Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pēdējā "Līča cīņā" pārliecinoši uzvar "49ers"

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēdējā "Līča cīņā" pārliecinoši uzvar "49ers"
Niks Malens
Foto: USA Today/Scanpix

Šodien pirmo devītās nedēļas Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārā čempionāta spēli aizvadīja divas Kalifornijas komandas, Sanfrancisko "49ers" un Oklendas "Raiders". Pie pārliecinošas uzvaras ar 34:3 tika "49ers".

Oklendas un Sanfrancisko komandu cīņu sauc par "Cīņu par līci", jo abas pilsētas atrodas Sanfrancisko līča krastos, mazāk kā 20 kilometrus viena no otras. Papildus intrigu šīm cīņām piedod fakts, ka abas komandas savas pastāvēšanas laikā ne vienu vien reizi ir tikušas pie čempionu tituliem, tāpēc, protams, kārtējo reizi noskaidrot kura tad ir labāka komanda, daudziem likās interesanti.

Tiesa, šo spēli kā "Raiders", tā "49ers" sāka ar pavisam bēdīgu noskaņojumu, jo abas vienības, lai arī pirms sezonas bija apņēmības pilnas vismaz pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas mačos, šajā sezonā bija spējīgas tikt tikai pie vienas uzvaras. Tāpēc, lai arī ne gluži tādā veidā un kontekstā kā komandām un to līdzjutējiem gribētos, taču šī spēle bija gana principiāla.

Sanfrancisko komandai, kura šodien bija uzņemošās puses lomā, diena gan sākās ne pārāk optimistiski, jo pēc tam kā sezonas sākumā smagā savainojumā bija iedzīvojies Džimijs Garopolo un viņu nomainīja Sīdžejs Bethārds, devītā nedēļa viņiem bija jāsāk jau ar trešo saspēles vadītāju, kas bija 2017. gada nedraftētais brīvais aģents Niks Malens. Protams, ka, ja komandai ir jāspēlē ar trešo numuru zem centra, ir zināma piesardzība par gaidāmajiem rezultātiem, taču viss izrādījās veltīgi.

Savā pirmajā oficiālajā spēlē, Malens realizēja 16 no 22 piespēlēm, guva 262 jardus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, noslēdzot maču ar reitingu 151.9, kas ir labākais starp visiem saspēles vadītājiem-debitantiem kopš 1970. gada.

Runājot par spēles gaitu, tad pirmos punktus gan guva Oklenda, realizējot tiešo brīvsitienu, taču tie arī bija viņu vienīgie punkti šajā mačā, jo tad "49ers" guva četrus bezatbildes piezemējumus, kas beigu beigās noveda pie graujoša rezultāta – 34:3.

Jāsaka, ka šajā spēlē pagalam neveiksmīgi darbojās "Raiders" uzbrukuma līnija, kura nespēja apturēt pretinieku aizsargus, ļaujot viņiem sasniegt saspēles vadītāju, tāpēc Dereks Kars septiņas reizes tika apturēts ar bumbu rokās, bet, kad līdz mača izskaņai bija palikusi mazāk kā ceturtdaļa, viņu nomainīja Eidžeijs Makarons un arī viņam vienu reizi nācās izbaudīt pretinieku "siltos apskāvienus". Visaktīvākais no "49ers" komandas šajā elementā bija Kasiuss Māršs, kurš maču noslēdza ar 2.5 "sekiem".

Jāpiebilst, ka šī ir pēdējā "Battle of the bay" vismaz uz kādu laiku, jo Oklendas "Raiders" jau tuvākajās sezonās plāno pārcelties uz Nevadas štata Lasvegasas pilsētu, kurā jau tiek būvēts stadions.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-11-02 12:21, pirms 6 gadiem
Tur ne tikai uzbrukums līnija darbojās briesmīgi, bet arī aizsardzība vienkārši briesmīga! Kaut vai ir tas lielai pārbūves process, bet tik švaki nu nevajadzētu nospēlēt visai komandai Oklenda reāl švakākā komanda šobrīd iekš NFL!