Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Arizona negaidīti pārspēj Oregonu

Juris Miņins
Juris Miņins

Arizona negaidīti pārspēj Oregonu
Niks Vilsons dodas uzbrukumā.
Foto: AFP/Scanpix

Arizonas "Wildcats" Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) sestās nedēļas spēlē pārsteidzoši, ar 31:24, pārspēja TOP 25 ranga otro komandu, Oregonas "Ducks".

Arizonas komanda, kārtējo reizi pati nebūdama TOP 25 komanda, apspēlē topa pirmajā pieciniekā esošo Oregonu, savu uzvaru kaldināja galvenokārt pateicoties labajai pussargu spēlei, jo komandas vadošais raninbeks Teriss Džonss-Grigsbijs guva 115 jardus nesot bumbu un vēl 95 jardi tika gūti pēc piespēlēm, kā arī vienu reizi, nesot bumbu, spēles produktīvākais futbolists guva uzvaru nesošos tačdaunu.
Tomēr viņa kolēģis, šīs sezonas pirmgadnieks, Niks Vilsons, kurš 13 reizes devās uzbrukumā pa zemi, guva 92 jardus, taču divas reizes pamanījās bumbu nogādāt gala zonā.

Kopumā gan jāatzīst, ka spēle bija spraiga un neviena no komandām nevēlējās piekāpties, taču šoreiz mājniekiem nepietika veiksmes un, iespējams, arī rakstura, lai ne tikai atspēlētu desmit punktu deficītu, kas izveidojās trešās ceturtdaļas noslēgumā, bet arī izvirzītos vadībā.

Markuss Mariota, Oregonas līderis un pamatsastāva saspēles vadītājs, realizēja 20 no 32 piespēlēm, divas reizes rezultatīvi asistēja un kopā guva 276 jardus. Pussarga Roisa Frīmena kontā 85 gūti jardi skrienot un viena precīza 26 jardus tāla piespēle.

Jāpiebilst, ka Oregonas "Ducks" vienībai, kura šajā spēlē ne tuvu nespēja atrast savu ritmu uzbrukumā, kā arī bieži vien pieļāva rupjas kļūdas spēlējot aizsardzībā, šis ir jau otrais zaudējums neranžētajai Arizonas "Wildcats" divās sezonās situācijā, kad viņi atrodas TOP 5 pozīcijā komandu rangā. Pagājušsezon viņi piekāpās ar 16:42. Tāpat šis ir pirmais zaudējums ārpus TOP 25 ranga esošai komandai savās mājās kopš 2007. gada, kad viņi piekāpās Oregonas štata "Beavers" ar 31:38, taču tā spēle noslēdzās vien pagarinājumā.

No citām aizvadītajā naktī notikušajām spēlēm jāizceļ Centrālās Floridas universitātes uzvara pār Hjūstonas Universitāti ar 17:12.

Jāpiebilst, ka šajā nedēļas nogalē NCAA futbola čempionātā notiks sešas spēles, kurās savā starpā tiksies TOP 25 rangā esošās komandas. Tajā skaitā arī līderu grupas komandas. Trešajā vietā esošā Alabama tiksies ar 11. vietā esošo Misisipi "Rebels", Oklahoma, kas ir ceturtā ranga komanda, viesosies pie TCU (25.), piektajā vietā esošā Oburna uzņems LSU, kas pašlaik ieņem 15. pozīciju, bet Teksasas A&M (6.) tiksies ar Misisipi štata universitātes komandu, kas ir ierindota 12. vietā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports