Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Ravens" gandrīz salūst, tomēr nosargā uzvaru "Super Bowl"

"Ravens" gandrīz salūst, tomēr nosargā uzvaru "Super Bowl"
Džekobijs Džonss un Džo Flako
Foto: AP/Scanpix

47. "Super Bowl" finālspēlē Sanfrancisko "49ers" komandai teju izdevās paveikt neticamo un pret Baltimoras "Ravens" atspēlēties no 22 punktu deficīta, tomēr saspringtajā spēles izskaņā uzvaru izdevās nosargāt "Ravens" komandai - 34:31. Par cīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Ravens" saspēles vadītājs Džo Flako, bet treneru "brāļu kaujā", par ko pirms spēles jau rakstīja sportacentrs.com, pārāks izrādījās vecākais brālis Džons Harbo.

Spēli ar uzbrukumu uzsāka "49ers", kuru pērn draftētā saspēles vadītāja, NFL uzlēcošās zvaigznes Kolina Kēpernika sniegumu augstākās raudzes cīņā savām acīm novērtēt gaidīja daudzi. Jaunais talants nesāka slikti, taču pirmais uzbrukums tik un tā apsīka. Ieguvuši bumbu, "Ravens" uzreiz ķērās pie lietas, gūstot pirmos punktus ar Džo Flako piespēli veterānam Ankvanam Boldinam - 7:0. Atbildes uzbrukumā Kēperniks turpināja darboties sekmīgi, piespēles papildinot ar uzbrukumiem pa zemi, tomēr vairāk par Deivida Eikersa vārtiem trīs punktu vērtībā atgūt uzreiz nespēja.

Atguvuši bumbu otrās ceturtdaļas sākumā, "49ers" šķietami droši devās pēc nākamajiem punktiem, ātri nonākot "Ravens" laukuma pusē netālu no gala zonas. Taču debitants Lamaikls Džeimss uzbrukumā pa zemi pazaudēja bumbu, un sekojošajā uzbrukumā Flako atkal "atrada" kādu no komandas biedriem, ar īsu piespēli Denisam Pitam divkāršojot gūto punktu skaitu - 14:3. Vēl vairāk - jau pirmā Kēpernika piespēle nākamajā uzbrukumā nonāca acīgā "Ravens" veterāna Eda Rīda rokās. Savā uzbrukumā "Ravens" gan riskēja, no labas pozīcijas nesita vārtos un palika sausā, taču svarīgāk pat, ka Kēperniks no līdzsvara vismaz uz brīdi bija izsists. Atguvuši bumbu, Baltimoras uzbrucēji turpināja uzbrukt - Džekobijs Džonss efektīgi piemānīja vairākus "49ers" aizsargus, notverot Flako piespēli un panākot jau 21:3 savā labā. "49ers" laika pietika tikai vēl vienam Eikersa sitienam vārtos - 21:6 puslaikā.

Tiesa, Sanfrancisko komandai tobrīd vēl nebija pamata nokārt degunus, jo pie tikpat nelabvēlīga rezultāta viņi jau pirms divām nedēļām bija devušies atpūtā NFC konferences finālspēlē, kurā "49ers" veiksmīgi atspēlējās un uzvarēja. Tomēr jau pirmā izspēle spēles trešajā ceturtdaļā no Sanfrancisko viedokļa izvērtās par katastrofu - iepriekš piezemējumu guvušais Džonss pāri visam laukumam atnesa Eikersa pirmo sitienu, kļūstot par "Super Bowl" vēsturē garākās izspēles - 109 jardi! - autoru. Jau 28:6 pārsvars "Ravens"! Gaisma tuneļa galā no "49ers" pamazām sāka attālināties. Tiesa gan, diez vai kāds nojauta, ka pēc neilga brīža tas notiks burtiski - negaidot nodzisa aptuveni puse slēgtā "Superdome" stadiona apgaismojuma, piespiežot spēles tiesnešus pārtraukt spēli uz vairāk kā pusstundu. Negaidītā pauze, kuras laikā "Twitter" tīklā kā no pārpilnības raga sāka gāzties joki, bet skatītāji aiz garlaicības ne reizi vien uzsāka "vilni" tribīnēs, "49ers" acīmredzami iedvesmoja pakaļdzīšanās uzsākšanai - divarpus minūšu laikā ar veiksmīgām darbībām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā Baltimoras pārsvars negaidīti tika sadeldēts līdz pieciem punktiem, kas solīja intriģējošu pēdējo ceturtdaļu.

"49ers" izrāvienu "Ravens" pieklusināja ar gūtiem vārtiem ceturtās ceturtdaļas ievadā, bet tas noteikti nebija tas, uz ko šajā uzbrukumā cerēja Baltimoras fani, kuru atbalstītā komanda palika pāris jardus no gala zonas. Kēperniks ar veiklu skrējienu (15 jardi - jauns "Super Bowl" rekords) atguva vēl sešus punktus, bet "Ravens" nākamajā uzbrukumā tomēr tika pie gūtiem vārtiem, kas nozīmēja, ka "49ers" uzvarai jāgūst piezemējums - ar trim punktiem būtu par maz. Frenka Gora skrējiens izvirzīja "49ers" lieliskā pozīcijā šī mērķa sasniegšanai, tomēr "Ravens" aizsardzība spriedzi izturēja - rezultāts palika 34:29 viņu labā, un kaut ko vēl mainīt Sanfrancisko pietrūka laika un minūtes pārtraukumu - Baltimoras komandai spēles izskaņā, sargājot pārsvaru, pat atlika laiks labprātīgi "uzdāvināt" sāncenšiem divus punktus apmaiņā pret dārgo sekunžu ietaupīšanu.

47. "Super Bowl" finālspēle.
Baltimoras "Ravens" - Sanfrancisko "49ers" 34:31 (7:3, 14:3, 7:17, 3:8)

1. ceturtdaļa:
7:0 Ankvans Boldins ("Ravens", Džastina Takera realizācijas sitiens veiksmīgs), 13 jardu piespēle
7:3 Deivids Eikerss ("49ers"), vārti no 36 jardu attāluma
2. ceturtdaļa:
14:3 Deniss Pita ("Ravens", Džastina Takera realizācijas sitiens veiksmīgs), 1 jarda piespēle
21:3 Džekobijs Džonss ("Ravens", Džastina Takera realizācijas sitiens veiksmīgs), 56 jardu piespēle
21:6 Deivids Eikerss ("49ers"), vārti no 27 jardu attāluma
3. ceturtdaļa:
28:6 Džekobijs Džonss ("Ravens", Džastina Takera realizācijas sitiens veiksmīgs), 109 jardus atgriezts sitiens
28:13 Maikls Krebtrī ("49ers", Deivida Eikersa realizācijas sitiens veiksmīgs), 31 jarda piespēle
28:20 Frenks Gors ("49ers", Deivida Eikersa realizācijas sitiens veiksmīgs), 6 jardu skrējiens
28:23 Deivids Eikerss ("49ers"), vārti no 21 jardu attāluma
4. ceturtdaļa:
31:23 Džastins Takers ("Ravens"), vārti no 19 jardu attāluma
31:29 Kolins Kēperniks ("49ers", 2 punktu mēģinājums neveiksmīgs), 15 jardu skrējiens
34:29 Džastins Takers ("Ravens"), vārti no 38 jardu attāluma
34:31 Sems Kuks ("Ravens"), bumba iznesta ārpus savas komandas gala zonas
Galvenais tiesnesis: Džeroms Bogers

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

  -4 [+] [-]

, 2013-02-04 06:07, pirms 11 gadiem
Kas par sezonu, kas par knarjeru Luisam. Un kā vēl labāk beigt karjeru, ja ne ar uzvaru Superbowlā. Flaco pierādija visai līgai, kad ir elites QB. Un Kapernikam un 49ers viss priekšā

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 06:12, pirms 11 gadiem
Lielisks noslēgums spēlei, play off, sezonau un Lewis karjerai, cilvēks kurš patiešām to bija pelnījis...

Kā jau NFL situācija mainās katru minūti, ar to šī spēle arī interesanta, ka pat pie plus nevar atslābt...

Vienozīmīgi Kaperniks vēl savu trofeju dabūs, bet ne šogad viņam būs spoža nākamā sezona

  +5 [+] [-]

, 2013-02-04 07:19, pirms 11 gadiem
Pilnīgi nesaprotama tā viņu rokasbumba! Tur pat nav par ko fanot - dažas spēles gadā tik. Lūk, pasaules kauss regbijā - tā ir štelle!

  +5 [+] [-]

, 2013-02-04 07:38, pirms 11 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Pilnīgi nesaprotama tā viņu rokasbumba! Tur pat nav par ko fanot - dažas spēles gadā tik. Lūk, pasaules kauss regbijā - tā ir štelle!
arī regbijs ir interesants un ļoti skatāms, bet te ir savs asums un odziņa tāpēc var priecāties ka ir sporta veidu dažādība, katrs savai gaumei var piemeklēt labāko
Slēpts komentārs: Sanchezzs

  -4 [+] [-]

, 2013-02-04 07:57, pirms 11 gadiem
Neesmu nekāds eksperts, vai šī sporta veida fans, bet atceros, ka vienu gadu izdomāju noskatīties finālu, ja nemaldos tas bija 2007. gada Colts - Bears. Un tur vienas komandas pārstāvis jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem, pārskrienot pus laukumam uztaisīja tuchdown, bet tribīnēs emocijas bija tādas, it kā basītī kāds iemestu parastu pirmās ceturdaļas divpunktnieku un viss, un man bija emocijas (wtf is that?). Kopš tā laika neesmu skatījies vairs amerikāņu futbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-04 10:33, pirms 11 gadiem
Rejam labs retirement party būs

  +4 [+] [-]

, 2013-02-04 10:39, pirms 11 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Pilnīgi nesaprotama tā viņu rokasbumba! Tur pat nav par ko fanot - dažas spēles gadā tik. Lūk, pasaules kauss regbijā - tā ir štelle!
Regbijs ir cita lieta, arī laba, bet nevajag noniecināt Amerikāņu futbolu. Turklāt, ja tik ļoti patīk regbijs, tad nesaprotu, kapēc tik līdzīgs sporta veids tike noniecināts?
Tā ir cita pasaule, bet tomēr ļoti attīstīta, un ja saprot no spēles vairāk par to, ko redz ekrānā uz mirkli uzmetot aci (pukas mīcās un skraida), spēle ir paties''am interesanta.
Ir vajadzīgs laiks, lai saprastu un pamanītu, ka haotiski tur nenotiek nekas, ka lielākā daļa spēles sastāv no izspēlētām un iepriekš paredzētām kombinācijām abu komandu izpildījumā. Kā arī nevaig aizmirst, ka puikām fiziskais arī ir tīri tā neko, ko vajag novērtēt, tur pēc kritieniem neviens nečīkst un neņuņņā, kā eiropā spēlētajā futbolā. Bruņas, tas ir nieks, pie tiem triecieniem, kā arī treneru taktiskie risinājumi ir jāmāk novērtēt. Bļāviens tur pat veči no lūpām lasa pretinieku izteiktos norādījumus, tas ir normāls līmenis...
Spēles maz? Bet manuprāt tā ir tā sāls, viss notiek intensīvā grafikā, uzvarēt var praktiski jebkurš. Trauma, un tev komandā jāievieš izmaiņas, visas nianses ietekmē sezonas rezultātu... Tas ir mehānisms...

Par šo finālu....
Manuprāt 49ers zaudēja savu izdevību, kad atteicās no savas taktikas, pēc visa, lēnu un pa solītim, respektīvi, kad mēģināja panaķt neizšķirtu un gūt divus punktus, nevis vienu, un tad kapāt aizsardzībā... Sasteidza... Par atēnmto uzvaru (bloķēšanu), pupu mizas, tas ir fināls... Spēle bija jau zaudēta pirms tam...

  -2 [+] [-]

, 2013-02-04 10:41, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: redz, kas notiks, kad OS komercializēs pavisam
Vaitad Beisbols netika iekļauts vienreiz? Tak iekļāva un zmeta.. nav jau pasaulē to spēlētāju (konkurēt spējīgu) Tāpat arī amerikāņu futbolu neiekļaus..
Lai gan Beisbols ir briesmīgs sporta veids, lai kā censtos, nespēju to skatīties, un tā tabakas zelēšana un spļaudīšanās...

  +4 [+] [-]

, 2013-02-04 11:16, pirms 11 gadiem
Mans pirmais Super Bowl, un noteikti ne pēdējais. Vienīgais - nesaprotu, kāpēc vajag nu TIK NENORMĀLI DAUDZ pārtraukumu un reklāmu. Bet tā - aizraujoša spēle, rusofili un heiteri var iet uz avotenes vārtrūmēm līmi paostīt.

  +6 [+] [-]

, 2013-02-04 11:21, pirms 11 gadiem
Sanchezzs rakstīja: da labi. kuram tas interesē? max 5 cilvēkiem?
Man neinteresē KHL, bet tāpēc jau es neeju tajos rakstos par to likt komentārus.

     [+] [-]

, 2013-02-04 11:25, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Vaitad Beisbols netika iekļauts vienreiz? Tak iekļāva un zmeta.. nav jau pasaulē to spēlētāju (konkurēt spējīgu) Tāpat arī amerikāņu futbolu neiekļaus..
Lai gan Beisbols ir briesmīgs sporta veids, lai kā censtos, nespēju to skatīties, un tā tabakas zelēšana un spļaudīšanās...
Spēlētāju pietiek un nav jau tā, ka OS uzvarēja tikai ASV izlase (viņi vispār uzvarēja tikai 1 reizi no 5 OS, bet kopā 3 reizes tika pie medaļām).
Lieta tāda, ka tas turnīrs neizraisa nekādu interesi (tas turnīrs Overall ir pat mazāk nozīmīgs nekā OS futbola turnīrs), jo tur spēlē ne tuvu ne labākie atlēti. Ja MLB laistu savējos spēlētājus uz OS, tad ne par kādu izslēgšanu runas nebūtu un kopējā interese par beisbola aktivitātēm OS būtu ne mazāka kā par basketbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-04 11:55, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Spēlētāju pietiek un nav jau tā, ka OS uzvarēja tikai ASV izlase (viņi vispār uzvarēja tikai 1 reizi no 5 OS, bet kopā 3 reizes tika pie medaļām).
Lieta tāda, ka tas turnīrs neizraisa nekādu interesi (tas turnīrs Overall ir pat mazāk nozīmīgs nekā OS futbola turnīrs), jo tur spēlē ne tuvu ne labākie atlēti. Ja MLB laistu savējos spēlētājus uz OS, tad ne par kādu izslēgšanu runas nebūtu un kopējā interese par beisbola aktivitātēm OS būtu ne mazāka kā par basketbolu.
Ak tad tāda tā vēsture, skaidrs, tad jau galvenā bēda, tā pati, kas visos komandu sporta veidos. Profesionāļi, viņu prioritātes un kontrakti.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 12:08, pirms 11 gadiem
Sii nu noteikti ir dikti svariga zina visam Latvijas sportam, ka jaliek pie svarigakajaam. tad jau labak butu ielikusi kaa musejie atkal pokeraa bagati kluva.

     [+] [-]

, 2013-02-04 12:35, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Vaitad Beisbols netika iekļauts vienreiz? Tak iekļāva un zmeta.. nav jau pasaulē to spēlētāju (konkurēt spējīgu) Tāpat arī amerikāņu futbolu neiekļaus..
Lai gan Beisbols ir briesmīgs sporta veids, lai kā censtos, nespēju to skatīties, un tā tabakas zelēšana un spļaudīšanās...
Beisbolam ir savs šarms, bet man tas vairāk saistās ar tā vēsturi, filmām un to, kas notiek apkārt, ne tik daudz pašu spēli

     [+] [-]

, 2013-02-04 12:52, pirms 11 gadiem
salūst

     [+] [-]

, 2013-02-04 13:00, pirms 11 gadiem
Vienmēr esmu gribējis iebraukt šajā sporta veidā,bet nav bijusi iespēja redzēt spēles... Varbūt šo arī var redzēt pa Lattelecom interaktīvo TV ?
Pasaules kauss Regbijā,manuprāt,tomēr ir nedaudz aizraujošāks,lai gan nevaru objektīvi spriest,ja neesmu redzējis nevienu NFL maču.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 13:34, pirms 11 gadiem
da_silva rakstīja: Mans pirmais Super Bowl, un noteikti ne pēdējais. Vienīgais - nesaprotu, kāpēc vajag nu TIK NENORMĀLI DAUDZ pārtraukumu un reklāmu. Bet tā - aizraujoša spēle, rusofili un heiteri var iet uz avotenes vārtrūmēm līmi paostīt.
Pārtraukumi tāpēc ka Amerika un tāpēc ka viņiem ļoti tas patīk

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 14:02, pirms 11 gadiem
Es arī kādreiz no šī sporta veida neko nesaprotu. Tad pirms 5 gadiem sāku lēnām skatīties. Iepatikās... un kā vēl iepatikās! Sporta pārraižu ziņā noteikti mans favorīts, jo spēle ir ļoti aizraujoša, daudzveidīga (kad sāk saprast, kas notiek), ar daudz spēka spēlēm un, protams, liels nopelns amīšiem, jo viņi to visu māk pārvērst par pro šovu. Iesaku nevis noniecināt, bet pamēģināt paskatīties (vairāk par vienu spēli), tas nevar neiepatikties! Turklāt ar ar inet starpniecību, viss ir atrodams. Es būtu tikai priecīgs, ja būtu vairāk fanu LV!

     [+] [-]

, 2013-02-04 14:07, pirms 11 gadiem
Es nevaru saprast kpc Ravens bija tik liels kofs bet nu laba dāvana.

  -3 [+] [-]

, 2013-02-04 14:28, pirms 11 gadiem
Nozeelojams sporta veids!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-04 17:06, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Par šo finālu....
Manuprāt 49ers zaudēja savu izdevību, kad atteicās no savas taktikas, pēc visa, lēnu un pa solītim, respektīvi, kad mēģināja panaķt neizšķirtu un gūt divus punktus, nevis vienu, un tad kapāt aizsardzībā... Sasteidza... Par atēnmto uzvaru (bloķēšanu), pupu mizas, tas ir fināls... Spēle bija jau zaudēta pirms tam...
Muļķības, tur bija jāiet pēc tiem 2 punktiem OBLIGĀTI, tur pat nebija ko domāt. Kāda jēga iesist extra point, ja 49ers tāpat paliktu ar -1? Pat, ja neizdodas two point convertion, rezultāta starpība paliek -2. Abos gadījumos rezultāta starpība dzēšama ar vienu FG, tātad bija jāiet uz niču. Vienam punktam bija ļoti maza iespēja izšķirt mača likteni, bet niča tajā brīdī bija krietni svarīgāka. Pilnīga standarta situācija NFL un standarta risinājums, tu laikam neesi tik ilgs fans tātad.

     [+] [-]

, 2013-02-04 18:49, pirms 11 gadiem
Mixes rakstīja: Muļķības, tur bija jāiet pēc tiem 2 punktiem OBLIGĀTI, tur pat nebija ko domāt. Kāda jēga iesist extra point, ja 49ers tāpat paliktu ar -1? Pat, ja neizdodas two point convertion, rezultāta starpība paliek -2. Abos gadījumos rezultāta starpība dzēšama ar vienu FG, tātad bija jāiet uz niču. Vienam punktam bija ļoti maza iespēja izšķirt mača likteni, bet niča tajā brīdī bija krietni svarīgāka. Pilnīga standarta situācija NFL un standarta risinājums, tu laikam neesi tik ilgs fans tātad.
Labi, tik liels eksperts neesmu, bet manuprāt šajā situācijā svarīgāk bija panākt, lai Reivens nesajūt spēles garšu, lai viņiem slīd ārā no rokām uzvara, pirms tam 49ers veiksmīgi apturēja uzbrukumus, bet skaidrs bija, ka 49ers šajā uzbrukumā sāk sapīties un liela iespējamība bija, ka tas neizdosies. Man uzreiz tas bija skaidrs, tapēc saku, ka vajadzēja iet pēc drošajiem punktiem un nezaudēt iniciatīvu, neļaut sajust Reivens komandai, ka viņi tomēr vēl kaut ko var saglābt... Protams, ja 2 punktu gājiens būtu izdevies, tad jau būtu vēl ņiprāka nagla Reivens zārkā, bet tomēr, pārāk liels risks...

     [+] [-]

, 2013-02-04 22:16, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Labi, tik liels eksperts neesmu, bet manuprāt šajā situācijā svarīgāk bija panākt, lai Reivens nesajūt spēles garšu, lai viņiem slīd ārā no rokām uzvara, pirms tam 49ers veiksmīgi apturēja uzbrukumus, bet skaidrs bija, ka 49ers šajā uzbrukumā sāk sapīties un liela iespējamība bija, ka tas neizdosies. Man uzreiz tas bija skaidrs, tapēc saku, ka vajadzēja iet pēc drošajiem punktiem un nezaudēt iniciatīvu, neļaut sajust Reivens komandai, ka viņi tomēr vēl kaut ko var saglābt... Protams, ja 2 punktu gājiens būtu izdevies, tad jau būtu vēl ņiprāka nagla Reivens zārkā, bet tomēr, pārāk liels risks...
Tu runā tā, it kā extra pointam ir kāda morāla nozīme, kas ir pilnīgas aplamības. Tas, ka neizdevās 2 point convertion vizuāli neko arī neatņēma no 49ers iniciatīvas, jo vienalga iesists extra point vai neizmantots 2 pc, viņi joprojām būtu iedzinējos ar būtībā vienu un to pašu rezultātu, tātad efekts būtu pilnīgi vienāds, turklāt tas nebija arī nekāds risks, jo kā jau teicu tā bija standarta, obligāta izspēle. Tas būtu itiotisms tā nedarīt.

     [+] [-]

, 2013-02-07 19:47, pirms 11 gadiem
Nice, baigais prieks par Ravens un par Lewis, ka beidz karjeru šādi!