisūrī "Mules" bija jāgūst vismaz 18 jardi. To gan viņi neizdarīja, jo Arbanass Eliots pārtvēra izšķirošo piespēli, kas "Griffons" komandu nostādīja ļoti izdevīgā situācijā un viņi to arī izmantoja – Rafaels Spencers ienesa bumbu ieskaites zonā.

Maču Jānis uzsāka izejot komandas pamatsastāvā, bet noslēdza ar trim spēka paņēmieniem un jau piemiēto seku, kas pretiniekiem rezultājās septiņu jardu zaudējumā.

Interesanti notikumi risinājās citā aizvadītās nakts spēlē starp Taskalumas un Feitas koledžas komandām, proti, tas, ka Taskaluma uzvarēja ar 71:0 vēl būtu neliela bēda, ja vien ne fakts, ka saviem pretiniekiem viņi "atļāva" gūt -100 jardus (pareizi – mīnus simts jardus).

Savukārt vienīgajā NCAA pirmās divīzijas FBS apakšdivīzijas komandu spēlē Arizonas "Wildcats" ar 26:23 pieveica UTSA futbolistus, bet FCS apakšdivīzijas vienīgajā mačā Teksasas dienvidu koledža uzveica Teksasas koledžu ar 52:14.
Lielākā daļa no atlikušajiem mačiem notiks, kā jau ierasts sestdienas vakarā, bet par šīs nedēļas centrālo cīņu var nosaukt Oregonas un Mičiganas štata universitāšu komandu cīņu.

Mača spilgtākās epizodes

Izmantotie resursi:
gogriffons.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-09-06 02:52, pirms 10 gadiem
Latviešu futbolists vai amerikāņu futbolists?!!! Nejauc divas lietas!

     [+] [-]

, 2014-09-06 13:37, pirms 10 gadiem
denebs rakstīja: Latviešu futbolists vai amerikāņu futbolists?!!! Nejauc divas lietas!
Latviešu futbolists - kā latvietis, kurš spēlē amerikāņu futbolu.
Amerikāņu futbolists - kā cilvēks, kurš spēlē am.futbolu.

Ja ir neticība par jaunieša izcelsmi - Matulis ir Rīgā dzimis un audzis basketbolists, kas vidusskolas laikā aizbrauca uz ASV spēlēt basketbolu, bet tur pārgāja uz futbolu.