Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL spēlētāji piekrīt augšanas hormonu testiem

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL spēlētāji piekrīt augšanas hormonu testiem
Peitons Hiliss
Foto: AP/Scanpix

Lai arī Nacionālās futbola līgas (NFL) lokauts beidzās jau pirms kāda laika, tikai šajās dienās no spēlētāju arodbiedrības (NFLPA) puses tika parakstīts galīgais kolektīvā līguma variants, kas paredz ieviest arī dopinga testus, lai atklātu augšanas hormonu lietošanu spēlētāju vidū.

Nacionālās futbola līgas aizkulisēs un arī publiski jau labu laiku tika runāts par vajadzību ieviest dopinga testus, lai noskaidrotu un sodītu tos spēlētājus, kas savas fiziskās formas uzlabošanas vārdā lieto cilvēku augšanas hormonus (HGH – Human growth hormone), taču saskaņā ar veco kolektīvo līgumu, to nebija iespējams izdarīt. Taču pašlaik, kad spēkā stājas jaunais kolektīvais līgums, šādi testi ir iekļauti dopinga kontroles sistēmā, kas nozīmē, ka NFL kļuva par pirmo augstākā līmeņa profesionālo līgu Ziemeļamerikā, kas ir ieviesuši šādas pārbaudes. Līdz šim tikai Augstāko beisbola līgu (MLB) vadība bija ieviesusi šādas pārbaudes zemāko līgu spēlētājiem, jo kolektīvais līgums to ļāva.

Lai arī pašlaik vēl atbildīgajām instancēm ir "jānoregulē" viss analīžu ņemšanas un laboratorijas darbu process, kas arī ir jāsaskaņo ar NFLPA, tiek prognozēts, ka augšanas hormonu testus varētu sākt veikt jau no regulārās sezonas pirmās nedēļas. Šie testi, kā jau parasti, tiks veikti pēc nejaušības principa, tas varēs notikt visa gada garumā un tie būs kā papildinājums jau ierastajiem ikgadējiem līgas anti-dopinga pasākumiem.

Jāpiebilst, ka spēlētāji par šo jaunievedumu izsakās visai piesardzīgi. Džeksonvilas "Jaguars" spēlētājs Rašins Metiss norādīja, ka sistēma paredz, ka spēlētājiem ir jāpiekrīt testu rezultātiem, pretējā gadījumā ir jāveic atkārtota pārbaude. Savukārt Tenesī "Titans" pārstāvis spēlētāju arodbiedrībā Džeiks Skots uzskata, ka tikai viena kompānija visā valstī var nodrošināt precīzus augšanas hormonu testu rezultātus un izteicās šādi: "Mani uztrauc šo kompāniju testēšanas motīvi. Viņu darbs ir pieķert vainīgos spēlētājus. Ja viņi nevienu nenoķer, tad visi domā, ka viņi nestrādā."

Savukārt NFL komisārs Rodžers Gūdels sacīja, ka šis ir būtisks solis, lai atbrīvotu sporta veidu no visām neatļautajām vielām.

Tāpat galīgā kolektīvā līguma versija paredz arī citas būtiskas izmaiņas gan ārpus laukuma darbībā, gan arī spēles noteikumu izmaiņās. Tā, piemēram, lai sodītu spēlētāju ar naudas sodu, kas lielāks par 50 tūkstošiem ASV dolāru, līgas vadībai būs obligāti jāuzklausa visas incidentā iesaistītās puses un spēlētāji varēs iebilst pret sodiem. Tāpat, lai saņemtu viņiem pienākošos pabalstu, spēlētājiem vairs nevajadzēs pierādīt, ka viņu smadzeņu darbības traucējumi ir radušies spēlējot futbolu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2011-08-05 11:52, pirms 13 gadiem
Īsti nepārzinu amerikāņufutbola virtuvi ,bet vai tas nenozīmē ,ka šī lieta atsijās daļu spēlētāju?

     [+] [-]

, 2011-08-05 12:09, pirms 13 gadiem
Tomijs rakstīja: Īsti nepārzinu amerikāņufutbola virtuvi ,bet vai tas nenozīmē ,ka šī lieta atsijās daļu spēlētāju?
Atsijās vai nē (t.i., nav jau zināms kā NFL izdomās reaģēt), bet var parādīties "interesanta informācija" par esošajiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2011-08-05 12:23, pirms 13 gadiem
Oiiii, šajā līgā daudz kas atklāsies, tādā gadījumā !

     [+] [-]

, 2011-08-05 13:02, pirms 13 gadiem
Kur var torrentos kačāt NFL spēles? Gribas sākt sekot līdzi šim sportaveidam, basīts jau piegriezies un lokauts arī sācies

  +1 [+] [-]

, 2011-08-05 13:59, pirms 13 gadiem
silkens rakstīja: Kur var torrentos kačāt NFL spēles? Gribas sākt sekot līdzi šim sportaveidam, basīts jau piegriezies un lokauts arī sācies
btjunkie.org, thepiratebay.com rutracker.org

  +1 [+] [-]

, 2011-08-05 14:10, pirms 13 gadiem
krisis rakstīja: btjunkie.org, thepiratebay.com rutracker.org
Pie tam pēdējais no minētajiem ir ĻOTI apjomīgs resurss, kur var atrast visas spēles vairāku sezonu garumā (sākot no 40-to gadu mačiem), kā arī daudz papildmateriālu (šovi, filmas, vēstures raidījumi par am.futbolu).

  +1 [+] [-]

, 2011-08-05 15:00, pirms 13 gadiem
krisis rakstīja: btjunkie.org, thepiratebay.com rutracker.org
Paldies

  +1 [+] [-]

, 2011-08-05 15:01, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pie tam pēdējais no minētajiem ir ĻOTI apjomīgs resurss, kur var atrast visas spēles vairāku sezonu garumā (sākot no 40-to gadu mačiem), kā arī daudz papildmateriālu (šovi, filmas, vēstures raidījumi par am.futbolu).
Paldies par papildinājumu

     [+] [-]

, 2011-08-05 15:02, pirms 13 gadiem
silkens rakstīja: Paldies par papildinājumu
Nu tad cerams, ka sezonas laikā parādīsies kāda jauna seja (avatars ) starp aktīvākajiem komentētājiem.

     [+] [-]

, 2011-08-05 21:32, pirms 13 gadiem
Paldies, Juri, par rakstiem! Cerams turpināsi labo darbu arī visas sezonas garumā.

     [+] [-]

, 2011-08-05 21:37, pirms 13 gadiem
silkens rakstīja: Kur var torrentos kačāt NFL spēles? Gribas sākt sekot līdzi šim sportaveidam, basīts jau piegriezies un lokauts arī sācies
TYT -- Ten Yard Tracker :: Login manuprāt ir viens no labākajiem. Ir spēles (arī HD), Tv raidijumi, filmas utt. Jaunākās spēles parādās ļoti ātri. Nepieciešamas reģistrēties.

     [+] [-]

, 2011-08-05 22:16, pirms 13 gadiem
Fozzy rakstīja: Paldies, Juri, par rakstiem! Cerams turpināsi labo darbu arī visas sezonas garumā.
Es arī uz to ceru...