Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Par pasaules junioru čempioniem kļūst amerikāņi

Kantonā (Ohaio štats, ASV) šovakar notika pirmā pasaules junioru amerikāņu futbola čempionāta fināls starp ASV un Kanādas vienībām. Pārliecinošu uzvaru svinēja ASV jaunie futbolisti, kas pārspēja kanādiešus ar rezultātu 41:3.

ASV izlases pārsvars izpaudās jau ar pirmajām spēles minūtēm - jau otrais Kanādas komandas uzbrukuma mēģinājums beidzās ar bumbas zaudējumu un tam sekojošiem sešiem amerikāņu punktiem. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām amerikāņi guva vēl vienu piezemējumu, kā arī divus punktus par safety. Kanādieši vienīgos trīs punktus guva ar sitienu vārtos no 38 jardu attāluma. ASV izlase turpināja dominēt arī atlikušajā spēles gaitā, sevišķi otrajā puslaikā, kad guva vēl trīs piezemējumus un otro safety. Līdz ar to ASV juniori godam kļuva par pirmajiem junioru pasaules čempioniem amerikāņu futbola vēsturē.

Izcilu spēli uzvarētāju rindās aizvadīja saspēles vadītājs Braiss Petijs, kurš precīzi izpildīja visas 14 piespēles, kopā gūstot 190 jardus un 3 rezultatīvas piespēles. Labu spēli aizvadīja arī viņa komandas biedrs šajā pašā pozīcijā - Filips Baterfīlds, kuram arī viena rezultatīva piespēle. Pussargs Deivids Vilsons, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem jaunajiem pussargiem amerikāņu futbolā un ir arī neslikts vieglatlēts, desmit skrējienos guva 94 jardus un vienu piezemējumu.

Pavisam turnīrā piedalījās astoņas komandas - pa trim no Amerikas un Eiropas, kā arī Jaunzēlandes un Japānas vienības. Spēlē par bronzas medaļām Japānas jaunie futbolisti uzveica Meksiku - 42:27. Visas turnīra spēles risinājās ASV, Profesionālā Futbola Slavas zāles kompleksā ietilpstošajā "Fawcett Stadium".

Izmantotie resursi:
jwcfootball.com