Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Steelers" un "Cowboys" mačs ievadīs NFL pirmssezonu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Steelers" un "Cowboys" mačs ievadīs NFL pirmssezonu
Dalasas "Cowboys" uzbrucēji treniņā, Foto:AP/Scanpix

Pēc Latvijas laika naktī uz piektdienu Ohaio štata Kantonas pilsētas futbola laukumā izies Pitsburgas "Steelers" un Dalasas "Cowboys" komandas, lai ievadītu 2021. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonu.

Nacionālās futbola līgas pirmssezona, kā ierasts, sāksies ar tā saukto slavas zāles maču, t.i., spēli, kas ir piesaistīta ceremonijai, kurā profesionālā futbola slavas zālē tiek uzņemti jauni dalībnieki. Šogad tie būs uzbrukuma līnijas aizsargs Alans Faneka, treneris Tims Floress, malējie uzbrucēji Kelvins Džonsons un Drū Pīrsons, skauts Bilns Nans, pēdējais aizsargs Džons Linčs, malējais aizsargs Čārlzs Vūdsons un saspēles vadītājs Peitons Menings.

Komandas, kas piedalīsies šajā mačā un pirmssezonā izspēlēs piecus, ne četrus mačus, tiek izvēlētas atbilstoši slavas zālē jaunuzņemto dalībnieku komandu pārstāvniecībai. Šogad cīņai ir izraudzīti Alana Fanekas un Bila Nana pārstāvētie Pitsburgas "Steelers" un Dalasas "Cowboys", kuru kreklā spēlēja Drū Pīrsons.

Ko gaidīt no pašas spēles un vai vispār šādu maču ir vērts nopietni vērtēt? Godīgi sakot – daļēji. Maz ticams, ka laukumā ilgāku laiku būs redzams kāds no gaidāmās sezonas "garantētajiem" pamatsastāva večiem, jo pirmssezonā komandas izvēlas lieki neriskēt un savus galvenos spēkus agrajās pirmssezonas fāzēs nemaz nelaiž laukumā.

No otras puses, šī (un arī visas pārējās pirmo divu pirmssezonas nedēļu spēles) ir iespēja paskatīties uz komandu tuvākajiem rezervistiem un jaunajām drafta izvēlēm. Iespējams, ka kāds no viņiem patiešām arī kļūs par būtisku komandas sastāvdaļu jau tuvākajā laikā.

Atgādināsim, ka Dalasas "Cowboys", palikuši bez savainojumu guvušā saspēles vadītāja Daka Preskota, iepriekšējās sezonas 16 mačos uzvaras izcīnīja tikai sešās cīņās un izslēgšanas mačiem nekvalificējās. Savukārt Pitsburgas "Steelers" sezonu sāka ar 11 uzvarām pēc kārtas, taču pēc tam komanda "sabruka" – zaudēja četrās no piecām pēdējām spēlēm un izslēgšanas mačos, kuros viņi tika pateicoties sezonas pirmajā pusē iekrātajam handikapam, ar 37:48 piekāpās Klīvlendas "Browns".

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
https://www.espn.com/