Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ņujorka izglābjas un uzvar "Super Bowl"

Ņujorka izglābjas un uzvar "Super Bowl"
Eli Menings un Maikls Strehens ("Giants").
Foto - AP

42. "Super Bowl" amerikāņu futbola spēlē Ņujorkas "Giants" dramatiskā cīņā ar 17:14 pārspēja par favorītiem uzskatītos Jaunanglijas "Patriots", izšķirošos punktus gūstot spēles pēdējā minūtē.

Tiesības sākt spēli ieguva Ņujorkas "Giants" komanda, kas izvēlējās bumbas saņemšanu. Pirmais komandas uzbrukums ilga gandrīz desmit minūtes, šajā laikā četras reizes veiksmīgi izspēlējot trešo uzbrukuma mēģinājumu ("Super Bowl" rekords), un to ar precīzu sitienu vārtos noslēdza sitējs Lorenss Tainss. "Patriots" atbildes uzbrukuma izšķirošais mirklis pienāca 29 sekundes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad laukuma gala zonā tika fiksēts noteikumu pārkāpums pret Jaunanglijas uzbrucēju Benu Vatsonu, un "Patriots" ieguva iespēju uzbrukt no viena jarda līnijas. Ar pirmo mēģinājumu "Patriots" pussargs Lorenss Maronijs nespēja gūt piezemējumu, taču ar nākamo otrās ceturtdaļas pašā sākumā viņam tas izdevās. Arī realizācijas sitiens bija veiksmīgs - 7:3 "Patriots" labā.

Tomēr uzreiz pēc izvirzīšanās vadībā "Patriots" sitējs Stīvens Gostkovskis rupji kļūdījās, raidot bumbu ārpus laukuma, un Ņujorka savu uzbrukumu varēja sākt no 40 jardu atzīmes. Uzbrukums, kura efektīgākā epizode bija Pleksiko Buresa bumbas tvēriens, par mata tiesu paspējot ar abām kājām piezemēties laukumā, diemžēl beidzās pāragri - Stīvs Smits nespēja iegūt Eli Meninga mesto bumbu, ko pārtvēra aizsargs Eliss Hobss. Tomēr arī "Patriots" neko nespēja izdarīt - Maronijs divas reizes neveiksmīgi mēģināja veikt skrējienu, pa abām kopā zaudējot vienu jardu, un "Giants" atkal ieguva iespēju uzbrukt. Arī "Giants" uzbrukums bija pagalam neveiksmīgs - vispirms tika nogāzts Menings, bet pēc tam pussargs Ahmads Bredšovs nespēja kārtīgi satvert Meninga padoto bumbu, kas gandrīz noveda pie tās tūlītēja zaudējuma, ko gan izdevās novērst, taču galu galā arī šis uzbrukums beidzās bez rezultāta.

"Patriots" atbildes uzbrukumu ļoti meistarīgi izjauca "Giants" aizsargi, kas divas reizes pēc kārtas spēja nogāzt Tomu Breidiju un pēc "Patriots" atsitiena iegūt samērā labu pozīciju savam uzbrukumam. Tomēr arī viņu mēģinājums aprāvās - Menings zaudēja bumbu, ko, viegli pasitot uz priekšu, skāra Bredšovs. Tiesnesis Maiks Kerijs to traktēja kā neatļautu piespēli un atvirzīja "Giants" pozīciju atpakaļ. Pēdējais "Patriots" ceturtdaļas uzbrukums beidzās ar to, ka Breidijs laukuma vidū zaudēja bumbu. Eli Meninga mēģinājums ar tālu piespēli gūt punktus bija neveiksmīgs, un komandas devās atpūtā pie rezultāta 7:3 "Patriots" labā.

Puslaika pārtraukumā skatītājus izklaidēja pazīstamais rokmūziķis Toms Petijs ar grupu "Tom Petty & The Heartbreakers", sev atvēlēto 12 minūšu laikā nospēlējot pazīstamākās no savām dziesmām - "Running Down A Dream", "Free Fallin'" un citas.

Spēles trešā ceturtdaļa aizritēja samērā vienmuļā cīņā, kurā nedaudz asuma ienesa negaidītā "Patriots" trenera Bila Beličeka izšķiršanās apstrīdēt tiesneša pieņemto lēmumu - Beličeks uzskatīja, ka laukumā vienlaikus bijuši 12 "Giants" spēlētāji atļauto 11 vietā. Videoatkārtojums pierādīja, ka trenerim bijusi taisnība, un "Patriots" varēja paturēt bumbu. Uzbrukuma beigās "Patriots" izvēlējās riskēt un nesist pa vārtiem, cenšoties ar ceturto mēģinājumu pavirzīt bumbu uz priekšu, bet piespēle Gefnijam bija neveiksmīga, un Toms Breidijs, atstājot laukumu, izskatījās domīgs - viņš un komandas uzbrukums kopumā, kaut arī "Patriots" atradās vadībā, bija tālu no sava līdzšinējā snieguma. Liels nopelns tajā bija "Giants" aizsargiem, kas jau kopš spēles sākuma bija aktīvi presingojuši Breidiju.

Tūlīt pēc ceturtās ceturtdaļas sākuma bumbu ieguva "Giants". Uzbrukums sākās ar lielisku Meninga piespēli Kevinam Bosam, kurš tika apturēts tikai 45 jardus tālāk. Komanda ar vairākiem labiem mēģinājumiem pietuvojās līdz "Patriots" piecu jardu atzīmei, no kuras Menings atdeva izcili precīzu piespēli Deividam Tairijam, kuram "Patriots" aizsargs Asante Samuels nespēja traucēt notvert bumbu. Abas komandas vēl apmainījās nesekmīgiem uzbrukumiem, bet tad līdzjutēji ieraudzīja tos "Patriots", kuri šosezon bija likušies neuzvarami. Toms Breidijs pārliecinoši vadīja komandu no savas laukuma puses pāri centram, noslēdzot uzbrukumu ar precīzu piespēli Rendijam Mosam, kurš guva piezemējumu. 14:10 Jaunanglijas labā un nepilnas 3 minūtes līdz spēles beigām - "Giants" atradās teju bezdibeņa malā. Taču šajās trīs minūtēs komanda laukumā nodemonstrēja brīnumus. Šķietami bezcerīgā situācijā, ar pūlēm izrāvies no "Patriots" aizsargu ielenkuma, Menings atdeva 32 jardus tālu piespēli Tairijam, kurš to neticamā veidā notvēra, bet pavisam nedaudz vēlāk Meninga mestā bumba atrada Pleksiko Buresu, kurš to gala zonā mierīgi notvēra un guva piezemējumu. Pēc realizācijas sitiena "Patriots" vēl bija 39 sekundes situācijas glābšanai, taču divas ļoti tālas Breidija piespēles Rendija Mosa virzienā adresātu nesasniedza, un treneris Bils Beličeks apsveica savu sāncensi Tomu Koulinu un aizgāja uz ģērbtuvēm, pat nesagaidījis spēles pēdējās sekundes.

42. "Super Bowl" finālspēle.

Ņujorkas "Giants" - Jaunanglijas "Patriots" 17:14 (3:0, 0:7, 0:0, 14:7)


1. ceturtdaļa:

3:0 Lorenss Tainss ("Giants"), vārti no 32 jardu attāluma

2. ceturtdaļa:

3:7 Lorenss Maronijs ("Patriots", Stīvena Gostkovska realizācijas sitiens veiksmīgs), 1 jarda skrējiens

3. ceturtdaļa:
punkti netika gūti

4. ceturtdaļa:

10:7 Deivids Tairijs ("Giants", Lorensa Tainsa realizācijas sitiens veiksmīgs), 5 jardu piespēle

10:14 Rendijs Moss ("Patriots", Stīvena Gostkovska realizācijas sitiens veiksmīgs), 6 jardu piespēle

17:14 Pleksiko Buress ("Giants", Lorensa Tainsa realizācijas sitiens veiksmīgs), 13 jardu piespēle

Vērtīgākais spēlētājs (MVP): Eli Menings (Ņujorkas "Giants")

Galvenais tiesnesis: Maiks Kerijs

Skatītāji: 71101

1 2 56 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2008-02-04 05:22, pirms 16 gadiem
Vot tas bija machs! Kaa filmaas NYG rulleee
AIM FIRST!

     [+] [-]

, 2008-02-04 05:26, pirms 16 gadiem
kolosālas beigas!!!
Slēpts komentārs: karuselis

  -3 [+] [-]

, 2008-02-04 06:20, pirms 16 gadiem
mdaaa.... negaidīju.

     [+] [-]

, 2008-02-04 06:54, pirms 16 gadiem
Njaa, inciiga speele bija. Par Patriots gan...diezgan taa stulbi visu sezonu bez zaagjiem un galvenajaa macaa pakaast Bet nu taads ir sports Beigas izcilas NYG izpildiijumaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-02-04 07:21, pirms 16 gadiem
e-j t-u n-o-s-t es zināju, zināju nu Sensācija tomēr IR!

     [+] [-]

, 2008-02-04 07:24, pirms 16 gadiem
Prieks par spēles iznākumu! Burresa prognoze vismaz daļēji piepildījās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-02-04 07:33, pirms 16 gadiem
Pie tam, interesants fakts, pagājušgad SB ieguva "Colts" ar Peitonu Meningu priekšgalā, šogad - "Giants" ar Eli. Pēc visa spriežot Ārčijam Meningam ir jāatgriežas un gan jau kāds kauss tiks arī viņam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-04 07:38, pirms 16 gadiem
Lēkāju no laimes, kad Pati gāja pēdējajā uzbrukumā un Moss dabuja TD.
Baig paveicās Giantiem. Es vispār ar muti vaļā paliku kad šie dabūja TD. Vispār vis izvilka tā izspēle', kad Eli jau gandrīz bija nosack'ots, bet viņš ar griezienu izmuka, knapi vispār bumbu aizmeta un ieguva ~30 jardus.
Baigi žēl Breidijs. Tādu darbu ieguldīja un zaudēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-02-04 08:01, pirms 16 gadiem
Skatītāji: 71101 !!!

  +8 [+] [-]

, 2008-02-04 08:20, pirms 16 gadiem
vai amerikāņu vīruss superbowl sāk izplatīties arī latviešu vidū ?! :/

  +3 [+] [-]

, 2008-02-04 08:36, pirms 16 gadiem
Patiešam zel Brady,viņš pec speles iskatijas loti nomakts...

  -2 [+] [-]

, 2008-02-04 08:56, pirms 16 gadiem
Nu katra zina prieks pa Giants,bet zhel ari Patriots visu sezonu visus samala bez variantiem un speli ko vajadzeja vinneet pakast,neveiksme...Bet kaut ka jutu jau ka taa bus.

  +4 [+] [-]

, 2008-02-04 09:05, pirms 16 gadiem
johaidī , es nemaz nezināju ka tik daudzi pie mums seko līdzi nfl. man jeņķu futenis ir tumša bilde.

     [+] [-]

, 2008-02-04 09:11, pirms 16 gadiem
b@#@$$ģ! Nu tas ir pi@#@@$c! Visu sezonu kā tādiem ceļaruļļiem pāriet visiem pāri, bet beigās pašā galvenajā spēlē... pakāst! Sezona ir tāda kāds ir seezonas noslēgums... sanāk, ka šitās 18 vinnes nebija ne plika graša vērtas, ja pašā galvenajā mačā tu paņem un pakās... A Eli domāju tālu tiks... tālāk nekā bračka, jo bračkam bija turpat 10-11 sezonas jānoņemās, lai beidzot SB izcīnītu... a sīkais Menings jau savā 3 (pilnajā) sezonā paņem un izcīna SB! Neslikti! Kaut kopējie sezonas stati viņam nebija diezko labi...

  +4 [+] [-]

, 2008-02-04 09:17, pirms 16 gadiem
Man Superbowl beidzaas jau 00:45, jo weekendaa nogavileetaa miega bads lika par sevi maniit. Diemzheel taa arii saakumu nesagaidiiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-02-04 10:15, pirms 16 gadiem
Jāsaka, ka pirmo reizi mūžā noskatījos amerikāņu futbola spēli no sākuma līdz beigām un līdz šim nesapratu noteikumus.
Bet bija vērts negulēt. Spēle bija lieliska!
Drāma! Riktīgs amerikāņu Pelnrušķītes stāsts...... uh !!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-02-04 10:17, pirms 16 gadiem
starp citu, kur jūs skatījāties? Es NTV+ ....

  +2 [+] [-]

, 2008-02-04 10:53, pirms 16 gadiem
Tizli likaas tas, ka kausu no saakuma deva kluba iipashniekiem, tikai peec tam trenerim un speeleetaajiem..
Runaajot par to, ka citi saka, ka Patriots regulaarajos machos visus vienkaarshi sagraava. Tas tomeer ir paarspiileeti. Manupraat uz beigaam vinji jau neraadiija vairs tik paarliecinoshu sniegumu.. Ljoti gruuta uzvara Baltimoraa un tad arii ne mazaak gruuta uzvara pret tiem pashiem GIants.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-04 11:03, pirms 16 gadiem
johaidii super pat necereeju uz sitaadu gala iznaakumu!! peec pirmaa puslaika aizmigu jopcik miega truukums bija! biju par nyg un pec pus speeles atklaati sakot neizskatiikjaas ka vareetu sie novineet ! malachi!!

  +2 [+] [-]

, 2008-02-04 11:12, pirms 16 gadiem
Iemetat kāds linku ar spēles labākajiem momentiem!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-02-04 11:26, pirms 16 gadiem
nu jā, tādi pārsteigumi gadās, ka uzvar it kā ne favorīts. Bet tas tikai tāpēc, ka ir tikai 1 spēle. Ja būtu sērija līdz noteiktam uzvaru skaitam kā NBA, NHL u.c., tad lietas droši vien būtu savādāk. Vienīgi amerikāņu futbolā to tā pagrūti īstenot

  +2 [+] [-]

, 2008-02-04 11:26, pirms 16 gadiem
Labākie ir tie, kas uzvar finālā - šoreiz priekš manis sāpīgi, bet fakts. Jebkurā gadījumā, lai arī šobrīd esmu morāli sagrauts, fiziski neizgulējies un visā visumā ar skumju skatu uz dzīvi, es sev melotu, ja teiktu, ka Giants nebija pelnījuši šo kausu. Giants aizsardzība parādīja, ka izdarot pamatīgu spiedienu uz Breidiju, viņš vairs nav tik labs kā parasti.
There's always next year.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-04 11:28, pirms 16 gadiem
Double_drible

nfl.com: NFL Video Galleries

  -2 [+] [-]

, 2008-02-04 11:51, pirms 16 gadiem
Nezinu vai tikai es, bet ievēroju pašā sākumā, ka Pats spēlētāju sejas (īpaši Brady un Moss) bija ļoti nopietnas sliktā nozīmē, tādas kā nobijušās, nolemtas. Jau bija redzams, ka Giants ir lielāka vēlme un enerģija. Eli vipār nodeva augstākajā līmenī! Kā Fēnikss no pelniem pēkšņi džeks ir piecēlies post-season, viņs tagad ir starp top 5 QB līgā. Jāņem vērā, ka Pats zaudēja tikai pēdējā uzbrukumā, kuru izvilka Eli un Tyree. Tiešām žēl bija Brady un visas komandas, bet Giants skatoties pēc spēles SB bija to pelnījuši.

  -1 [+] [-]

, 2008-02-04 12:20, pirms 16 gadiem
Thanks Andree!!!

     [+] [-]

, 2008-02-04 12:27, pirms 16 gadiem
Bija, bija pelnījuši... Tā pēdējā draivā trakā piespēle vispār bija monstrāla... Es jau biju kājās un priecājos par sacku, kad pēkšņi Eli izrāvās...

  +1 [+] [-]

, 2008-02-04 12:40, pirms 16 gadiem
f-a-n-t-a-s-t-i-k-a...
Manning bija fantakstika šajā spēlē, skatījos highlights un viss labiņais notika tieši 4/4, kur bija SB cienīga spēle... spriežot pēc rezulta beidzot satikās 2 izcilas aizsardzības (galvenais - līdzīgas!), nepatika Brady - tik pragmatiski sen viņš nebija spēlējis, savu darbu viņš izdarīja, tomēr nebija tā radošā spēle, ar kuru viņš iznīcināja pretiniekus...
Manning tiešām bija MVP cienīgs... jāskatās atkārtojums, tad jau droši vien būs citas emocijas

  +1 [+] [-]

, 2008-02-04 12:58, pirms 16 gadiem
sitais kaa ameerikaanu filmaas par futbolu!!!
kurs tur teica, ka patrots 100% vinnees??
1 2 56 komentāri